Exapro nudi raznoliku ponudu CNC obradnih centara za drvo s 5 osi, bitnih alata u modernom krajoliku obrade drveta. Ovi vrhunski strojevi omogućuju obrtnicima i industrijama izradu zamršenih dizajna s besprijekornom preciznošću, što ih čini neprocjenjivim u područjima kao što su proizvodnja namještaja, proizvodnja ormara i izrada prototipova. Njihove mogućnosti sežu od složenih 3D rezbarija do preciznih stolarskih zadataka.

Strojevi na Exaprou dolaze u različitim specifikacijama kako bi zadovoljili različite potrebe i proračune. S cijenama koje se kreću između €35,000 i €97,000, kupci mogu pronaći strojeve koji nude savršenu ravnotežu između funkcionalnosti i cijene. Dostupne popularne marke uključuju Biesse, Homag, SCM Group i Masterwood, što označava kvalitetu i pouzdanost.

Iako se investicija može činiti značajnom, svestranost, točnost i učinkovitost ovih strojeva čine ih vrijednim dodatkom svakom poduzeću za obradu drva. Štoviše, transparentni popisi tvrtke Exapro, zajedno s bitnim parametrima stroja, osiguravaju da kupci mogu donositi informirane odluke prilagođene njihovim zahtjevima.

Profesionalcima koji žele poboljšati kvalitetu svojih projekata obrade drva, Exapro asortiman CNC obradnih centara za drvo s 5 osi pruža pristup neusporedivoj preciznosti i inovacijama.

Pade Uni 5 koncept Wood CNC obradni centar Vruća ponuda

Godina: 2002

X udarac 3500 mm
Z potez 1230 mm
Vakuumska pumpa 250 m³/h
Y udarac 1240 mm
Položaji izmjenjivača alata 4
CNC tip 5 axis

Homag BMG 311 VENTURE 316L Vruća ponuda

Godina: 2013

X udarac 4200 mm
Z potez 250 mm
Vakuumska pumpa 108 m³/h
Y udarac 1400 mm
Položaji izmjenjivača alata 18
CNC tip Console

CNC obradni centar za drvo - 5 osi BIESSE ROVER C6.40

Godina: 2012

X udarac 3400 mm
Položaji izmjenjivača alata 22
Y udarac 1580 mm
CNC tip Biesse Works

Anderson NC-1325IP

Godina: 2004

X udarac 1900 mm
Z potez 800 mm
Vakuumska pumpa 250 m³/h
Y udarac 2800 mm
Položaji izmjenjivača alata 15
CNC tip

Rye Machinery Ltd. Pentaxial 1710TP 6A – Series

Godina: 1998

X udarac 2500 mm
Z potez 710 mm
CNC tip MA1710TPTC
Y udarac 2600 mm
Položaji izmjenjivača alata 12

MORBIDELLI UNIVERSAL X5 HDL 36

Godina: 2010

X udarac 3548 mm
Z potez 400 mm
Vakuumska pumpa 250 m³/h
Y udarac 1600 mm
Položaji izmjenjivača alata 12
CNC tip PC-OFFICE

Paolino Bacci Master Vruća ponuda

Godina: 2007

Z potez 1100 mm
CNC tip
Vakuumska pumpa 250 m³/h

Biesse A1232

Godina: 2019

X udarac 3140 mm
Z potez 245 mm
CNC tip Biesse B Suite
Y udarac 1350 mm
Položaji izmjenjivača alata 20

Cijena na upit

Pogledajte proizvod

GB Ujedinjeno Kraljevstvo


HOMAG BOF 311

Godina: 2010

X udarac 6175 mm
CNC tip
Y udarac 1850 mmHomag Centateq P-110

Godina: 2019

X udarac 4200 mm
Z potez 160 mm
Vakuumska pumpa 152 m³/h
Y udarac 1415 mm
Položaji izmjenjivača alata 14
CNC tip

PADE UNI 5 Vruća ponuda

Godina: 2001

X udarac 3500 mm
Z potez 1080 mm
Vakuumska pumpa 200 m³/h
Y udarac 1300 mm
Položaji izmjenjivača alata 4
CNC tip

CNC obradni centar za drvo - 5 osi BALESTRINI IDEA 2

Godina: 2007

X udarac 1800 mm
Z potez 700 mm
Y udarac 1600 mm
CNC tip

Elumatec SBZ 122/75

Godina: 2020

CNC tip Elumatec E Darc

Masterwood Project 465L Malo radno vrijeme

Godina: 2014

Položaji izmjenjivača alata 22
CNC tip
Vakuumska pumpa 100 m³/h

CNC obradni centar za drvo - 5 osi BACCI SMART

Godina: 2001

X udarac 1500 mm
Z potez 1000 mm
Y udarac 1800 mm
CNC tip

BACCI SMART

Godina: 1999

X udarac 1500 mm
Z potez 1000 mm
Y udarac 1800 mm
CNC tip

CNC obradni centar za drvo - 5 osi Mori Seiki NTX1000

Godina: 2012

X udarac 380 mm
Z potez 460 mm
CNC tip MSX-711-IV Mori Seiki
Y udarac 105 mm
Položaji izmjenjivača alata 10

Holzher Pro-Master 7225C 5 XL CNC obradni centar za drvo - 5 osi

Godina: 2017

X udarac 3400 mm
Z potez 300 mm
CNC tip Direkt NC HOPS
Y udarac 1600 mm
Položaji izmjenjivača alata 18


5-osni CNC obradni centri za drvo na Exaprou

U Exaprou prepoznajemo važnost pomaganja profesionalcima u nabavi najprikladnijih strojeva za njihove industrijske zahtjeve. U našem opsežnom katalogu, 5-osni CNC obradni centri za drvo ističu se u kategoriji strojeva za obradu drva. Za one koji nisu upoznati, 5-osni CNC obradni centri za drvo ključni su za izvođenje složenih rezova i zamršenih dizajna, omogućujući drvoprerađivačima izvođenje raznovrsnih operacija s preciznošću i učinkovitošću.

5-osni CNC obradni centri za drvo poznati su po svojoj sposobnosti pružanja vrhunske svestranosti i preciznosti u obradi drva. Ovi strojevi koriste pet različitih osi – tri linearne osi i dvije rotacijske osi – za rad na različitim ravninama, dopuštajući zamršene, višedimenzionalne rezove i dizajne. Napredna tehnologija ugrađena u ove strojeve omogućuje obrtnicima izradu složenih komponenti s najvećom preciznošću, što dovodi do poboljšane produktivnosti i rezultata vrhunske kvalitete.

Kupnja ili prodaja strojeva putem Exaproa nudi različite prednosti, sažimajući i pogodnost i pouzdanost. Exapro pruža raznovrsnu platformu, čineći proces kupnje ili prodaje rabljenih industrijskih strojeva pojednostavljenim i bez muke. Profesionalci koji žele ulagati u strojeve mogu istražiti opsežne mogućnosti, pronaći detaljne opise i neometano se povezati s prodavačima. Prodavači, s druge strane, imaju koristi od velike publike potencijalnih kupaca, osiguravajući da njihovi strojevi dobiju optimalnu vidljivost i vrijednost.

Uloga Exaproa nadilazi puko olakšavanje transakcija; pružamo sveobuhvatno okruženje u kojem kupci mogu donositi informirane odluke na temelju svojih specifičnih potreba, proračuna i preferencija. Bavimo se širokim spektrom industrija, nudimo širok raspon opcija strojeva od provjerenih prodavača diljem svijeta, osiguravajući da svaki profesionalac pronađe opremu koja savršeno odgovara njegovim industrijskim težnjama.

5-osni CNC obradni centri za drvo dolaze u nizu cijena kako bi odgovarali različitim proračunima i potrebama. U Exaprou smo nabavili izbor ovih strojeva s cijenama u rasponu između €35,000 i €97,000. Ovaj asortiman sažima raznolikost u značajkama, reputaciji marke, radnim satima i ukupnom stanju stroja.

Ulaganje u rabljene strojeve putem Exaproa nije samo isplativo, već također osigurava pouzdanost i kvalitetu. Svaki dio opreme naveden na našoj platformi temeljito je provjeren kako bismo osigurali da zadovoljava visoke standarde koje naši korisnici očekuju. To jamči da kupci nabavljaju strojeve koji su i ekonomski povoljni i industrijski vješti, omogućujući optimalan operativni učinak.

Prodavačima Exapro pruža jedinstveni način da dopru do potencijalnih kupaca diljem svijeta. Međunarodna prisutnost platforme znači da navedeni strojevi imaju širu publiku, povećavajući vjerojatnost povezivanja s pravim kupcem. Naš predani tim također nudi pomoć u popisu strojeva, osiguravajući da se oprema učinkovito predstavi potencijalnim kupcima.

Centri za obradu drva s 5 osi su nezamjenjiva sredstva za svako poduzeće za obradu drva, omogućujući stvaranje zamršenih i visokokvalitetnih drvenih komponenti. Odabirom kupnje ili prodaje takvih neprocjenjivih strojeva putem Exaproa, profesionalci ne samo da osiguravaju neometan i pouzdan proces transakcije, već također dobivaju pristup mnoštvu opcija i širokoj mreži potencijalnih kupaca i prodavača, čineći Exapro preferiranim tržištem za rabljene industrijske strojeve .

 

Glavne prednosti 5-osnih CNC obradnih centara za drvo

5 Axis Wood CNC obradni centri revolucionirali su industriju obrade drva svojim zamršenim mogućnostima dizajna i učinkovitošću, a to je zbog neospornih prednosti ovih svestranih strojeva:

Složenost i preciznost: Jedna od najvažnijih prednosti je mogućnost proizvodnje zamršenih i složenih dijelova s ​​visokom preciznošću. Dodatak dvije dodatne osi u usporedbi s tradicionalnim CNC strojevima s 3 osi omogućuje složenije i višedimenzionalne rezove.

Smanjenje vremena postavljanja: Uz mogućnost strojne obrade iz gotovo svih kutova u jednom postavljanju, potreba za višestrukim postavljanjem i premještanjem dijelova je smanjena. Time se smanjuje ukupno vrijeme proizvodnje i minimaliziraju mogućnosti ljudske pogreške tijekom repozicioniranja.

Poboljšane završne obrade površine: kontinuirano kretanje u 5 osi može održati optimalan kut rezanja i omogućiti alatu da tangencijalno priđe izratku, što dovodi do glatkijih završnih obrada površine.

Produženi životni vijek alata: Omogućavanjem optimalnog pozicioniranja alata dolazi do manjeg trošenja i habanja alata, što može produljiti vijek trajanja alata. To je posebno vidljivo u zadacima poput podrezivanja, gdje alati mogu održavati dosljedan kontakt.

Veća fleksibilnost: Sposobnost stroja da se okreće i okreće znači da se može proizvesti širi raspon dijelova bez potrebe za posebnim alatima. Ta je fleksibilnost neophodna pri radu na projektima ili prototipovima po narudžbi.

Učinkovitost prostora: Umjesto da ima više strojeva za različite procese, 5-osni CNC obradni centar često može izvršiti više zadataka, štedeći na prostoru u radionici.

Troškovna učinkovitost: Iako početno ulaganje može biti veće od strojeva s 3 osi, dugoročne uštede u smislu smanjenog rada, manje postavljanja stroja, manjeg trošenja alata i smanjenog otpada mogu biti 5-osni CNC obradni centar isplativo rješenje.

Poboljšana konkurentska prednost: Za tvrtke, ponuda mogućnosti stroja s 5 osi može ih izdvojiti od konkurencije. Može proširiti njihovu ponudu usluga i omogućiti im da preuzmu projekte koji bi mogli biti nedostupni onima koji imaju samo strojeve s 3 osi.

Smanjenje otpada: s poboljšanom preciznošću i smanjenom potrebom za višestrukim postavkama, manja je mogućnost pogrešaka koje dovode do otpada.

Kompatibilnost sa softverom za moderni dizajn: Mnogi suvremeni softveri za dizajn usmjereni su na obradu u 5 osi, što omogućuje besprijekornu integraciju između dizajna i proizvodnje.

5-osni CNC obradni centri za drvo pružaju neusporedive prednosti u pogledu preciznosti, učinkovitosti i fleksibilnosti u domeni obrade drva. Za tvrtke i obrtnike koji žele podići kvalitetu i opseg svog rada, ovi su strojevi nezamjenjivi.

 

Glavni parametri 5-osnih CNC obradnih centara za drvo 

Kada razmatrate kupnju ili prodaju CNC obradnog centra za drvo s 5 osi na tržištu kao što je Exapro, postoji nekoliko ključnih parametara stroja koje treba uzeti u obzir. Ovi parametri mogu uvelike utjecati na sposobnost stroja, prikladnost za specifične zadatke i ukupnu vrijednost. Evo glavnih parametara koje treba uzeti u obzir:

Dimenzije radnog područja: Ovo uključuje X, Y i Z putne udaljenosti, koje označavaju maksimalnu veličinu obratka koji stroj može obraditi.

Brzina vretena: Mjerena u RPM (okretaji u minuti), brzina vretena će odrediti koliko brzo stroj može rezati. Veće brzine vretena prikladne su za detaljan rad na tvrđim materijalima.

Snaga vretena: Dano u konjskim snagama (HP) ili kilovatima (kW), označava snagu rezanja stroja. Snažnije vreteno može obraditi tvrđe materijale i postići veće brzine napredovanja.

Kapacitet spremnika alata: Broj alata koji stroj može držati istovremeno. Veći spremnik alata omogućuje veću svestranost u radu bez potrebe za čestim mijenjanjem alata.

Vrijeme promjene alata: Vrijeme potrebno da se stroj prebaci između alata. Brže vrijeme izmjene može povećati produktivnost.

Točnost pozicioniranja: Ovaj parametar daje uvid u preciznost stroja. To je sposobnost stroja da točno dosegne određeni položaj.

Ponovljivost: Mjera koliko se točno stroj više puta vraća na određeni položaj. Ovo je ključno za dosljednost u masovnoj proizvodnji.

Pogonski sustav: Bez obzira na to koristi li stroj kuglični vijak, zupčastu letvu i zupčanik ili linearne motore, to može utjecati na brzinu, točnost i zahtjeve održavanja.

Vrsta kontrolera: softver ili sustav koji upravlja CNC strojem. Popularne marke uključuju Siemens, Fanuc i Heidenhain. Kompatibilnost sa softverom za dizajn i lakoća korištenja mogu biti ključni.

Vrsta i konfiguracija stola: Bez obzira na to je li stol fiksan ili pomičan, njegova nosivost i konfiguracija (npr. okretna, rotirajuća) mogu utjecati na vrste poslova koje stroj može obaviti.

Sustav hlađenja: Ovo je posebno važno ako će stroj raditi dulje vrijeme ili ako se koristi za rezanje tvrdih materijala koji stvaraju značajnu toplinu.

Starost stroja i radni sati: stariji stroj ili onaj s dugim radnim satima može se više istrošiti. Međutim, neki dobro održavani stariji modeli još uvijek mogu ponuditi izvrsnu vrijednost.

Dodatni pribor: Sustavi sondiranja, jedinice za skupljanje prašine ili specijalizirani alati mogu dodati vrijednost stroju.

Kada na Exaprou stavljate na popis ili pregledavate 5-osni CNC obradni centar za drvo, važno je imati sveobuhvatne pojedinosti o ovim parametrima. Oni daju jasnu sliku o mogućnostima i stanju stroja, pomažući kupcima i prodavačima u donošenju informiranih odluka.

 

Područje upotrebe 

5-osni CNC obradni centri za drvo, s obzirom na svoje napredne mogućnosti, imaju različite primjene u raznim industrijama. Razumijevanje područja upotrebe ključno je pri razmatranju kupnje ili prodaje takvih strojeva na platformama kao što je Exapro, budući da potencijalnim kupcima pruža uvid u prikladnost stroja za njihove specifične potrebe i omogućuje prodavačima da istaknu potencijalne primjene stroja 

Proizvodnja namještaja: Ovi su strojevi neprocjenjivi u stvaranju zamršenih dizajna, gravura i izreza na komadima namještaja, od stolova do stolica i ukrasnih predmeta.

Proizvodnja ormara i stolarije: Za izradu detaljnih dizajna ormara, letvica i drugih elemenata stolarije, strojevi s 5 osi pružaju preciznost i učinkovitost.

Arhitektonska obrada drva: U proizvodnji složenih konstrukcija, stepenica, greda ili ukrasnih elemenata, višedimenzionalne mogućnosti strojeva dolaze do izražaja.

Glazbeni instrumenti: Izrada instrumenata poput gitara, violina i klavira, koji zahtijevaju preciznost i zamršene detalje, ima veliku korist od ovih strojeva.

Izrada prototipa: tvrtke i istraživačke institucije koje zahtijevaju detaljne drvene prototipove mogu iskoristiti napredne mogućnosti strojeva s 5 osi za izradu točnih i detaljnih modela.

Skulptura i umjetnost: Umjetnici koji rade na drvenim skulpturama i instalacijama mogu koristiti ove strojeve kako bi oživjeli svoje zamršene vizije.

Izrada čamaca: Izrada dijelova čamaca, posebno zamršenih dizajna ili komponenti, može se učinkovito obaviti pomoću ovih strojeva.

Zrakoplovna i automobilska industrija: Iako drvo nije primarni materijal u ovim industrijama, one često koriste drvo za izradu prototipa, izradu kalupa ili određenih specifičnih dijelova, gdje je preciznost strojeva s 5 osi korisno.

Oprema za rekreaciju: Oprema poput skejtborda, sportske opreme i ostalog može se izraditi ili poboljšati u ovim centrima.

Proizvodnja alata i kalupa: Za industrije koje trebaju drvene kalupe ili predloške za lijevanje ili druge procese, ovi strojevi pružaju potrebnu točnost i detalje.

 

Glavni proizvođači 5-osnih CNC obradnih centara za drvo

Postoji nekoliko renomiranih proizvođača 5-osnih CNC obradnih centara za drvo, a mnogi od njihovih strojeva često se mogu pronaći na platformama kao što je Exapro. Ovdje su neki od vodećih proizvođača:

Biesse: talijanska tvrtka poznata po visokokvalitetnim strojevima za obradu drva. Njihovi 5-osni CNC strojevi, poput serije Rover, popularni su među profesionalcima.

Homag: sa sjedištem u Njemačkoj, Homag je glavni igrač na tržištu strojeva za obradu drva. Njihova serija CNC obradnih centara Centateq poznata je po svojoj preciznosti i pouzdanosti.

SCM Group: Još jedan talijanski teškaš u svijetu strojeva za obradu drva, SCM Group proizvodi niz 5-osnih CNC strojeva pod markom Morbidelli, koji su visoko cijenjeni u industriji.

Weeke: Podružnica Homaga, Weeke proizvodi niz CNC obradnih centara koji su popularni zbog svoje učinkovitosti i pouzdanosti.

Masterwood: talijanski proizvođač koji nudi niz 5-osnih CNC obradnih centara prilagođenih različitim potrebama obrade drva, od proizvodnje namještaja do zamršenih dizajna.

Thermwood: Američka tvrtka poznata po svojim CNC usmjerivačima velikih razmjera, Thermwoodovi strojevi često se koriste u industrijama od zrakoplovne industrije do ormara.

Anderson grupa: podrijetlom iz Tajvana, Anderson nudi niz CNC obradnih centara, uključujući modele s 5 osi visokih performansi.

Busellato: dio SCM grupe, Busellato proizvodi niz CNC strojeva, uključujući modele s 5 osi poznatih po svojoj preciznosti.

IMA Schelling: Njemačko-austrijska suradnja, IMA Schelling nudi napredna rješenja za CNC obradu s visokom preciznošću.

Holz-Her: Član Weinig grupe, Holz-Her nudi visokokvalitetne CNC obradne centre prikladne za razne zadatke obrade drva.

Kada istražujete Exapro ili slične platforme, možete naići na strojeve ovih proizvođača, koji često označavaju kvalitetu i pouzdanost. Međutim, ključno je temeljito pregledati pojedinosti o stroju, radne sate, povijest održavanja i druge čimbenike prije kupnje, dok prodaja stroja jednog od ovih renomiranih proizvođača, isticanje ugleda marke može povećati privlačnost stroja potencijalnim kupcima.