U Exapro nudimo širok raspon rabljenih vozila za emitiranje, neophodnih za prijenos događaja uživo, izvještavanje o vijestima i emitiranje na lokaciji u medijskoj industriji. Ova specijalizirana vozila opremljena su naprednom tehnologijom za snimanje, proizvodnju i prijenos audio i video sadržaja uživo. Naša vozila za emitiranje kreću se u cijenama od €50.000 za osnovne modele do €500.000 za vrhunske, potpuno opremljene jedinice vodećih marki kao što su Mercedes-Benz, Iveco, Sony i Grass Valley. Svako vozilo ima jedinstvene specifikacije kao što su mogućnosti satelitske uplink veze, paketi za uređivanje, audio i video oprema i sustavi napajanja, osiguravajući da zadovoljavaju vaše specifične potrebe emitiranja.

Prilikom odabira vozila za emitiranje, uzmite u obzir ključne čimbenike poput vrste događaja koji se pokrivaju, potrebnog dometa prijenosa, kapaciteta i rasporeda proizvodnog područja te kvalitete ugrađene opreme. Ovi su elementi ključni za osiguravanje pouzdanih i visokokvalitetnih prijenosa uživo, optimizaciju učinkovitosti proizvodnje i ispunjavanje zahtjeva različitih scenarija emitiranja. Ulaganje u naša rabljena vozila za emitiranje ne samo da omogućuje pristup vrhunskoj opremi po značajno sniženim cijenama, već također podržava održive prakse produžujući životni ciklus robusnih strojeva. Vjerujte Exaproovoj predanosti izvrsnoj korisničkoj službi i pronađite savršeno vozilo za emitiranje koje će unaprijediti vaše medijske operacije.

Istražite Exapro popise danas kako biste otkrili pouzdana vozila za emitiranje koja pružaju iznimne performanse i vrijednost za vaše potrebe emitiranja uživo.


Oslobađanje moći mobilnosti: Vodič za emitiranje vozila

Vozila za emitiranje, koja se često nazivaju kombijima za vanjsko emitiranje (OB) ili mobilnim proizvodnim jedinicama, ključna su imovina u industriji emitiranja, filmskoj i audio industriji. Ova vozila omogućuju prijenos uživo i produkciju događaja na licu mjesta poput sporta, koncerata, vijesti i drugih događaja uživo. Opremljena naprednom tehnologijom i produkcijskom opremom, vozila za emitiranje osiguravaju isporuku visokokvalitetnog sadržaja s gotovo svake lokacije. Razumijevanje vrsta, značajki i razmatranja za kupnju vozila za emitiranje može značajno poboljšati operativne sposobnosti i kvalitetu proizvodnje. Exapro, vodeće internetsko tržište rabljenih industrijskih strojeva, nudi raznovrstan izbor vozila za emitiranje, osiguravajući tvrtkama pristup visokokvalitetnoj opremi po konkurentnim cijenama.

Vrste prijenosnih vozila

Vozila za emitiranje dolaze u različitim konfiguracijama, a svaka je dizajnirana da zadovolji specifične proizvodne potrebe i okruženja. Primarne vrste uključuju:

Kamioni za satelitsku vezu

Kamioni sa satelitskom uzlaznom linijom opremljeni su satelitskim antenama i opremom za prijenos za slanje signala uživo izravno na satelite. Ova vozila neophodna su za prijenos vijesti uživo, sportskih događaja i drugih prijenosa u stvarnom vremenu, osiguravajući pouzdan prijenos s udaljenih lokacija.

 • Standardna uplink kamiona: Prikladna za opće potrebe emitiranja, ova kamiona opremljena su osnovnom satelitskom uplink opremom i opremom za proizvodnju.
 • Napredni uplink kamioni: Ova vozila imaju naprednu satelitsku tehnologiju i poboljšane proizvodne mogućnosti, idealne za emitiranje u visokoj (HD) i ultravisokoj (UHD) razlučivosti.

Exapro nudi razne satelitske uplink kamione, osiguravajući da tvrtke mogu pronaći pravo vozilo za svoje specifične zahtjeve emitiranja.

Proizvodni kamioni

Proizvodni kamioni, također poznati kao mobilni studiji, opremljeni su sveobuhvatnim proizvodnim pogonima, uključujući kamere, audio opremu, pakete za uređivanje i kontrolne sobe. Ova vozila omogućuju potpunu proizvodnju na licu mjesta, što ih čini idealnim za velike događaje i složene produkcije.

 • Kamioni s jednim proširenjem: Ovi kamioni imaju jednu stranu koja se može proširiti za povećanje unutarnjeg radnog prostora, prikladno za srednje velike proizvodnje.
 • Kamioni s dvostrukom ekspanzijom: s dvije strane koje se mogu proširiti, ovi kamioni pružaju prostranu unutrašnjost, primaju veće posade i opsežniju proizvodnu opremu.

Inventar tvrtke Exapro uključuje različite proizvodne kamione koji zadovoljavaju različite proizvodne razmjere i zahtjeve.

ENG (Electronic News Gathering) Vans

ENG kombiji dizajnirani su za brzu implementaciju i mobilnost, opremljeni osnovnom opremom za emitiranje i prijenos. Ta se vozila obično koriste za izvještavanje o vijestima, pružajući brz odgovor i mogućnosti izvještavanja uživo.

 • Kompaktni ENG kombiji: Mali i okretni, ovi kombiji idealni su za urbana okruženja i scenarije brze implementacije.
 • ENG kombiji pune veličine: Nudeći više prostora i kapaciteta opreme, ovi kombiji su prikladni za sveobuhvatnije izvještavanje o vijestima i dužu implementaciju.

OB (Outside Broadcast) Kombiji

OB kombiji su svestrana vozila za emitiranje opremljena opremom za proizvodnju i prijenos za praćenje događaja uživo. Ovi se kombiji koriste za širok raspon događaja, uključujući sport, koncerte i javna okupljanja.

 • Mali OB kombiji: Prikladni za manje događaje i produkcije, ovi kombiji opremljeni su osnovnom opremom za proizvodnju i prijenos.
 • Veliki OB kombiji: Opremljeni opsežnim proizvodnim pogonima i postavkama višestrukih kamera, ovi kombiji idealni su za događaje velikih razmjera.

Exapro nudi izbor OB kombija kako bi zadovoljio različite proizvodne potrebe i proračune.

Ključne značajke i specifikacije

Prilikom odabira vozila za emitiranje, ključno je razmotriti specifične značajke i specifikacije kako biste bili sigurni da vozilo ispunjava vaše operativne zahtjeve. Ključni čimbenici uključuju:

Mogućnosti prijenosa

Mogućnosti prijenosa vozila određuju njegovu sposobnost slanja emitiranih signala. Satelitski uplink, mikrovalne veze i IP prijenos uobičajeni su načini. Vozila opremljena s više opcija prijenosa pružaju veću fleksibilnost i pouzdanost. Exaproovi popisi pružaju detaljne specifikacije o mogućnostima prijenosa, pomažući vam da pronađete vozilo koje zadovoljava vaše potrebe emitiranja.

Oprema za proizvodnju

Raspon i kvaliteta proizvodne opreme unutar vozila ključni su za osiguravanje visokokvalitetnog emitiranja. Ključna oprema uključuje kamere, prekidače, audio konzole, grafičke sustave i pakete za uređivanje. Potražite vozila koja nude potrebnu opremu i konfiguracije za vaše proizvodne zahtjeve.

Unutarnji raspored i prostor

Unutarnji raspored i raspoloživi prostor utječu na funkcionalnost i udobnost proizvodne ekipe. Proširive stranice i modularni interijeri mogu pružiti dodatni radni prostor i fleksibilnost. Osigurajte da izgled vozila odgovara veličini vašeg tima i potrebama opreme.

Napajanje i povezivanje

Pouzdano napajanje i povezanost ključni su za neprekinuto emitiranje. Vozila bi trebala biti opremljena robusnim sustavima napajanja, uključujući generatore i pomoćne baterije, kao i opsežnim opcijama povezivanja poput optičkih, bežičnih i satelitskih veza.

Trajnost i održavanje

Trajnost vozila i zahtjevi za njegovim održavanjem ključni su za dugoročnu radnu učinkovitost. Vozila izrađena od visokokvalitetnih materijala i dizajnirana za jednostavno održavanje imat će dulji vijek trajanja i niže operativne troškove. Exapro pruža informacije o stanju i povijesti održavanja rabljenih vozila za emitiranje, što pomaže u donošenju informiranih odluka.

Vodeći brendovi u vozilima za emitiranje

Ugledne marke i proizvođači često su sinonimi za višu kvalitetu i bolju podršku. Neke vodeće marke na tržištu vozila za emitiranje uključuju:

 • Sony: Poznat po svojoj naprednoj tehnologiji emitiranja, Sony nudi niz proizvodne opreme i rješenja za vozila prikladna za različite potrebe emitiranja.

 • Mercedes-Benz: Mercedes-Benz nudi izdržljiva i svestrana vozila koja se mogu prilagoditi za potrebe emitiranja, osiguravajući pouzdanost i performanse.

 • Grass Valley: Rješenja za emitiranje tvrtke Grass Valley poznata su po svojoj kvaliteti i inovativnosti, što ih čini popularnim izborom za proizvodna vozila.

 • Volvo: Volvo nudi robusna i pouzdana vozila koja se mogu opremiti najsuvremenijom opremom za emitiranje i proizvodnju.

Exapro ima opremu ovih i drugih renomiranih marki, osiguravajući pristup pouzdanim i dobro podržanim vozilima za emitiranje.

Cijene rabljenih radiodifuznih vozila

Cijena rabljenih vozila za emitiranje uvelike varira ovisno o čimbenicima kao što su starost, stanje, marka i specifične značajke. Općenito, cijene se mogu kretati od desetaka tisuća do nekoliko stotina tisuća dolara. Na primjer, cijena rabljenog ENG kombija opremljenog Sonyjem može biti između 50.000 i 150.000 USD, dok bi vrhunski proizvodni kamion s dvostrukim proširenjem mogao koštati između 200.000 i 500.000 USD. Exapro tržište nudi niz opcija određivanja cijena, osiguravajući transparentnost i konkurentne ponude za kupce.

Zaključak

Vozila za emitiranje ključni su alati u radiodifuznoj, filmskoj i audio industriji, nudeći mobilne, visokokvalitetne mogućnosti produkcije i prijenosa. Razumijevanjem različitih tipova vozila i ključnih čimbenika koje treba uzeti u obzir pri kupnji, tvrtke mogu donositi informirane odluke koje su u skladu s njihovim proizvodnim potrebama. Exapro nudi sveobuhvatnu platformu za nabavu visokokvalitetnih rabljenih strojeva, pružajući detaljne popise i konkurentne cijene. Bilo da trebate satelitski uplink kamion, svestrani proizvodni kamion, ENG kombi s brzim odgovorom ili višenamjenski OB kombi, Exaproov opsežan inventar i korisničko sučelje olakšavaju pronalaženje pravog vozila za emitiranje za vaše operacije .