Profesionalna audio oprema ključna je za postizanje visokokvalitetnog zvuka u raznim primjenama kao što su emitiranje, filmska produkcija i događaji uživo. Ova podkategorija uključuje širok raspon uređaja dizajniranih za snimanje, obradu i reprodukciju zvuka s iznimnom jasnoćom i preciznošću.

Ključne komponente profesionalne audio opreme uključuju:

 1. Mikrofoni: visokokvalitetni mikrofoni ključni su za snimanje čistog i preciznog zvuka. Popularne vrste uključuju kondenzatorske, dinamičke i vrpčaste mikrofone, svaki prikladan za različita okruženja i svrhe snimanja.

 2. Konzole za miksiranje: Ovi uređaji omogućuju inženjerima zvuka da uklope i prilagode više izvora zvuka. Dolaze u analognom i digitalnom formatu, a brendovi poput Yamahe i Behringera cijenjeni su u industriji.

 3. Audio sučelja: Pretvaraju analogne signale u digitalni format i obrnuto, olakšavajući audio snimanje i reprodukciju visoke vjernosti. Focusrite i PreSonus značajni su brendovi u ovoj kategoriji.

 4. Monitori i slušalice: Neophodni za točan audio nadzor, studijski monitori i profesionalne slušalice daju pravi prikaz zvuka. Robne marke kao što su KRK i Sennheiser poznate su po svojim pouzdanim rješenjima za nadzor.

 5. Procesori signala: uključujući ekvilizatore, kompresore i reverb jedinice, ovi uređaji oblikuju i poboljšavaju audio signal. Universal Audio i TC Electronic nude visokokvalitetnu opremu za obradu signala.

Prilikom odabira profesionalne audio opreme, uzmite u obzir faktore kao što su kvaliteta zvuka, kompatibilnost s postojećim sustavima, trajnost i specifični zahtjevi vaših projekata. Ulaganje u pouzdane marke i razumijevanje tehničkih specifikacija može uvelike poboljšati vaše mogućnosti audioprodukcije.

Audio oprema Yamaha QL5 Digital Mixer

Godina:

Prodajem digitalnu mikser Yamaha QL5 u vrlo radnom stanju. QL5 je kompaktna konzola s velikim mogućnostima. Miks kanala: 64 mono, 8 stereo. Sabirnice: 16 mix, 8 matrix (podržan ulaz u matricu). Lokalni I/O: 32 ulaza, 16 izlaza. Konfiguracija fadera: 32 + 2 (Master). Nosači za iPad od nehrđajućeg čelika.
Avid D-Control

Godina: 2000

Cijena na upit

Pogledajte proizvod

GB Ujedinjeno Kraljevstvo


Profesionalna audio oprema ključna je podkategorija unutar industrije emitiranja, filma i zvuka. Ova podkategorija obuhvaća raznovrsnu vrhunsku zvučnu opremu koja se koristi za snimanje, poboljšanje, miksanje i reprodukciju zvuka u profesionalnim okruženjima kao što su studiji za snimanje, koncerti uživo, postaje za emitiranje i setovi za filmsku produkciju. Ključni elementi koje treba uzeti u obzir pri odabiru profesionalne audio opreme uključuju kvalitetu zvuka, trajnost, kompatibilnost i posebne slučajeve upotrebe.

Vrste profesionalne audio opreme

 1. Mikrofoni: ključni za snimanje zvuka, mikrofoni dolaze u različitim vrstama kao što su dinamički, kondenzatorski i vrpčasti mikrofoni, a svaki je prikladan za različita okruženja snimanja i karakteristike zvuka.
 2. Konzole za miješanje: koriste se za kombiniranje, obradu i usmjeravanje audio signala. Vrhunski modeli nude opsežne mogućnosti usmjeravanja, digitalne efekte i povezivost.
 3. Audio sučelja: Pretvorite analogne signale u digitalne za snimanje na računalima i obrnuto za reprodukciju. Razlikuju se u broju ulaza/izlaza i podržanim rezolucijama.
 4. Zvučnici i monitori: Precizna reprodukcija zvuka ključna je u profesionalnim postavkama. Studijski monitori dizajnirani su za pružanje ravnog frekvencijskog odziva za precizno miksanje.
 5. Pojačala: Pojačajte audio signale za pogon zvučnika. Profesionalna pojačala osiguravaju jasnoću i snagu bez izobličenja.
 6. Slušalice: Koriste se za praćenje i miksanje. Profesionalne slušalice nude vrhunsku zvučnu izolaciju i točnost.

Ključni elementi koje treba razmotriti

 1. Kvaliteta zvuka: Potražite opremu visoke vjernosti i niske razine buke.
 2. Izdržljivost: Profesionalna oprema trebala bi izdržati rigoroznu upotrebu i transport.
 3. Kompatibilnost: Osigurajte da se oprema dobro integrira s postojećim sustavima.
 4. Specifičan slučaj upotrebe: Odaberite opremu prilagođenu specifičnim potrebama, kao što je nastup uživo ili studijsko snimanje.

Brendovi i cijene

 1. Yamaha: poznata po pouzdanim i visokokvalitetnim audio proizvodima kao što je Yamaha PM10 miks konzola.
 2. Shure: popularan zbog standardnih mikrofona kao što su SM58 i SM7B.
 3. Sennheiser: Poznat po mikrofonima i slušalicama koje se koriste u studiju i uživo.
 4. Neumann: Premium robna marka poznata po vrhunskim studijskim mikrofonima poput U87.

Cijene profesionalne audio opreme uvelike variraju. Na primjer, mikrofon Shure SM58 može koštati oko 100 dolara, dok studijski mikrofon Neumann U87 može premašiti 3000 dolara. Mix konzole se kreću od nekoliko stotina dolara za male analogne modele do desetaka tisuća za velike digitalne konzole.

Kada ulažete u profesionalnu audio opremu, ključno je procijeniti specifične potrebe vašeg projekta ili okruženja. Pravi izbor može značajno utjecati na kvalitetu audio produkcije, bilo na koncertu uživo, studiju za snimanje ili radio postaji.