U Exapro nudimo širok raspon rabljenih kompletnih proizvodnih linija za preradu hrane, neophodnih za učinkovitu proizvodnju velikih količina u prehrambenoj industriji. Ove proizvodne linije po principu "ključ u ruke" dizajnirane su za upravljanje različitim fazama obrade hrane, od pripreme sirovina do konačnog pakiranja, osiguravajući visokokvalitetan i dosljedan rezultat. Cijene naših proizvodnih linija kreću se od €50.000 za manje postavke do €500.000 za naprednesustave velikog kapaciteta vodećih marki kao što su Tetra Pak, GEA, Buhler i Marel. Svaka linija ima jedinstvene specifikacije kao što su proizvodni kapacitet, razina automatizacije, vrste uključene opreme i mogućnosti integracije, osiguravajući da ispunjavaju vaše specifične proizvodne zahtjeve.

Prilikom odabira kompletne proizvodne linije za preradu hrane, uzmite u obzir ključne čimbenike kao što su vrsta prehrambenih proizvoda koji se obrađuju, potreban obujam proizvodnje, automatizacija i sustavi upravljanja te usklađenost s higijenskim i sigurnosnim standardima. Ovi su elementi ključni za postizanje visokokvalitetne proizvodnje, optimizaciju učinkovitosti i osiguravanje sigurnosti i dosljednosti proizvoda. Ulaganje u naše rabljene cjelovite proizvodne linije ne samo da omogućuje pristup vrhunskoj opremi po značajno sniženim cijenama, već također podržava održive prakse produžujući životni ciklus robusnih strojeva. Pouzdajte se u predanost Exapro izvrsnoj korisničkoj usluzi i pronađite savršenu proizvodnu liniju za unapređenje procesa obrade hrane.

Istražite Exapro popise danas kako biste otkrili pouzdane cjelovite proizvodne linije za preradu hrane koje pružaju iznimne performanse i vrijednost za vaše potrebe proizvodnje.

Cenpac Conveyor regagle harmonika

Godina: 2020

Dostupna 3 modela - Naziv ponude: Podesiva harmonika transportna traka - Proizvođač: Cenpac - Model: Cenpac - Godina proizvodnje: 2020 - Tehničko stanje: Kao nov - Stanje: Vidljivo

Vijak za prikladan materijal za jedinicu za doziranje

Godina: 2021

Rabljeni stroj u izvrsnom tehničkom stanju - Naziv ponude: Puž za dovod materijala za dozator - Proizvođač: DSE - Model: DSE - Godina proizvodnje: 2021 - Stanje: Vidljivo - Materijal: Nehrđajući čelik - Opremljen spremnikom

Gocmen -

Godina: 2004


Oxbo BH 100

Godina: 2019

- Godina 2019 - Linija ima oko 50 hektara pobranih s njom. - Vrlo dobro stanje

Pojednostavljenje proizvodnje hrane: Sveobuhvatni vodič za kompletne proizvodne linije za preradu hrane

Kompletne proizvodne linije za preradu hrane ključne su u prehrambenoj industriji jer pružaju besprijekoran i učinkovit način upravljanja cijelim procesom od sirovine do gotovog proizvoda. Ove proizvodne linije dizajnirane su za optimizaciju učinkovitosti proizvodnje, osiguranje kvalitete proizvoda i usklađenost s industrijskim standardima. Razumijevanje različitih vrsta, značajki i razmatranja za kupnju kompletnih proizvodnih linija za preradu hrane može značajno poboljšati vaše operativne sposobnosti. Exapro, vodeće internetsko tržište za rabljene industrijske strojeve, nudi raznolik izbor proizvodnih linija za preradu hrane, osiguravajući tvrtkama pristup visokokvalitetnoj opremi po konkurentnim cijenama.

Što su kompletne proizvodne linije za preradu hrane?

Kompletne proizvodne linije za preradu hrane sastoje se od niza međusobno povezanih strojeva i opreme koji provode cijeli proizvodni proces za određene prehrambene proizvode. Ove linije integriraju različite faze kao što su rukovanje sirovinama, obrada, kuhanje, miješanje, punjenje, pakiranje i označavanje, nudeći rješenje "ključ u ruke" koje osigurava učinkovitost i dosljednost u proizvodnji.

Vrste cjelovitih proizvodnih linija za preradu hrane

Proizvodne linije za preradu hrane prilagođene su određenim vrstama prehrambenih proizvoda, osiguravajući da ispunjavaju jedinstvene proizvodne zahtjeve. Evo pregleda glavnih vrsta:

Linije za proizvodnju mliječnih proizvoda

Linije za proizvodnju mliječnih proizvoda dizajnirane su za preradu i pakiranje mliječnih proizvoda kao što su mlijeko, sir, jogurt i maslac.

 • Linije za preradu mlijeka: uključuju opremu za pasterizaciju, homogenizaciju i punjenje mlijeka.
 • Linije za proizvodnju sira: Sadrže sustave za sirenje mlijeka, rezanje, kuhanje i starenje sira.
 • Linije za proizvodnju jogurta: sadrže strojeve za fermentaciju, miješanje i pakiranje jogurta.

Linije za proizvodnju pića

Linije za proizvodnju pića služe za proizvodnju alkoholnih i bezalkoholnih pića, uključujući vodu, sokove, bezalkoholna pića, pivo i vino.

 • Linije za proizvodnju vode i sokova: uključuju sustave za filtriranje, sterilizaciju i punjenje u boce za proizvodnju vode i sokova.
 • Linije za proizvodnju bezalkoholnih pića: sadrže strojeve za karbonizaciju, miješanje i punjenje za proizvodnju bezalkoholnih pića.
 • Linije za proizvodnju alkoholnih pića: Sadrže opremu za kuhanje, fermentaciju i punjenje u boce za proizvodnju piva i vina.

Linije za pekarstvo i slastičarstvo

Proizvodne linije za pekarstvo i slastičarstvo prilagođene su za proizvodnju pekarskih proizvoda i slatkiša, uključujući kruh, kolače, peciva, čokolade i bombone.

 • Linije za kruh i peciva: uključuju mješalice za tijesto, aparate za dizanje tijesta, pećnice i rezače za proizvodnju kruha i peciva.
 • Linije za proizvodnju čokolade: sadrže opremu za preradu kakaovca, oblikovanje čokolade i pakiranje.
 • Linije za proizvodnju slatkiša: Sadrže sustave za kuhanje, oblikovanje i zamatanje raznih slatkiša.

Linije za proizvodnju mesa i plodova mora

Linije za proizvodnju mesa i plodova mora dizajnirane su za preradu i pakiranje proizvoda od mesa, peradi i plodova mora.

 • Linije za preradu mesa: uključuju strojeve za rezanje, mljevenje, miješanje i pakiranje mesnih proizvoda.
 • Linije za preradu plodova mora: sadrže opremu za čišćenje, filetiranje, kuhanje i pakiranje plodova mora.

Linije gotove hrane

Linije za proizvodnju gotove hrane služe za proizvodnju unaprijed zapakiranih obroka i grickalica.

 • Linije za smrznutu hranu: uključuju strojeve za kuhanje, zamrzavanje i pakiranje smrznutih obroka.
 • Linije za proizvodnju grickalica: Sadrže sustave za miješanje, kuhanje i pakiranje grickalica poput čipsa i orašastih plodova.

Ključne značajke i specifikacije

Prilikom odabira cjelovitih proizvodnih linija za preradu hrane, ključno je razmotriti specifične značajke i specifikacije kako biste osigurali da linije ispunjavaju vaše operativne zahtjeve. Ključni čimbenici uključuju:

Proizvodni kapacitet

Proizvodni kapacitet određuje količinu proizvoda koju linija može obraditi unutar određenog vremenskog okvira. Osigurajte da linija može ispuniti vaše proizvodne ciljeve, bilo da se radi o malim serijama ili velikim industrijskim operacijama. Popisi tvrtke Exapro pružaju detaljne specifikacije proizvodnog kapaciteta, pomažući vam da pronađete liniju koja odgovara vašim potrebama.

Automatizacija i kontrola

Napredni sustavi automatizacije i kontrole povećavaju preciznost, dosljednost i učinkovitost u procesu proizvodnje. Značajke kao što su programabilne postavke, sučelja zaslona osjetljivog na dodir, nadzor u stvarnom vremenu i automatske prilagodbe mogu značajno povećati produktivnost.

Higijenski i sigurnosni standardi

Poštivanje higijenskih i sigurnosnih standarda ključno je u prehrambenoj industriji. Potražite linije sa značajkama kao što su konstrukcija od nehrđajućeg čelika, dizajn koji se lako čisti i automatizirani sanitarni sustavi kako biste osigurali sigurnost i kvalitetu proizvoda.

Fleksibilnost i svestranost

Svestrane linije mogu rukovati različitim proizvodima i proizvodnim procesima, poboljšavajući vaše operativne sposobnosti. Potražite linije s modularnim dizajnom i podesivim postavkama za prilagodbu različitim proizvodima i receptima.

Energetska učinkovitost

Energetski učinkoviti vodovi smanjuju operativne troškove i utjecaj na okoliš. Potražite strojeve sa značajkama za uštedu energije kao što su izolirane komore, učinkoviti izmjenjivači topline i napredni sustavi upravljanja za optimizaciju potrošnje energije.

Integracija i skalabilnost

Osigurajte da se proizvodna linija može besprijekorno integrirati s vašim postojećim sustavima i omogućiti buduću skalabilnost. Linije s modularnim komponentama i fleksibilnim konfiguracijama pružaju mogućnost proširenja i prilagodbe promjenjivim proizvodnim potrebama.

Vodeći brendovi u proizvodnim linijama za preradu hrane

Ugledne marke osiguravaju višu kvalitetu i bolju podršku. Evo nekoliko najboljih marki na tržištu:

 • Tetra Pak: poznat po svojim visoko preciznim i inovativnim rješenjima, Tetra Pak nudi robusne i pouzdane proizvodne linije za razne primjene u hrani i napitcima.
 • GEA Grupa: Poznate po svojoj izdržljivoj i naprednoj tehnologiji, proizvodne linije GEA-e popularne su u prehrambenoj industriji.
 • Krones: Nudi niz linija za proizvodnju pića visokih performansi, poznatih po svojoj pouzdanosti i učinkovitosti u zahtjevnim primjenama.
 • SPX FLOW: Nudi svestrane proizvodne linije koje karakteriziraju učinkovitost i robusnost, pogodne za operacije velikih razmjera.
 • Alfa Laval: Poznat po visokokvalitetnim strojevima dizajniranim za preciznu i brzu proizvodnju, idealnim za složene i velike proizvodne potrebe.

Exapro nudi opremu ovih i drugih renomiranih marki, osiguravajući pristup pouzdanim i dobro podržanim strojevima.

Cijene rabljenih proizvodnih linija za preradu hrane

Cijena rabljenih proizvodnih linija za preradu hrane uvelike varira ovisno o čimbenicima kao što su dob, stanje, marka i specifične značajke. Općenito, cijene se mogu kretati od nekoliko desetaka tisuća do nekoliko stotina tisuća dolara. Na primjer, cijena rabljene Tetra Pak linije za preradu mlijeka mogla bi koštati između 100.000 i 300.000 USD, dok bi vrhunska linija za proizvodnju pića Krones mogla koštati između 200.000 i 500.000 USD. Exaprovo tržište nudi niz opcija određivanja cijena, osiguravajući transparentnost i konkurentne ponude za kupce.

Zaključak

Kompletne proizvodne linije za preradu hrane ključni su alati u prehrambenoj industriji, nudeći učinkovita i pouzdana rješenja za cijeli proizvodni proces. Razumijevanjem različitih vrsta linija i ključnih čimbenika koje treba uzeti u obzir pri kupnji, tvrtke mogu donositi informirane odluke koje poboljšavaju njihove operativne sposobnosti. Exapro nudi sveobuhvatnu platformu za nabavu visokokvalitetnih rabljenih strojeva, pružajući detaljne popise i konkurentne cijene. Bilo da trebate liniju za proizvodnju mliječnih proizvoda, liniju za proizvodnju pića, liniju za proizvodnju pekara ili liniju za proizvodnju gotove hrane, Exaproov opsežan inventar i korisničko sučelje olakšavaju pronalaženje prave opreme za vašu proizvodnju potrebe.