U Exapro nudimo širok izbor rabljenih kompaktora i valjaka, bitnih za postizanje optimalnog zbijanja tla i završne obrade površine u građevinskim i rudarskim projektima. Ovi su strojevi dizajnirani za zbijanje tla, asfalta i drugih materijala, osiguravajući stabilne i glatke temelje za ceste, zgrade i infrastrukturne projekte. Naši kompaktori i valjci kreću se u cijenama od €10.000 za osnovne modele do €100.000 za napredne jedinice velikog kapaciteta vodećih marki kao što su Caterpillar, Bomag, Dynapac i Hamm. Svaki stroj ima jedinstvene specifikacije kao što su širina bubnja, sila zbijanja, radna težina i frekvencija vibracija, osiguravajući da ispunjavaju vaše specifične zahtjeve projekta.

Prilikom odabira kompaktora ili valjka, uzmite u obzir ključne čimbenike kao što su vrsta materijala koji se zbija, potrebna dubina i sila zbijanja, manevarska sposobnost stroja i jednostavnost rada i održavanja. Ovi elementi su ključni za postizanje jednolike i temeljite zbijenosti, optimizaciju učinkovitosti projekta i osiguravanje dugotrajne trajnosti izgrađenih površina. Ulaganje u naše rabljene kompaktore i valjke ne samo da omogućuje pristup vrhunskoj opremi po značajno sniženim cijenama, već također podržava održive prakse produžujući životni ciklus izdržljivih strojeva. Pouzdajte se u predanost Exapro izvrsnoj korisničkoj službi i pronađite savršeni stroj za poboljšanje vaših građevinskih i rudarskih operacija.

Istražite Exapro popise danas kako biste otkrili pouzdane zbijače i valjke koji pružaju iznimne performanse i vrijednost za vaše potrebe sabijanja i završne obrade.

Kompaktor/valjak Bomag BW184 AD Malo radno vrijeme

Godina: 2004

Valjak za zbijanje, BOMAG BW 184 AD-2AM Dostupan n.2 - Godina 2004 - Težina 13,027 kg - Kw.82 - Radni sati 5.000 / 8.000

Kompaktor/valjak Marini 120 VS2 Malo radno vrijeme

Godina: 1994

Valjak za nabijanje cesta, MARINI 120 VS2 - Vibrantan - Radni sati 3.286 Savršeno radi
Izgradnja čvrstih temelja: Opsežan vodič za kompaktore i valjke

Kompaktori i valjci vitalni su strojevi u građevinskoj i rudarskoj industriji, bitni za zbijanje tla, izgradnju cesta i razne druge projekte koji zahtijevaju stabilne, zbijene površine. Ovi strojevi povećavaju stabilnost tla, osiguravajući da su strukture i ceste izgrađene na čvrstim temeljima. Razumijevanje vrsta, značajki i razmatranja za kupnju kompaktora i valjaka može značajno poboljšati učinkovitost projekta i kvalitetu ishoda. Exapro, vodeće internetsko tržište za rabljene industrijske strojeve, nudi raznolik izbor kompaktora i valjaka, osiguravajući tvrtkama pristup visokokvalitetnoj opremi po konkurentnim cijenama.

Vrste zbijača i valjaka

Kompaktori i valjci dolaze u različitim konfiguracijama kako bi zadovoljili specifične građevinske i rudarske potrebe. Primarne vrste uključuju:

Valjci s jednim bubnjem

Valjci s jednim bubnjem imaju jedan veliki bubanj sprijeda s pneumatskim gumama straga. Ovi su strojevi idealni za zbijanje tla, šljunka i asfalta.

 • Valjci s glatkim dobošem: Dizajnirani za sabijanje zrnatog tla i asfalta, pružajući glatku završnu obradu. Pogodan za cestogradnju i površinsku obradu.
 • Dobošasti valjci: Opremljeni jastučićima ili "nogama" na bubnju, ovi se valjci koriste za zbijanje kohezivnog tla poput gline. Omogućuju dublje zbijanje u usporedbi s glatkim bubnjevima.

Dvostruki valjci

Valjci s dvostrukim bubnjem imaju dva velika bubnja, jedan sprijeda i jedan straga, što omogućuje ravnomjerno zbijanje. Ovi se strojevi obično koriste za zbijanje asfalta i završnu obradu površine.

 • Statični valjci s dvostrukim bubnjem: Primijenite statički pritisak na kompaktne materijale, idealno za lake do srednje zadatke zbijanja.
 • Vibracijski valjci s dvostrukim bubnjem: Koristite vibracije za povećanje učinkovitosti zbijanja, prikladni za teško zbijanje asfalta i zrnatog tla.

Pneumatski valjci

Pneumatski valjci, poznati i kao gumeni valjci, koriste više redova guma za gnječenje i zbijanje. Ovi su strojevi idealni za završnu obradu i brtvljenje asfaltnih slojeva.

 • Standardni pneumatski valjci: Opremljeni standardnim pneumatskim gumama, prikladni za različite zadatke zbijanja.
 • Pneumatski valjci za teške uvjete rada: Dizajnirani za veće projekte koji zahtijevaju dublje i ravnomjernije zbijanje.

Visoka ploča

Kompaktori ploča ili vibrirajući vibratori ploča koriste ravnu, tešku ploču za zbijanje materijala. Ovi su strojevi idealni za zbijanje malih površina, rovova i uskih prostora.

 • Visoke prednje ploče: Krećite se u smjeru prema naprijed, prikladno za manja, ograničena područja.
 • Reverzibilne vibro ploče: mogu se kretati i naprijed i natrag, pružajući veću pokretljivost i učinkovitost za veća područja.

Trench Valjci

Valjci za rovove, također poznati kao kompaktori za rovove, dizajnirani su za zbijanje tla u rovovima i drugim uskim prostorima. Ovi su strojevi obično daljinski upravljani radi sigurnosti operatera.

 • Valjci za rovove s daljinskim upravljanjem: Pružaju preciznu kontrolu i sigurnost, idealni za zbijanje rovova u komunalnim i cjevovodnim instalacijama.
 • Valjci za rovove koji se voze: njima upravlja operater koji sjedi, prikladni su za veće projekte kopanja rovova koji zahtijevaju više snage i kontrole.

Exapro nudi niz kompaktora i valjaka, osiguravajući tvrtkama da pronađu opremu koja zadovoljava njihove specifične projektne potrebe.

Ključne značajke i specifikacije

Prilikom odabira kompaktora ili valjka, ključno je uzeti u obzir specifične značajke i specifikacije kako biste bili sigurni da stroj ispunjava vaše radne zahtjeve. Ključni čimbenici uključuju:

Sila i dubina sabijanja

Sila i dubina zbijanja određuju koliko učinkovito stroj može zbijati različite vrste tla i materijala. Strojevi s većom snagom zbijanja prikladni su za gušće materijale i potrebe dubljeg zbijanja. Popisi tvrtke Exapro pružaju detaljne specifikacije o sili i dubini zbijanja, pomažući vam da pronađete stroj koji odgovara zahtjevima vašeg projekta.

Širina i veličina bubnja

Širina i veličina bubnja utječu na površinu koja se može sabiti u jednom prolazu. Širi bubnjevi idealni su za velike otvorene površine, dok su uži bubnjevi prikladniji za skučene prostore. Uzmite u obzir širinu bubnja u odnosu na veličinu površine koja se sabija kako biste osigurali učinkovit rad.

Frekvencija i amplituda vibracije

Za vibracijske valjke, frekvencija i amplituda vibracija ključni su čimbenici koji utječu na učinkovitost zbijanja. Prilagodljive postavke vibracija omogućuju veću fleksibilnost i kontrolu nad različitim materijalima i zahtjevima za zbijanjem.

Snaga i učinkovitost motora

Snaga motora utječe na performanse stroja i sposobnost rukovanja različitim terenima i materijalima. Učinkoviti motori daju potrebnu snagu dok smanjuju potrošnju goriva i operativne troškove. Potražite strojeve s motorima koji zadovoljavaju standarde emisije i nude pouzdane performanse.

Mobilnost manevriranja i kontrola

Mobilnost manevriranja i kontrola ključni su za osiguravanje preciznog i učinkovitog zbijanja, posebno u ograničenim prostorima ili složenim radilištima. Značajke kao što su zglobno upravljanje, ergonomske kontrole i daljinsko upravljanje povećavaju upotrebljivost i učinkovitost stroja.

Trajnost i održavanje

Trajnost stroja i zahtjevi za njegovim održavanjem ključni su za dugoročnu radnu učinkovitost. Strojevi izrađeni od visokokvalitetnih materijala, kao što je ojačani čelik, otporniji su na trošenje i habanje. Lako dostupnim komponentama i servisnim točkama pojednostavljuje se održavanje, smanjujući zastoje i operativne troškove. Exapro pruža informacije o stanju i povijesti održavanja rabljenih strojeva, što pomaže u donošenju informiranih odluka.

Vodeći brendovi u kompaktorima i valjcima

Ugledne marke i proizvođači često su sinonimi za višu kvalitetu i bolju podršku. Neke vodeće marke na tržištu kompaktora i valjaka uključuju:

 • Caterpillar: poznat po svojim robusnim i pouzdanim strojevima, Caterpillar nudi širok raspon kompaktora i valjaka pogodnih za različite primjene u građevinarstvu i rudarstvu.
 • Bomag: Bomagovi strojevi poznati su po svojoj naprednoj tehnologiji i izdržljivosti, što ih čini popularnim izborom u industriji.
 • Dynapac: Dynapac nudi opremu za zbijanje visokih performansi, poznatu po svojoj preciznosti i učinkovitosti u zahtjevnim projektima.
 • Hamm: Hammove valjke karakterizira njihov inovativni dizajn i svestrana funkcionalnost, nudeći pouzdane performanse za operacije velikih razmjera.
 • Wacker Neuson: Wacker Neuson nudi niz kompaktora i valjaka poznatih po svojoj kvaliteti, prilagodljivosti i jednostavnosti korištenja.

Exapro nudi opremu ovih i drugih renomiranih marki, osiguravajući pristup pouzdanim i dobro podržanim strojevima.

Cijene rabljenih kompaktora i valjaka

Cijena rabljenih kompaktora i valjaka uvelike varira ovisno o čimbenicima kao što su starost, stanje, marka i specifične značajke. Općenito, cijene se mogu kretati od nekoliko tisuća do nekoliko desetaka tisuća dolara. Na primjer, rabljeni Caterpillarov valjak s jednim bubnjem mogao bi koštati između 20.000 i 40.000 USD, dok bi vrhunski Bomag vibracijski valjak s dvostrukim bubnjem mogao koštati između 50.000 i 100.000 USD. Exapro tržište nudi niz opcija određivanja cijena, osiguravajući transparentnost i konkurentne ponude za kupce.

Zaključak

Kompaktori i valjci ključni su alati u građevinarstvu i rudarstvu, nudeći učinkovita i pouzdana rješenja za zbijanje tla i pripremu površine. Razumijevanjem različitih vrsta strojeva i ključnih čimbenika koje treba uzeti u obzir pri kupnji, tvrtke mogu donositi informirane odluke koje su u skladu s njihovim projektnim potrebama. Exapro nudi sveobuhvatnu platformu za nabavu visokokvalitetnih rabljenih strojeva, pružajući detaljne popise i konkurentne cijene. Bilo da trebate valjak s jednim bubnjem, valjak s dvostrukim bubnjem, pneumatski valjak, kompaktor ploča ili valjak za rovove, Exaproov opsežan inventar i korisničko sučelje olakšavaju pronalaženje prave opreme za vaše operacije zbijanja i valjanja .