Exapro je vaše vrhunsko tržište za rabljene industrijske strojeve visoke kvalitete. Predstavljamo naš izbor oplata u kategoriji Graditeljstvo i rudarstvo. Ovi sustavi oplate profesionalno se održavaju, nudeći izvrstan spoj izdržljivosti, preciznosti i vrijednosti.

Naši sustavi oplate ističu se pružanjem robusnih i pouzdanih struktura za izlijevanje betona u raznim građevinskim projektima. Idealne za korištenje u izgradnji temelja, zidova, podova i stupova, naše oplate osiguravaju precizno oblikovanje i čvrstu potporu tijekom cijelog procesa izgradnje. S opcijama za tradicionalno drvo i moderne modularne sustave, ispunjavamo različite zahtjeve projekta.

Svaki dio obrasca prolazi kroz strogi postupak provjere, čime se osigurava kvaliteta i izvedba. Naši strojevi su isplativi, obećavaju značajne uštede u usporedbi s novom opremom bez ugrožavanja učinkovitosti. Renomirani brendovi kao što su Doka, PERI i Meva dio su našeg izbora, poznati po svojoj pouzdanosti i izdržljivosti. Cijene se kreću između €5,000 i €50,000, zadovoljavajući različite proračunske razine.

Za detaljne informacije ili zahtjev za ponudu obratite se našem posvećenom timu koji je spreman pomoći vam s vašim specifičnim potrebama. Mi u Exaprou želimo olakšati rast vašeg poslovanja kroz kvalitetu i pristupačnost. Pouzdajte se u Exapro za potrebe svojih industrijskih strojeva i povećajte svoju produktivnost danas.

Obrazac rada CERRONI Vibromat CR

Godina: 1993

Industrijske instalacije Samohodni stroj za izradu blokova za proizvodnju betonskih proizvoda A.CERRONI model Vibromat CR - 2 kalupa uključena - Potrebno je provjeriti hidraulički sustav

Obrazac rada Cecconi CR 95/E

Godina: 1996

Samohodni stroj za izradu blokova za proizvodnju betonskih proizvoda CECCONI CR 95/E - Ručni i automatski rad - Ima 5 kalupa za blokove različitih veličina - Vrlo dobro stanje ------------------------------------------ Dostupni kalupi s mjerama: puni blok mjeri cm.: - 38x25x9 debljina - 38x20x15 debljina - 38x30x 9 debljina - 100x28x 8 debljine za cestovne rubnike mjerenja praznog bloka: - 20x20x40 …

Obrazac rada Loro & Parisini - Marini EMCC 160

Godina: 1992

Kontinuirani sustav - LORO & PARISINI opremljen jedinicom za sušenje tipa MARINI EMCC 160 - Neke značajke: - Proizvodnja 130 Tona/H. - Preddozer mod. DNP 15/5 sa 5 odjeljaka po 15 m3. zajedno s hidrauličkim varijabilnim izvlakačem remena - Preddozator, cilindar za sušenje - Feeder trake - Automatski plamenik na lož ulje - Jedinica napajanja s uljno-termalnim grijanjem - 2 …

Obrazac rada Lorev Concrete Mixing Plant

Godina: 1995

LOREV tvornica betona za gotove proizvode / betonske proizvode sastavljen od: - n. 1 miješalica Lorev od 1.750 litara - n. 6 lijevka kapaciteta 25 m3 svaki. - n. 6 traka za izvlačenje - n. 1 pokretna traka - n. 1 svrdlo - n. Brojač od 1 litre - n. 1 cementna vaga - n. 1 električna ploča s PLC-om


Uvod u oplate u građevinarstvu i rudarstvu

Oplata, bitna komponenta u građevinskoj i rudarskoj industriji, odnosi se na privremene ili trajne kalupe koji se koriste za oblikovanje i podupiranje betona dok ne dobije dovoljnu čvrstoću. Ovaj proces je ključan za izgradnju različitih strukturnih elemenata, uključujući temelje, zidove, stupove, grede i ploče. Ispravan rad oplate ne samo da osigurava točnost oblika i dimenzija betona, već značajno utječe na kvalitetu i sigurnost konačne konstrukcije.

Vrste obrasca

Sustavi oplate dostupni su u nekoliko tipova, a svaki je prilagođen različitim primjenama i građevinskim potrebama. Ovo su primarne kategorije:

 1. Tradicionalne drvene oplate: Izrađene od drveta ili šperploče, ove su vrste isplative i svestrane, ali zahtijevaju dosta rada za sastavljanje i rastavljanje. Obično se koristi za male projekte i složene oblike.
 2. Konstruirani radni sustavi oplate: To uključuje montažne modularne sustave izrađene od materijala kao što su čelik, aluminij i plastika. Konstruirani sustavi mogu se ponovno koristiti, izdržljivi su i nude brzo sastavljanje, što ih čini idealnim za velike projekte.
 3. Plastične oplate za višekratnu upotrebu: lagane i lake za rukovanje, plastične oplate se mogu višekratno koristiti i često se koriste za modularne i ponavljajuće građevinske projekte.
 4. Stay-in-Place Oplate: Izrađene od prefabriciranih polimera ili betona ojačanih vlaknima, ove oplate ostaju na mjestu nakon što se beton stvrdne, pružajući dodatnu čvrstoću i zaštitu.
 5. Rad s fleksibilnim oblicima: koristi fleksibilne listove tkanine ili drugih materijala koji se mogu oblikovati u različite oblike, često se koriste za arhitektonske značajke i složene geometrije.

Ključne komponente i značajke

Sustavi obrasca za rad sastoje se od nekoliko kritičnih komponenti, od kojih svaka igra vitalnu ulogu u cjelokupnom procesu:

 • Paneli: primarna površina koja oblikuje beton. Paneli mogu biti izrađeni od drveta, šperploče, čelika, aluminija ili plastike.
 • Nosači: okomiti i vodoravni elementi koji drže ploče na mjestu. To uključuje podupirače, podupirače i podupirače koji daju stabilnost oplate.
 • Veze i sidra: Koriste se za držanje oplate i održavanje željenog oblika i poravnanja tijekom izlijevanja betona.
 • Hardver i konektori: vijci, stezaljke i drugi pričvrsni elementi koji spajaju različite komponente radnog sustava oplate.

Prednosti kvalitetnog obrasca

Ulaganje u visokokvalitetni obrazac nudi brojne prednosti:

 • Strukturalni integritet: Osigurava da beton zadrži svoj oblik i dimenzije, što dovodi do strukturno čvrstog i trajnog konačnog proizvoda.
 • Učinkovitost: Prefabricirani i projektirani sustavi značajno smanjuju vrijeme i rad potreban za montažu i demontažu.
 • Isplativost: Iako početni troškovi mogu biti veći, radni sustavi za višekratnu upotrebu mogu se koristiti više puta, smanjujući dugoročne troškove.
 • Sigurnost: Pravilno projektirana i instalirana oplata povećava sigurnost procesa izgradnje pružajući stabilnu i pouzdanu podršku.
 • Preciznost: Visokokvalitetni rad oplate osigurava precizne i dosljedne dimenzije, ključne za cjelokupnu kvalitetu građevinskog projekta.

Razmatranja pri odabiru obrasca

Odabir pravog sustava obrasca za vaš projekt uključuje procjenu nekoliko ključnih čimbenika:

 • Razmjer i složenost projekta: Veći, složeniji projekti mogu imati koristi od projektiranih radnih sustava koji nude brzo sastavljanje i precizno poravnanje.
 • Materijal i cijena: Razmotrite početne i dugoročne troškove, uključujući trajnost materijala i mogućnost ponovne upotrebe.
 • Zahtjevi za radom: Procijenite intenzitet rada sastavljanja i rastavljanja oplate. Konstruirani sustavi obično zahtijevaju manje ručnog rada u usporedbi s tradicionalnim radovima na drvenim oplati.
 • Završna obrada betona: Različiti materijali za oplate mogu utjecati na završnu završnu obradu betona. Na primjer, čelične i plastične oplate često daju glatkiju površinu u usporedbi s drvenim.
 • Uvjeti okoline: Radni materijal za oplate trebao bi biti prikladan za uvjete okoline na gradilištu, kao što je izloženost vlazi, temperaturnim fluktuacijama i kemijskim reakcijama.

Popularne marke i cijene

Nekoliko renomiranih robnih marki specijaliziralo se za sustave oplate, a svaka nudi niz proizvoda prilagođenih različitim građevinskim potrebama. Evo nekoliko poznatih marki:

 • Peri: Poznat po inovativnim rješenjima za oplate, Peri nudi sustave za male i velike projekte. Cijene uvelike variraju ovisno o vrsti sustava i zahtjevima projekta, u rasponu od nekoliko tisuća do nekoliko stotina tisuća dolara.
 • Doka: Doka nudi širok raspon radnih sustava oplate poznatih po svojoj izdržljivosti i učinkovitosti. Njihovi se proizvodi globalno koriste u građevinskim i rudarskim projektima, a troškovi se obično kreću od 5.000 do 200.000 USD.
 • MEVA: Specijalizirana za modularne oplate i oplate za višekratnu upotrebu, MEVA nudi ekonomična rješenja za različite primjene. Cijene za njihove sustave mogu se kretati od 3000 USD do 150 000 USD.
 • ULMA: ULMA-ina rješenja za oplate dizajnirana su za svestranost i jednostavnost upotrebe, služeći i jednostavnim i složenim projektima. Cijene variraju, a tipični sustavi koštaju između 4.000 i 180.000 USD.
 • EFCO: EFCO-vi sustavi oplate poznati su po svojoj snazi ​​i prilagodljivosti, često se koriste u teškim građevinskim i rudarskim aplikacijama. Troškovi se mogu kretati od 5000 USD do preko 250 000 USD.

Zaključak

Oplata je kritična komponenta u građevinskoj i rudarskoj industriji, osiguravajući točno oblikovanje i potporu betonskih konstrukcija. Uz različite vrste dostupnih sustava oplate, od tradicionalnog drva do naprednih inženjerskih rješenja, odabir pravog sustava ovisi o veličini projekta, složenosti i specifičnim zahtjevima. Popularne robne marke kao što su Peri, Doka, MEVA, ULMA i EFCO nude niz opcija koje odgovaraju različitim potrebama i proračunima. Pažljivom procjenom ovih čimbenika, građevinski stručnjaci mogu poboljšati učinkovitost, sigurnost i kvalitetu svojih projekata, u konačnici postižući bolje rezultate u gradnji i rudarstvu.