Exapro, pouzdano tržište rabljenih industrijskih strojeva, nudi niz laminatora koji zadovoljavaju različite potrebe industrije, od tiskarstva i izdavaštva do maloprodaje i zdravstvene skrbi. Laminatori, vitalni za poboljšanje i zaštitu tiskanih materijala, u rasponu cijena od €7,000 do €35,000 na Exapro. Ova cijena odražava marku stroja, starost, značajke i logistička razmatranja.

Istaknuti proizvođači, kao što su GBC, Fellowes i Royal Sovereign, mogu se pronaći na Exaprou, čime se jamči pouzdanost i izvedba. Kada razmišljate o kupnji, važno je zabilježiti parametre stroja kao što su vrsta, radna širina, brzina i debljina filma kako bi se osigurala kompatibilnost s predviđenim zadacima.

Ogromna ponuda Exaproa znači da tvrtke, bilo novoosnovane ili etablirane tvrtke, mogu pronaći laminatore koji odgovaraju njihovom proračunu i operativnim potrebama. Bez obzira radi li se o poboljšanju živosti brošure, izradi dugotrajnih znakova ili izradi službenih dokumenata zaštićenih od neovlaštenog otvaranja, laminatori iz Exaproa jamče kvalitetu i dugotrajnost.

Exapro pojednostavljuje proces pronalaženja vrhunskih laminatora, premošćujući jaz između poduzeća i pouzdanih rabljenih strojeva koji pružaju vrijednost za novac.

laminator Scodix S75

Godina: 2013

Maks. duljina papira 53 cm
Maks. širina papira 75 cm

laminator VATAN MAKINA Vruća ponuda

Godina: 1995

Maks. širina papira 120 cm
Min. širina papira 40 cm

laminator KOMFI Amiga 52 Vruća ponuda

Godina: 2018

Maks. duljina papira 80 cm
Min. duljina papira 20 cm
Max listova/sat 6000
Maks. širina papira 53 cm
Min. širina papira 20 cm

laminator Tecnomac EVOLUTION

Godina: 2006

Maks. duljina papira 100 cm
Min. duljina papira 25 cm
Maks. širina papira 76 cm
Min. širina papira 30 cm

laminator Foliant Gemini C 400 A

Godina: 2010

Maks. duljina papira 58 cm
Min. duljina papira 30 cm
Max listova/sat 1800
Maks. širina papira 38 cm
Min. širina papira 25 cm

laminator Fujipla PLS3310

Godina: 2013

Maks. duljina papira 35 cm
Min. duljina papira 31.8 cm
Max listova/sat 600
Maks. širina papira 50 cm
Min. širina papira 45 cm

Ding Shung Aspira CS-1616

Godina: 2016

Maks. duljina papira 165 cm
Min. duljina papira 55 cm
Max listova/sat 8000
Maks. širina papira 165 cm
Min. širina papira 55 cm

laminator ecotack/synergy europe group ecofast 102 Malo radno vrijeme

Godina: 2010

Maks. duljina papira 104 cm
Min. duljina papira 25 cm
Max listova/sat 7000
Maks. širina papira 104 cm
Min. širina papira 29 cm

FMZ 1650 MEIGUANG AUTOMATSKI aparat za kaširanje Malo radno vrijeme

Godina: 2016

Maks. duljina papira 165 cm
Min. duljina papira 50 cm
Maks. širina papira 165 cm
Min. širina papira 50 cm

laminator DUPLO ULTRA UV coater 205A MARK 1

Godina:

Maks. duljina papira 52.1 cm
Min. duljina papira 21 cm
Maks. širina papira 71 cm
Min. širina papira 29.7 cm

laminator Tünkers S-1100

Godina:

Laminator - papir preko kartona Napravite Tùnkere Model S-1100 godina ///// Radna širina 1100 mm Kao standardni laminator Automatski ulagač - registar - lijepljenje pune površine - ručni ulagač u automatsku stanicu za laminiranje - traka za prešanje - isporuka na stol Kao ljepilo za naljepnice Automatski dodavač - registracija - lijepljenje pune površine - poravnanje za ručno postavljanje na …

laminator FOLIANT GEMINI C400A

Godina: 2012

Maks. duljina papira 38 cm
Min. duljina papira 30 cm
Maks. širina papira 58 cm
Min. širina papira 20 cm

laminator KOMFI AMIGA 36 A

Godina: 2011

Maks. duljina papira 36 cm
Min. duljina papira 20 cm
Max listova/sat 4500
Maks. širina papira 70 cm
Min. širina papira 20 cm


laminator Cangzhou Zhaoli 1400

Godina: 2022

Maks. duljina papira 130 cm
Min. duljina papira 40 cm
Maks. širina papira 130 cm
Min. širina papira 40 cm

laminator VIVID LAMINATING TECHNOLOGIES EM-1650DH

Godina: 2019

EM-1650DH, Easymount 1650 mm laminator s gornjim i donjim grijanim valjcima. Korišten samo nekoliko mjeseci. Stroj je u odličnom stanju.

Synergy TLMG 50/100

Godina: 2006

Maks. duljina papira 142 cm
Min. duljina papira 30 cm
Max listova/sat 7500
Maks. širina papira 102 cm
Min. širina papira 30 cm

Zhenghou Guolian machinery co GL-1000J-10

Godina: 2017

GL-1000J-10 Stroj za laminiranje premaza Akrilni ljepljivi premaz na bazi vode Duljina 15 m-Širina 1,30 m-Visina 2,40 m Snaga 45Kw Povraćana prevlaka: 10-20 m/min Širina obloge: 1000 mm 1-odmatanje promjera 800mm 2—promjer odmotavanja 1300mm Promjer premotavanja 1000 mm Duljina peći: 5m/jedinica, 2 jedinice Grijanje na struju Sa standardnim priborom

laminator CG Graph Speedry D-1475

Godina: 2002

Maks. duljina papira 76 cm
Min. duljina papira 21 cm
Maks. širina papira 105 cm
Min. širina papira 25 cm

Tecnomac EVO 760

Godina: 2005

Maks. duljina papira 760 cm
Min. duljina papira 210 cm
Maks. širina papira 1020 cm
Min. širina papira 210 cm


Laminatori u svijetu tiskarskih strojeva: pogled na Exapro tržište

Kretanje golemim područjem industrijskih strojeva može biti zastrašujuće, osobito za tvrtke koje žele nadograditi postojeću opremu ili novopridošlice koje žele pokrenuti svoj pothvat. U svijetu tiska, laminatori su ključni dijelovi strojeva. Ali što su oni i zašto bi trebali razmisliti o kupnji ili prodaji putem Exaproa?

Razumijevanje laminatora

U svojoj srži, laminator je industrijski stroj koji stapa dva ili više materijala zajedno, obično koristeći toplinu i pritisak, kako bi proizveo jedan kompozitni materijal. U svijetu tiska, laminatori su neophodni za dodavanje zaštitnog sloja otisnutim predmetima. Ovaj sloj može poboljšati estetski izgled predmeta, pružiti UV zaštitu, učiniti ga vodootpornim i osigurati dugotrajnost. Od postera i fotografija do posjetnica i naslovnica knjiga, laminatori daju onaj završni dodir koji pojačava kvalitetu tiskanih materijala.

Zašto odabrati Exapro za laminatore?

Exapro je vrhunsko tržište za rabljene industrijske strojeve, nudeći niz prednosti i za kupce i za prodavače.

Kada se radi o kupnji rabljenih strojeva, često je najveća briga stanje i pouzdanost strojeva. Exapro svojim rigoroznim postupkom provjere osigurava da je svaki dio navedene opreme vrhunske kvalitete. Prodavači, s druge strane, mogu biti sigurni znajući da izlažu svoje strojeve ciljanoj, globalnoj publici koja doista razumije vrijednost onoga što kupuju.

Područje rabljenih strojeva nudi primamljivu ponudu za tvrtke: dobivanje visokokvalitetne opreme bez visoke cijene potpuno novog modela. Kada govorimo o laminatorima u tiskarskoj industriji, ovi strojevi nisu iznimka. Kroz Exapro, tvrtke imaju priliku pristupiti vrhunskim laminatorima po konkurentnim cijenama. Raspon cijena rabljenih laminatora može jako varirati, obično između 7000 i 35 000 eura. Ovaj široki raspon uključuje različite čimbenike, od kojih svaki pridonosi konačnoj cijeni. Ovaj cjenovni raspon tvrtkama pruža fleksibilnost. Bilo da ste startup s ograničenim proračunom koji traži osnovni model za početak ili etablirana tvrtka koja traži vrhunski laminator sa svim karakteristikama, Exapro asortiman zadovoljava različite potrebe i proračune.

Exapro pojednostavljuje cijeli proces, čineći ga učinkovitim i lakim za korištenje, premošćujući jaz između kupaca i prodavača i obrađujući sve zamršene detalje kako bi se osigurala glatka transakcija. A kada razmišljate o kupnji ili prodaji takvih ključnih strojeva, Exapro je partner od povjerenja, koji vam osigurava najbolje ponude, besprijekornu kvalitetu i iskustvo bez muke. S globalnim dosegom, stručnošću i predanošću transparentnosti, ulazak u svijet rabljenih industrijskih strojeva nikad nije bio lakši ili sigurniji.

 

Glavne prednosti laminatora 

Laminatori su ključni u sektoru tiska i proizvodnje, nudeći mnoštvo prednosti koje poboljšavaju i funkcionalnost i izgled tiskanih materijala. Evo glavnog:

Zaštita: jedan od primarnih razloga za plastificiranje je zaštita dokumenata i materijala od vlage, prljavštine, mrlja, mrlja i drugih mogućih oštećenja. Laminirani predmeti znatno su izdržljiviji i otporniji na habanje.

Poboljšani izgled: Laminacija može poboljšati cjelokupni izgled ispisanih predmeta dodavanjem sjajnog ili mat završnog sloja, čineći boje življim i povećavajući kontrast ispisanih slika i teksta.

UV zaštita: Laminatori koji koriste UV zaštitne filmove štite tiskane materijale od štetnih ultraljubičastih zraka. Ova zaštita osigurava da boje neće lako izblijediti kada su izložene sunčevoj svjetlosti.

Čvrstoća i krutost: Laminacija dodaje razinu krutosti materijalima, što može biti posebno korisno za predmete koji trebaju zadržati svoj oblik, poput bedževa, znakova ili materijala za izlaganje.

Otpornost na vodu: Laminirani dokumenti postaju otporni na vodu, što ih čini korisnim u okruženjima gdje bi mogli biti izloženi vlazi ili prolijevanju tekućine, kao što su kuhinje, kupaonice ili vanjski prostori.

Zaštita od neovlaštenog otvaranja: Laminiranje također može poslužiti kao sigurnosna mjera. Nakon što je dokument laminiran, svaki pokušaj njegovog mijenjanja ili diranja postaje evidentan.

Površina za višekratnu upotrebu: Laminirane površine mogu se pisati perivim markerima ili markerima, što ih čini korisnim za materijale za višekratnu upotrebu kao što su nastavna pomagala, prezentacije ili restoranski jelovnici.

Smanjenje uvijanja: Tiskani materijali, osobito veći ispisi, ponekad se mogu uvijati na rubovima tijekom vremena. Laminacija sprječava ovo uvijanje, održavajući materijal ravnim i vidljivim.

Isplativo očuvanje: Umjesto opetovanog ispisa materijala koji se s vremenom razgrađuju, laminacija nudi isplativu metodu za njihovo očuvanje kroz dulja razdoblja.

Svestranost: Laminatori su svestrani u pogledu različitih veličina i debljina materijala s kojima mogu rukovati. Bilo da se radi o maloj posjetnici, velikom posteru ili naslovnici knjige, laminatori mogu zadovoljiti niz potreba.

Profesionalan izgled: Laminirani materijali često izgledaju i osjećaju se profesionalnije. Ovaj izgled može povećati percipiranu vrijednost dokumenta, čineći ga prikladnijim za profesionalne prezentacije ili visokokvalitetne publikacije.

Laminatori igraju ključnu ulogu u očuvanju i poboljšanju tiskanih materijala. Pružaju zaštitu, poboljšavaju estetski izgled i mogu čak produžiti funkcionalnu uporabljivost raznih dokumenata i predmeta. Bilo u uredskom okruženju, obrazovnom okruženju ili unutar industrija poput restorana i oglašavanja, prednosti laminatora su višestruke.

 

Glavni strojni parametri laminatora

Kada razmišljate o kupnji ili prodaji laminatora na tržištu kao što je Exapro, ključno je razumijevanje ključnih parametara stroja. Ovi parametri određuju mogućnosti stroja, kompatibilnost s određenim zadacima i ukupnu vrijednost. Ovdje su glavni parametri strojeva za laminatore koje biste trebali uzeti u obzir:

Vrsta laminatora: Postoji nekoliko vrsta laminatora uključujući vrećice, rolne, hladne i vruće laminatore. Svaki ima svoj skup aplikacija i namjena. Poznavanje vrste pomaže u određivanju zadataka koje stroj može obraditi.

Maksimalna radna širina: Ovaj parametar definira maksimalnu širinu materijala koji stroj može laminirati. Za veće projekte, poput postera ili bannera, bitna je veća radna širina.

Brzina rada: Radna brzina, često mjerena u metrima ili stopama u minuti, ukazuje na učinkovitost i produktivnost stroja.

Broj valjaka: Više valjaka obično znači bolju kvalitetu i dosljedniju laminaciju. Također može utjecati na brzinu i glatkoću procesa laminiranja.

Debljina filma: Različiti laminatori mogu podnijeti različite debljine filma. Razumijevanje raspona (obično mjerenog u mikronima) osigurava vam mogućnost korištenja tanjih ili debljih vrećica ili rola za laminiranje prema potrebi.

Raspon temperature: Osobito važan za vruće laminatore, temperaturni raspon ukazuje na svestranost stroja u rukovanju različitim vrstama filmova za laminiranje.

Vrijeme zagrijavanja: Ovo pokazuje koliko dugo stroju treba da postigne svoju radnu temperaturu. Kraće vrijeme zagrijavanja može povećati produktivnost, posebno za tvrtke s velikim potrebama za plastificiranjem.

Vrsta kontrola: Moderni laminatori mogu biti opremljeni digitalnim kontrolama koje omogućuju veću preciznost u postavkama temperature i brzine. Stariji modeli mogu imati ručne kontrole.

Sustav hlađenja: Neki napredni laminatori imaju ugrađene sustave hlađenja za brzo hlađenje laminiranih predmeta, sprječavajući savijanje ili izobličenje.

Funkcija obrnutog laminiranja: Ovo je zgodna značajka koja omogućuje uređaju da obrne proces laminiranja, što je korisno u slučaju zaglavljivanja ili pogrešnog uvlačenja.

Sigurnosne značajke: značajke poput automatskog isključivanja, sigurnosnih štitova i hladnih vanjskih površina mogu biti ključne, posebno u okruženjima u kojima je sigurnost prioritet.

Samostalni u odnosu na linijski: Neki laminatori su samostalni strojevi, dok se drugi mogu integrirati (inline) u sustave za ispis ili završnu obradu za jednostavniji proizvodni proces.

Dodatne značajke: Neki laminatori dolaze s dodanim funkcijama kao što su rezači ili trimeri, koronski tretmani za bolje prianjanje ili čak posebne značajke za kapsuliranje.

Otisak i mobilnost: Fizička veličina stroja i ima li značajke mobilnosti kao što su kotači mogu biti ključni, osobito ako je prostor ograničenje.

Kada stavljate na popis ili kupujete laminator na tržištu kao što je Exapro, ovi parametri pružaju sveobuhvatan pregled mogućnosti stroja. Za prodavače, precizno navođenje ovih pojedinosti osigurava privlačenje pravih kupaca. Za kupce, razumijevanje ovih aspekata osigurava da odabrani laminator savršeno odgovara njihovim operativnim potrebama.

 

Područje upotrebe

Područje upotrebe pruža kontekst, osiguravajući i kupcima i prodavačima donošenje informiranih odluka, a ovo su primarna područja za laminatore, posebno u kontekstu tržišta kao što je Exapro:

Tiskarstvo i izdavaštvo: Laminatori su nezamjenjivi u tiskarskoj industriji. Koriste se za poboljšanje i zaštitu svega, od časopisa, naslovnica knjiga i brošura do postera i posjetnica.

Oglašavanje i natpisi: Laminirani znakovi, transparenti i promotivni materijali su izdržljiviji i vizualno privlačniji. Laminatori pomažu u proizvodnji reklamnih materijala za unutarnje i vanjske prostore koji mogu izdržati različite uvjete okoline.

Fotografija: Laminacija štiti fotografije od vlage, UV zraka i trošenja, osiguravajući dugotrajnost i poboljšani izgled.

Obrazovne ustanove: Škole i sveučilišta koriste laminatore za proizvodnju nastavnih pomagala, osobnih iskaznica, svjedodžbi i drugih obrazovnih materijala koji imaju dodatnu izdržljivost.

Uredske postavke: Za tvrtke su laminatori korisni za izradu trajnih prezentacija, ID bedževa, listova s ​​uputama i drugih bitnih dokumenata.

Industrija pakiranja: Laminatori igraju ulogu u proizvodnji višeslojnih materijala za pakiranje koji povećavaju rok trajanja, izgled i trajnost.

Automobili i elektronika: U ovim se sektorima laminatori mogu koristiti za proizvodnju naljepnica, materijala s uputama ili čak specifičnih komponenti koje zahtijevaju slojevite materijale.

Tekstil i moda: Laminacija se ponekad koristi za proizvodnju specijaliziranih tkanina ili dodataka, dodavanjem zaštitnog sloja ili stvaranjem jedinstvenog vizualnog efekta.

Zdravstvo: bolnice i klinike koriste laminatore za bedževe, natpise, upute za pacijente i druge materijale koji se moraju lako čistiti i biti otporni na trošenje.

Državni i pravni: važni dokumenti, potvrde, licence i drugi službeni materijali često se plastificiraju kako bi se osigurala njihova dugotrajnost i autentičnost.

Maloprodaja: Zasloni na prodajnom mjestu, oznake s cijenama, promotivni materijali, pa čak i kartice vjernosti mogu se laminirati radi poboljšane trajnosti i izgleda.

 

Glavni proizvođači laminatora  

Laminatore proizvode različiti proizvođači, od kojih svaki donosi svoje snage, specijalizacije i reputaciju na tržište. Evo nekih poznatih proizvođača laminatora na koje možete naići na Exaprou:

GBC (General Binding Corporation): Renomirano ime u industriji, GBC nudi niz strojeva za laminiranje od osobnih do komercijalnih modela.

Fellowes: Poznat po uredskoj opremi, Fellowes proizvodi niz laminatora prikladnih za različite zadatke, od lake uredske uporabe do intenzivnijih komercijalnih namjena.

Royal Sovereign: Globalni lider u inovativnim proizvodima, Royal Sovereign nudi visokokvalitetne laminate za osobnu i komercijalnu upotrebu.

SEAL: Specijaliziran za opremu za grafičku umjetnost, SEAL proizvodi liniju profesionalnih strojeva za laminiranje idealnih za teške zadatke.

D&K Grupa: Istaknuto ime u industriji laminiranja, D&K nudi široku lepezu rješenja za laminiranje, od stolnih modela do laminatora širokog formata.

USI: USI je u poslu laminiranja desetljećima, pružajući pouzdane strojeve koji pokrivaju širok spektar potreba, od škola do poduzeća.

Kala: Specijalizirana za opremu za završnu obradu širokog i velikog formata, Kala nudi laminatore idealne za veće projekte.

Neschen: poznati po svojoj visokokvalitetnoj završnoj obradi i performansama, Neschen laminatori popularni su u grafičkoj i tiskarskoj industriji.

Easymount: Easymount laminatori, koje proizvodi Vivid Laminating Technologies, poznati su po svojoj svestranosti i jednostavnosti upotrebe, služeći i reklamama i digitalnim tržištima.

Akiles: vodeći proizvođač u industriji uveza i laminiranja, Akiles proizvodi izdržljive i učinkovite laminatore.

Scotch: Iako je Scotch poznatiji po svojim vrpcama, također proizvodi niz jednostavnih laminatora idealnih za osobnu ili malu poslovnu upotrebu.

Ovo su samo neki od poznatih proizvođača u industriji laminiranja. Kada razmišljate o kupnji ili prodaji na platformi kao što je Exapro, korisno je upoznati se s tim markama. To može pomoći u određivanju kvalitete, značajki i potencijalne vrijednosti stroja. Osim toga, različite robne marke mogu biti specifičnije za određene sektore ili namjene, tako da razumijevanje specijalizacija svakog proizvođača može pomoći u donošenju informirane odluke.