U Exapro nudimo raznovrstan izbor rabljenih kompresora, vitalnih za osiguranje učinkovite i pouzdane opskrbe komprimiranim zrakom u raznim industrijama kao što su proizvodnja, automobilska industrija i građevinarstvo. Ovi kompresori napravljeni su za isporuku optimalnog tlaka zraka, napajanje pneumatskih alata, kontrolnih sustava i druge bitne opreme. Naš inventar kreće se u cijenamaod 2000 € za osnovne modele do 50 000 € za napredne jedinice velikog kapaciteta vrhunskih marki kao što su Atlas Copco, Ingersoll Rand, Kaeser i Sullair. Svaki kompresor dolazi s jedinstvenim značajkama kao što su vrsta kompresora (rotacijski vijčani, klipni, centrifugalni), izlazni kapacitet, raspon tlaka i energetska učinkovitost, prilagođene vašim specifičnim zahtjevima.

Prilikom odabira kompresora važno je uzeti u obzir čimbenike poput potrebnog protoka zraka i tlaka, potrošnje energije, razine buke i potrebe održavanja. Ovi su elementi ključni za postizanje optimalne učinkovitosti, smanjenje operativnih troškova i osiguravanje dugoročne trajnosti. Ulaganje u naše rabljene kompresore ne samo da vam daje pristup vrhunskoj opremi po značajno sniženim cijenama, već također promiče održivost produžujući životni ciklus robusnih strojeva. Vjerujte Exaproovoj predanosti izvanrednoj korisničkoj službi i pronađite idealan kompresor koji će unaprijediti vaše industrijske operacije.

Istražite Exapro popise danas kako biste pronašli pouzdane kompresore koji pružaju vrhunske performanse i izvrsnu vrijednost za vaše potrebe za pneumatskom snagom.

Kompresor Kaeser CSDX 140 Malo radno vrijeme

Godina: 2014

Nazivni tlak 8,5 bar
Učitani sati 7481 H
Volti 400 V
Izlaz (m3/sat) 17 m³/h
Snaga motora 88.3 kW
Frekvencija 50 Hz

Kompresor ATLAS COPCO SF 2 FF

Godina: 2018

Nazivni tlak 8 bar
Snaga motora 2.2 kW
Volti 400 V
Izlaz (m3/sat) 15 m³/h
Kapacitet spremnika 270 L
Frekvencija 50 Hz

Kompresor SIEMENS / ferrari ventilatori Italy KB 451 P11

Godina: 2010

Snaga motora 7.5 kW
Frekvencija 50 Hz
Volti 400 V
Integrirana sušilica Ne

ATLAS COPCO BELGIA GA 75

Godina: 2000

Nazivni tlak 10 bar
Učitani sati 59600 H
Volti 400 V
Izlaz (m3/sat) 691,2 m³/h
Snaga motora 75 kW
Frekvencija 50 Hz

Kompresor AT 40A Malo radno vrijeme

Godina: 2022

Izlaz (m3/sat) 5,2 m³/h
Volti 380 V
Razina zvuka 63 dB(A)
Snaga motora 30 kW
Frekvencija 60 Hz

Compair Hydrovane HV04 AERD - kompresor s rotacijskim lopaticama i integriranim sušačem zraka - KOMPLETNA ZRAČNA POSTAJA Malo radno vrijeme

Godina: 2008

Nazivni tlak 10,5 bar
Učitani sati 253 H
Kapacitet spremnika 270 L
Izlaz (m3/sat) 0,7 m³/h
Snaga motora 4 kW
Volti 400 V

Kompresor TAMROCK 550 EA

Godina: 1998

Nazivni tlak 3 bar
Volti 400 V


Kompresor CompAir L37-09

Godina: 2004

Izlaz (m3/sat) 330 m³/h
Volti 380 V

Jun-Air OF1202-45PA Malo radno vrijeme

Godina: 2016

Nazivni tlak 8 bar
Snaga motora 1.5 kW
Volti 230 V
Izlaz (m3/sat) 290 m³/h
Kapacitet spremnika 45 L
Frekvencija 50 Hz

Kompresor UNIAIR MEKA 10 P10 500D

Godina: 2012

Nazivni tlak 10 bar
Snaga motora 7.5 kW
Volti 400 V
Izlaz (m3/sat) 0,9 m³/h
Kapacitet spremnika 500 L
Frekvencija 50 Hz

Josval Moncayo 780 Malo radno vrijeme

Godina: 2002

Nazivni tlak 10 bar
Snaga motora 4 kW
Volti 400 V
Izlaz (m3/sat) 46,8 m³/h
Kapacitet spremnika 500 L
Razina zvuka 63 dB(A)

Atlas Copco ZT 18 - 7.5

Godina: 2006

Nazivni tlak 7,5 bar
Snaga motora 18 kW
Izlaz (m3/sat) 3 m³/h
Razina zvuka 72 dB(A)

Kompresor INGERSOLL RAND THERMOSTAR TS160

Godina: 2000

Nazivni tlak 26 bar
Volti 400 V
Izlaz (m3/sat) 16 m³/h
Frekvencija 50 Hz

JP Sauer & Sohn Gmbh WP 126 L-100 klipni kompresor

Godina: 2004

Nazivni tlak 70 bar
Snaga motora 26.5 kW
Izlaz (m3/sat) 110 m³/h

Kompresor Berko BR 21-10 + BFN 186

Godina: 2007

Nazivni tlak 10 bar
Snaga motora 15 kW
Razina zvuka 61 dB(A)
Izlaz (m3/sat) 2,2 m³/h
Frekvencija 50 Hz
Integrirana sušilica Da

Kompresor Kaeser ESD351

Godina: 2006

Pritisak do 8,5 bara, kapacitet 36,8 m3/min dobro stanje moguć pregled

Worthington Creyssensac Rollair 30 Dobra vrijednost

Godina: 2011

Nazivni tlak 7 bar
Učitani sati 30000 H
Kapacitet spremnika  L
Izlaz (m3/sat) 235 m³/h
Snaga motora 22 kW
Volti 380 V

Atlas Copco GA90VSDFF

Godina: 2015

Nazivni tlak 13 bar
Snaga motora 90 kW
Izlaz (m3/sat) 17,5 m³/h

Zračni kompresor Ingersoll Rand

Godina: 2006

Zračni kompresor Ingersoll Rand Zračni kompresor Ingersoll Rand Nirvana N45 s kvarom pogona VSD 41, zamijenjen drugim s manjim protokom jer je predimenzioniran za našu trenutnu potrošnju 53.498 sati EXW cijena bez pakiranja


Osnaživanje vaših operacija: Duboko zaronite u industrijske kompresore

Kompresori su srce bezbrojnih industrijskih operacija, pokreću sve, od pneumatskih alata i rashladnih sustava do transporta materijala i automatizacije procesa. Njihova svestranost i pouzdanost čine ih nezamjenjivima u raznim sektorima, osiguravajući glatko i učinkovito poslovanje. Ovaj vodič istražuje vrste, značajke i ključna razmatranja za odabir kompresora, pomažući vam da donesete informirane odluke koje poboljšavaju vaše operativne sposobnosti. Exapro, vodeće internetsko tržište za rabljene industrijske strojeve, nudi širok raspon kompresora, omogućujući pristup visokokvalitetnoj opremi po konkurentnim cijenama.

Vrste kompresora

Kompresori dolaze u nekoliko konfiguracija, a svaka je prilagođena specifičnim industrijskim primjenama. Evo raščlambe glavnih vrsta:

Vijčani kompresori

Poznati po svom kontinuiranom radu i učinkovitosti, vijčani kompresori su okosnica mnogih industrijskih procesa. Koriste dva međusobno spojena vijka za komprimiranje zraka, osiguravajući stalan, pouzdan dovod zraka.

 • Rotacijski vijčani kompresori s ubrizgavanjem ulja: Ovi strojevi koriste ulje za podmazivanje i hlađenje, što ih čini izdržljivima i učinkovitima. Prikladni su za širok raspon primjena, od proizvodnje do automobilskih usluga.
 • Rotacijski vijčani kompresori bez ulja: idealni za primjene gdje je čistoća zraka ključna, kao što je obrada hrane i farmaceutskih proizvoda, ovi kompresori ne koriste ulje u kompresijskoj komori.

Kipni kompresori

Također poznati kao klipni kompresori, ovi strojevi koriste klip kojeg pokreće radilica za isporuku zraka visokog tlaka. Savršeni su za primjene koje zahtijevaju povremeni zrak pod visokim pritiskom.

 • Jednostupanjski klipni kompresori: Prikladni za primjene niskog do srednjeg tlaka, komprimiraju zrak u jednom potezu.
 • Dvostupanjski klipni kompresori: Omogućuju viši tlak i učinkovitost, komprimiranjem zraka u dva stupnja, idealno za zahtjevne primjene.

Centrifugalni kompresori

Upotrebom rotirajućeg rotora za ubrzavanje zraka, centrifugalni kompresori pretvaraju kinetičku energiju u tlak. Idealni su za velike operacije koje zahtijevaju velike količine komprimiranog zraka.

 • Jednostupanjski centrifugalni kompresori: Prikladni za umjereni tlak i velike protoke, savršeni za industrijske primjene srednje veličine.
 • Višestupanjski centrifugalni kompresori: sposobni za isporuku visokog tlaka i velikih količina zraka, što ih čini idealnim za opsežne industrijske primjene.

Skrolni kompresori

Spiralni kompresori, s dva isprepletena spiralna spirala, poznati su po svom tihom radu i učinkovitosti. Obično se koriste u manjim, tišim aplikacijama.

 • Svitljivi kompresori s ubrizgavanjem ulja: Omogućuju veću učinkovitost putem podmazivanja uljem.
 • Skrolni kompresori bez ulja: Osigurajte čisti zrak za osjetljive primjene, kao što su prehrambena i farmaceutska industrija.

Kompresori s rotacijskim lopaticama

Ovi kompresori koriste rotirajući cilindar s podesivim lopaticama za komprimiranje zraka, poznati po svojoj izdržljivosti i učinkovitosti.

 • Kompresori s rotacijskim lopaticama s ubrizgavanjem ulja: Povećajte učinkovitost i vijek trajanja podmazivanjem uljem.
 • Bezuljni kompresori s rotirajućim lopaticama: Omogućuju čisti zrak za obradu hrane i pića.

Exapro nudi niz ovih kompresora, osiguravajući tvrtkama da pronađu opremu koja zadovoljava njihove specifične potrebe.

Ključne značajke i specifikacije

Odabir pravog kompresora uključuje razumijevanje kritičnih značajki i specifikacija koje odgovaraju vašim radnim zahtjevima. Evo što treba uzeti u obzir:

Kapacitet i učinak

Izmjerite kapacitet i izlaz kompresora u kubičnim stopama po minuti (CFM) ili litrama po minuti (L/min) kako biste bili sigurni da zadovoljava vaše specifične potrebe za zrakom.

Raspon tlaka

Razmotrite maksimalni tlak koji kompresor može isporučiti, mjeren u funtama po kvadratnom inču (PSI), kako biste bili sigurni da može učinkovito pokretati vaše pneumatske alate i opremu.

Energetska učinkovitost

Energetski učinkoviti kompresori smanjuju operativne troškove i utjecaj na okoliš. Potražite značajke kao što su pogoni s promjenjivom brzinom (VSD) i učinkoviti motori za optimizaciju potrošnje energije.

Automatizacija i kontrola

Napredni sustavi automatizacije i upravljanja poboljšavaju radnu preciznost i dosljednost. Značajke poput programabilnih postavki, sučelja zaslona osjetljivog na dodir i nadzora u stvarnom vremenu mogu povećati produktivnost i osigurati pouzdanu opskrbu zrakom.

Razina buke

Odaberite kompresore dizajnirane za tihi rad, što je posebno važno za unutarnje prostore ili okruženja osjetljiva na buku.

Trajnost i održavanje

Odlučite se za kompresore izrađene od visokokvalitetnih materijala otpornih na koroziju. Dizajni koji se lako čiste i dostupne komponente pojednostavljuju održavanje, smanjuju vrijeme zastoja i operativne troškove.

Vodeći brendovi u kompresorima

Ugledne marke osiguravaju višu kvalitetu i bolju podršku. Evo nekoliko najboljih marki na tržištu kompresora:

 • Atlas Copco: poznat po inovativnim i visoko preciznim strojevima, Atlas Copco nudi robusna rješenja za razne industrijske primjene.
 • Ingersoll Rand: Poznati po izdržljivosti i naprednoj tehnologiji, što ih čini popularnim izborom u mnogim industrijama.
 • Kaeser: Nudi kompresore visokih performansi poznatih po pouzdanosti i učinkovitosti.
 • Sullair: poznat po učinkovitosti i svestranosti, prikladan za operacije velikih razmjera.
 • Gardner Denver: Pruža kompresore preciznog dizajna idealne za složenu proizvodnju velikih količina.

Exapro nudi opremu ovih i drugih renomiranih marki, osiguravajući pristup pouzdanim i dobro podržanim strojevima.

Cijene rabljenih kompresora

Cijena rabljenih kompresora uvelike varira ovisno o starosti, stanju, marki i značajkama. Cijene se obično kreću od nekoliko tisuća do nekoliko desetaka tisuća dolara. Na primjer, cijena rabljenog vijčanog kompresora Atlas Copco mogla bi biti između 10.000 i 30.000 USD, dok bi vrhunski centrifugalni kompresor Ingersoll Rand mogao koštati 50.000 do 100.000 USD. Tržište Exapro nudi transparentne mogućnosti određivanja cijena, osiguravajući konkurentne ponude za kupce.

Zaključak

Kompresori su nezamjenjivi u industrijskim operacijama, pružajući učinkovita i pouzdana rješenja za napajanje alata i procesa. Razumijevanjem različitih vrsta kompresora i ključnih čimbenika koje treba uzeti u obzir pri kupnji, tvrtke mogu donositi informirane odluke koje poboljšavaju njihove operativne sposobnosti. Exapro nudi sveobuhvatnu platformu za nabavu visokokvalitetnih rabljenih strojeva, s detaljnim popisima i konkurentnim cijenama. Bez obzira trebate li rotacijski vijčani, klipni, centrifugalni, spiralni ili rotacijski kompresor s lopaticama, Exaproov opsežan popis i korisničko sučelje olakšavaju pronalaženje prave opreme za vaše potrebe.