Upravljajući područjem strojeva za industrijski ispis, Exapro se pojavljuje kao pouzdano tržište koje nudi vrhunske rabljene plotere i CTP (Computer to Plate) strojeve po konkurentnim cijenama. Ovi strojevi, ključni u područjima od arhitektonskog dizajna do komercijalnog ispisa, predstavljaju robne marke kao što su HP, Canon, Heidelberg i Kodak, osiguravajući kvalitetu i preciznost.

Odlučiti se za Exapro odabrani izbor znači iskoristiti opremu čija je cijena između 12.000 € i 27.000 € – pristupnik vrhunskoj tehnologiji bez financijskog opterećenja potpuno novih akvizicija. Svaki komad na Exaprou prošao je rigoroznu procjenu, osiguravajući kupcima pouzdanost i performanse. Bilo da se radi o HP DesignJet ploteru za živopisnu grafiku ili Heidelberg Suprasetteru za pojednostavljeni komercijalni ispis, Exapro premošćuje jaz između pristupačnosti i učinkovitosti.

Exapro je više od običnog tržišta. To je središte u kojem profesionalci u industriji pronalaze opremu koja odgovara njihovim potrebama, a sve to potpomognuto jamstvom kvalitete i konkurentnim cijenama. Zaronite u Exapro svijet i pronađite svog savršenog partnera za ispis danas.

računalo na ploču Heidelberg Suprasetter A75-ATL GEN III

Godina: 2013

Maks. duljina 670 mm
POČIVAO U MIRU
Slagač Da
Maks. širina 750 mm
Rezolucija 2540 dpi

KODAK + Glunz & Jensen TrendSetter

Godina: 2000

Maks. duljina 391 mm
POČIVAO U MIRU ECRM Harlequin RIP, RIPMate 8.3, rev.1
Maks. širina 561 mm

Agfa Avalon N8-20

Godina: 2012

Maks. duljina 1160 mm
POČIVAO U MIRU
Slagač Da
Maks. širina 940 mm
Rezolucija 2400 dpi

Screen R8800

Godina: 2008

POČIVAO U MIRU HARLEKIN 12
Slagač Ne

Heidelberg Prosetter 74

Godina: 2005

Maks. duljina 670 mm
POČIVAO U MIRU no
Slagač Da
Maks. širina 750 mm
Rezolucija 3386 dpi

Screen PT-R 8800 III

Godina: 2008

POČIVAO U MIRU
Slagač Da

računalo na ploču AMSKI Y GS TRADING AUREA 800S

Godina: 2015

Maks. duljina 620 mm
POČIVAO U MIRU
Maks. širina 750 mm

računalo na ploču Kodak CTP Kodak Achieve T-800/S

Godina: 2016

Maks. duljina 839 mm
POČIVAO U MIRU
Maks. širina 1143 mm

računalo na ploču Lüscher Technologies AG XPose 120

Godina: 2000

Maks. duljina 1130 mm
POČIVAO U MIRU Harlaquin
Slagač Ne
Maks. širina 950 mm
Rezolucija 2400 dpi

računalo na ploču Kodak Trendsetter NX Imager Vruća ponuda

Godina: 2011

Maks. duljina 1067 mm
POČIVAO U MIRU ArtCom RIP
Maks. širina 800 mm
Rezolucija 2400 dpi

računalo na ploču Creo Lotem 800 II Quantum

Godina: 2005

Maks. duljina 116.2 mm
POČIVAO U MIRU Prim Energy
Slagač Da
Maks. širina 95 mm
Rezolucija 3556 dpi

Xeikon Basys Print 860

Godina: 2014

Maks. duljina 1000 mm
POČIVAO U MIRU
Maks. širina 700 mm

Xeikon Basys Print 850

Godina: 2011

Maks. duljina 1000 mm
POČIVAO U MIRU
Maks. širina 700 mm

Heidelberg Suprasetter 105 H

Godina: 2007

Maks. duljina 960 mm
POČIVAO U MIRU Yes
Slagač Da
Maks. širina 1150 mm
Rezolucija 2540 dpi

Agfa Accuset 1000

Godina: 1995

Maks. duljina 80 mm
POČIVAO U MIRU AGFA APOGEE VIPER
Maks. širina 355.6 mm
Rezolucija 3000 dpi

računalo na ploču HEIDELBERG SUPRASETTER A52 / A74 Dobra vrijednost Malo radno vrijeme

Godina: 2007

Maks. duljina 67 mm
POČIVAO U MIRU
Slagač Da
Maks. širina 75 mm
Rezolucija 2540 dpi

računalo na ploču HEIDELBERG SUPRASETTER 105

Godina: 2009

Maks. duljina 930 mm
POČIVAO U MIRU
Slagač Da
Maks. širina 1140 mm
Rezolucija 2540 dpi


Heidelberg Suprasetter Malo radno vrijeme

Godina: 2006

Maks. duljina 7500 mm
POČIVAO U MIRU mevct
Slagač Da
Maks. širina 9300 mm
Rezolucija 2540 dpi

HEIDELBERG TOPSETTER 74 Malo radno vrijeme

Godina: 2001

Maks. duljina 830 mm
POČIVAO U MIRU
Slagač Da
Maks. širina 660 mm
Rezolucija 4000 dpi


Rabljeni ploteri i CTP strojevi: Srce modernog tiska - dostupno na Exapro

Kada je riječ o živopisnom svijetu ispisa, dva se stroja uistinu ističu: ploteri i CTP (Computer to Plate) strojevi. Ovi inovativni uređaji potpuno su transformirali način na koji proizvodimo tiskane materijale, nudeći neviđenu preciznost, učinkovitost i svestranost. Ali što čini crtače i CTP strojeve tako ključnim dijelom procesa ispisa?

Ploteri: Za razliku od vaših uobičajenih pisača, ploteri su dizajnirani za izradu velikih grafika, kao što su arhitektonski planovi, banneri i posteri. Oni rade pomicanjem olovke po površini materijala, iscrtavajući zamršene dizajne s najvećom preciznošću. Rezultat? Oštre, jasne i detaljne slike koje uistinu očaravaju.

CTP strojevi: Tehnologija Computer to Plate revolucionarizirala je moderni tisak. Umjesto stvaranja filma koji se zatim koristi za proizvodnju tiskarske ploče, CTP strojevi omogućuju izravan prijenos digitalnih podataka na ploču. Ovo ne samo da skraćuje vrijeme proizvodnje, već i povećava točnost i jasnoću otisaka. To je iskorak u odnosu na tradicionalne metode, nudeći besprijekoran most između digitalnog i fizičkog područja ispisa.

Za profesionalce u tiskarskoj industriji ovi strojevi osiguravaju pristup visokokvalitetnoj opremi od najveće važnosti. I tu Exapro stupa na scenu.

Prednost Exapro

Odabirom Exaproa kao željenog tržišta za rabljene industrijske strojeve otvarate vrata u svijet mogućnosti. S globalnim dosegom i reputacijom kvalitete, Exapro nudi širok izbor rabljenih plotera i CTP strojeva, osiguravajući da možete pronaći ono što savršeno odgovara vašim potrebama ispisa bez trošenja novca.

U Exaprou svaka transakcija prožeta je osjećajem povjerenja i transparentnosti. Ne radi se samo o kupnji; radi se o mudrom ulaganju. Kada kupujete od Exaproa, ne dobivate samo komad stroja – nasljeđujete ostavštinu prethodnog vlasnika, ostavštinu marljivog rada, preciznosti i predanosti zanatu.

Navigirajući svijetom rabljenih industrijskih strojeva, Exapro se ističe kao pouzdano tržište, predstavljajući odabrani izbor rabljenih plotera i CTP strojeva koji spajaju performanse i pristupačnost. S cijenom između 12.000 i 27.000 €, ovi strojevi nude fantastičnu priliku za pristup vrhunskoj opremi za ispis bez visoke cijene potpuno novih uređaja.

Vrijedi napomenuti da iako je cijena znatno smanjena, kvaliteta ostaje beskompromisna. Svaki dio opreme na Exaprou prolazi strogi postupak ocjenjivanja, čime se osigurava da dobijete strojeve koji nisu samo isplativi, već i pouzdani i učinkoviti.

Prodajete svoje strojeve na Exapro? Jednako je isplativo. S velikom publikom predanih stručnjaka i tvrtki koji traže vrhunsku opremu za ispis, zajamčeno je da ćete pronaći kupca koji će cijeniti i poštovati strojeve jednako kao i vi.

Svijet tiska je golem i stalno se razvija. Bilo da započinjete novi pothvat ili želite nadograditi postojeću opremu, ploteri i CTP strojevi vrijedan su dodatak vašem arsenalu. A uz Exapro na vašoj strani, nabava ove opreme, rabljene, ali u vrhunskom stanju, postaje ne samo laka, već i ekonomski isplativa. Otkrijte najbolje od tiskarskih strojeva, otkrijte Exapro iskustvo.

 

Glavne prednosti crtača i CTP-a

Ploteri i CTP (Computer to Plate) strojevi ključna su imovina u tiskarskoj industriji, nudeći napredna rješenja za različite potrebe ispisa. Odabir rabljenih verzija ovih strojeva donosi nekoliko jasnih prednosti:

Isplativost: Jedan od najuvjerljivijih razloga za razmatranje rabljenih strojeva je značajna ušteda. Rabljeni ploter ili CTP stroj često se može nabaviti za djelić cijene novog modela, što tvrtkama omogućuje korištenje vrhunske tehnologije bez velikog utjecaja na njihove financije.

Brzi povrat ulaganja (ROI): Zbog smanjenog početnog ulaganja, tvrtke mogu očekivati ​​brži povrat ulaganja pri kupnji rabljenih strojeva. Ovo je posebno korisno za mala i srednja poduzeća s ograničenim proračunom.

Isprobano i testirano: Rabljeni stroj obično dolazi s iskustvom. Ako se ispravno održava, vjerojatno će biti pouzdan i dokazao je svoju operativnu sposobnost tijekom vremena.

Ekološki prihvatljivo: Kupnja rabljenih strojeva može se smatrati oblikom recikliranja. Umjesto da pridonesete potražnji za novim strojevima i resursima koje oni troše, dajete drugi život postojećem dijelu opreme, što je održiviji izbor.

Prednosti amortizacije: Baš kao i automobili, novi strojevi mogu brzo amortizirati u svojim prvim godinama. Kupnjom rabljene opreme izbjegavate ovu veliku početnu amortizaciju, što znači da će stroj bolje zadržati svoju vrijednost tijekom vremena, odlučite li ga preprodati.

Trenutna dostupnost: Novi strojevi ponekad imaju rokove isporuke zbog rasporeda proizvodnje i isporuke. Nasuprot tome, kada kupite rabljeni crtač ili CTP stroj, on je obično dostupan za trenutnu isporuku i postavljanje.

Upoznatost sa starijim modelima: U nekim su slučajevima tvrtke obučavale svoju radnu snagu na određenim starijim modelima crtača ili CTP strojeva. Pronalaženje istog ili sličnog rabljenog modela može uštedjeti vrijeme obuke i osigurati kontinuitet u proizvodnim procesima.

Širok izbor: Tržište rabljenih strojeva često nudi veći izbor modela i marki, koji obuhvaćaju višegodišnju proizvodnju. To može biti korisno za tvrtke koje traže određeni model koji više nije u proizvodnji ili za one koji žele usporediti značajke različitih generacija.

Mogućnosti nadogradnje: Za tvrtke koje prelaze sa još starije ili osnovnije opreme, rabljeni strojevi pružaju pristupačan način pristupa poboljšanim značajkama i boljim performansama bez troškova najnovijih modela.

Renomirani preprodavači: Pouzdane platforme ili preprodavači često nude rabljene plotere i CTP strojeve s garancijom. Ovo jamstvo pruža mir da je stroj pregledan, servisiran i da je u dobrom radnom stanju.

Iako je privlačnost potpuno nove opreme neosporna, odabir rabljenih plotera i CTP strojeva predstavlja brojne prednosti, od ekonomskih do ekoloških. To je izbor koji nudi i fiskalnu razboritost i operativnu učinkovitost za mnoge tvrtke u tiskarskoj industriji.

 

Glavni strojni parametri plotera i CTP-a

Kada kupujete ili prodajete rabljene plotere i CTP strojeve na tržištu kao što je Exapro, važno je uzeti u obzir različite parametre stroja kako biste osigurali dobro informiranu transakciju. Ovi parametri ne samo da određuju cijene, već također osiguravaju da oprema ispunjava specifične zahtjeve kupca. Ovdje su glavni parametri stroja koje treba uzeti u obzir:

Radni sati: Slično kilometraži na vozilima, radni sati daju ideju o tome koliko je stroj korišten. Manji broj radnih sati može ukazivati ​​na manje trošenje.

Fizičko stanje: Svi znakovi istrošenosti, hrđe ili oštećenja mogu utjecati na vrijednost i funkcionalnost stroja. Slike visoke kvalitete i detaljni opisi mogu pomoći u procjeni fizičkog stanja stroja.

Evidencije o održavanju i servisu: Redovito održavanje ključno je za produljeni vijek trajanja i optimalne performanse crtača i CTP strojeva. Dobro održavan stroj može postići bolju cijenu.

Razolučivost i točnost: Posebno važna za crtače, razlučivost određuje jasnoću i preciznost ispisa. Za CTP strojeve, točnost proizvodnje ploča je ključna.

Maksimalna širina ispisa (za crtače): Ovaj parametar definira najveću veličinu ispisa koju crtač može podnijeti. Za kupce je bitno osigurati da crtač zadovoljava njihove zahtjeve veličine.

Kompatibilnost veličine i vrste ploča (za CTP): Različiti CTP strojevi dizajnirani su za različite veličine i vrste ploča, stoga je ključno osigurati kompatibilnost s planiranim procesom ispisa.

Kompatibilnost softvera: Razumijevanje s kojim je softverom stroj kompatibilan može biti ključno, posebno ako kupac već koristi određeni softver za dizajn ili ispis.

Mogućnosti povezivanja: Moderni strojevi mogu ponuditi različite mogućnosti povezivanja, uključujući Wi-Fi, USB i Ethernet, što može poboljšati radnu učinkovitost.

Dodatne značajke: Značajke poput automatskog rezanja (za crtače) ili inline obrade ploča (za CTP) mogu dodati vrijednost i funkcionalnost.

Dostupnost rezervnih dijelova: Strojevi za koje su rezervni dijelovi lako dostupni mogu biti privlačniji jer ih je lakše održavati i popravljati.

Kada kupujete ili prodajete na tržištu kao što je Exapro, temeljit popis ili provjera ovih parametara može dovesti do transparentnijih, učinkovitijih i zadovoljavajućih transakcija.

 

Područje upotrebe

Područje upotrebe plotera i CTP (Computer to Plate) strojeva može biti značajna odrednica pri kupnji i prodaji na platformama kao što je Exapro. Razumijevanje gdje i kako se ti strojevi obično koriste može voditi kupce u odabiru prave opreme za njihove potrebe i pomoći prodavačima u pozicioniranju svojih strojeva pravoj publici. Ovdje je pregled primarnih područja upotrebe crtača i CTP strojeva:

Crtači:

Arhitektonski i inženjerski planovi: Crtači su posebno prikladni za detaljne rezultate velikih razmjera kao što su arhitektonski crteži, nacrti i inženjerske sheme.

Grafički dizajn i oglašavanje: Ovi strojevi ističu se u izradi visokokvalitetnih postera, bannera i drugih promotivnih materijala. Grafički dizajneri često se oslanjaju na crtače zbog njihove sposobnosti izrade točnih i živopisnih ispisa.

Modna i tekstilna industrija: Ploteri se mogu koristiti za ispis zamršenih uzoraka i dizajna na tekstilu ili za izradu šablona za dizajn odjeće.

Izrada karata: Geografi i urbanisti koriste crtače za izradu detaljnih karata.

Okviri i naljepnice za vozila: Sposobnost crtača da proizvedu velike, precizne ispise čini ih idealnim za naljepnice i naljepnice za vozila.

Umjetnost i fotografija: Umjetnici i fotografi koriste plotere za stvaranje velikih reprodukcija svojih radova u visokoj razlučivosti.

CTP strojevi:

Komercijalni tisak: CTP tehnologija naširoko se koristi u komercijalnim tiskarama za proizvodnju knjiga, časopisa, brošura i drugih tiskanih materijala. Izravan prijenos digitalnih podataka na tiskarske ploče skraćuje vrijeme i povećava učinkovitost.

Industrija pakiranja: Proizvodnja materijala za pakiranje, posebno onih s detaljnim otiscima, ima koristi od preciznosti CTP strojeva.

Ispis novina: Mnoge su novine prešle na CTP tehnologiju jer pojednostavljuje proces ispisa, osiguravajući brže i preciznije ispise.

Ispis naljepnica: naljepnice, posebno one sa složenim detaljima i različitim dizajnom, učinkovito se proizvode pomoću CTP tehnologije.

Posebni ispis: To uključuje posebna područja koja zahtijevaju visoku preciznost, poput ispisa novčanica, poštanskih markica i sigurnosnih dokumenata.

Uvažavanjem primarnih područja upotrebe ovih strojeva, i kupci i prodavači mogu donositi informiranije odluke, što dovodi do zadovoljavajućih transakcija na platformama kao što je Exapro.

 

Vodeći proizvođači plotera i CTP-a

Postoji nekoliko renomiranih proizvođača plotera i CTP (Computer to Plate) strojeva. Ako pregledavate platformu kao što je Exapro, vjerojatno ćete naići na opremu nekih od sljedećih vodećih marki u industriji:

Crtači:

HP (Hewlett-Packard): HP je jedno od vodećih imena kada se radi o pisačima ili ploterima velikog formata. Njihova serija DesignJet posebno je popularna.

Canon: Još jedno veliko ime u svijetu tiska, Canonova serija crtača imagePROGRAF poznata je po svojoj preciznosti i kvaliteti.

Epson: Prepoznatljiv po seriji SureColor, Epson nudi niz pisača velikog formata koji zadovoljavaju i profesionalnu grafiku i industrijske potrebe.

Roland: specijalizirani za rješenja ispisa i rezanja, Rolandovi crtači cijenjeni su, posebno u industriji natpisa i grafike.

Mimaki: često korišteni za natpise, grafiku i tisak na tekstilu, Mimaki crtači poznati su po svojoj kvaliteti i svestranosti.

CTP strojevi:

Heidelberg: Kao jedno od najpriznatijih imena u tiskarskoj industriji, Heidelbergova Suprasetter serija CTP strojeva popularna je i vrlo cijenjena.

Kodak: njihove Trendsetter i Magnus serije CTP strojeva naširoko se koriste u industriji, poznati su po pouzdanosti i kvaliteti.

Agfa: Serija Avalon iz Agfe je još jedan skup CTP strojeva koji su našli široku upotrebu, posebno u postavkama komercijalnog ispisa.

Zaslon: Poznata robna marka, posebno zbog svoje serije PlateRite, koja nudi rješenja za termičku i UV izradu ploča.

Fujifilm: Njihova Luxel serija CTP strojeva popularan je izbor za mnoge tiskare, opskrbljujući i velike i male operacije.

Kada razmišljate o kupnji rabljenog plotera ili CTP stroja na Exapro ili bilo kojoj drugoj platformi, uvijek je dobra ideja istražiti određeni model tih proizvođača. Recenzije korisnika, zahtjevi za održavanjem i dostupnost dijelova kako biste bili sigurni da donosite informiranu odluku.