Rashladni tuneli, ključni u industrijama od prehrambene do farmaceutske, osiguravaju brzo i ravnomjerno hlađenje proizvoda. Na Exapro, vodećem tržištu rabljenih industrijskih strojeva, pronaći ćete ove strojeve prilagođene različitim potrebama. S cijenama koje se kreću između €21.000 i €70.000, Exapro je namijenjen tvrtkama koje paze na proračun i onima koji traže vrhunska rješenja.

Ključni parametri koje treba uzeti u obzir tijekom navigacije Exapro popisima uključuju dimenzije tunela, metodu hlađenja, brzinu pokretne trake i zahtjeve za napajanje. Nadalje, detalji poput marke stroja, starosti i povijesti održavanja nude uvid u njegovu vrijednost i potencijalni vijek trajanja. Renomirane robne marke kao što su Sollich, GEA i Haas često koriste platformu, nudeći jamstvo kvalitete i performansi.

Bez obzira jeste li slastičarski poduzetnik koji osigurava savršeno stvrdnjavanje čokolade ili proizvođač lijekova koji čuva integritet proizvoda osjetljivih na temperaturu, Exapro-ov opsežni katalog osigurava da pronađete rashladni tunel koji ispunjava vaše precizne specifikacije. Prodavači imaju koristi od transparentnog popisa parametara stroja, čime se osigurava povezivanje s pravom publikom. Uz Exapro, i kupci i prodavači spremni su za uspješne transakcije, s jamstvom kvalitete, transparentnosti i vrijednosti.

Tunel za hlađenje Mega

Godina: 2016

Širina trake/pojasa 650 mm
Vrsta rashladnog sredstva
Izlaz 3000 kg/h

CES -LT-LIN-5mX0.66-PODB-E

Godina: 2006

Širina trake/pojasa 645 mm
Vrsta rashladnog sredstva Liquid Nitrogen
Izlaz 600 kg/h


Tunel za hlađenje JBT FoodTech Frigoscandia A20 Vruća ponuda

Godina: 2011

Izlaz 2000 kg/h
Vrsta rashladnog sredstva Freon R404A

Tunel za hlađenje JBT FFA40 R TRACK

Godina: 2011

Izlaz 3500 kg/h
Vrsta rashladnog sredstva NH3, ammonia

Tunel za hlađenje CRYOLINE MT 1250

Godina: 2016

Širina trake/pojasa 1250 mm
Vrsta rashladnog sredstva N2/Stikstof

Tunel za hlađenje OTEC DF10

Godina: 2016

Vrsta rashladnog sredstva


Kaak dvostruka spiralna stajalica

Godina: 1987

Širina trake/pojasa 800 mm
Vrsta rashladnog sredstva

Tunel za hlađenje AERO SMA-6

Godina: 1999

Širina trake/pojasa 915 mm
Vrsta rashladnog sredstva
Izlaz 2300 kg/h

Kriogenizacijski tunel PACKO TUNNEL

Godina:

Širina trake/pojasa 1100 mm
Vrsta rashladnog sredstva Nitrógeno

POLAR DN492-E-02 Rashladna ćelija

Godina: 2019

Vrsta rashladnog sredstva

GEA spiralni zamrzivač

Godina: 2014

Širina trake/pojasa 1200 mm
Vrsta rashladnog sredstva

Tunel za hlađenje ICS North - West

Godina: 2011

Širina trake/pojasa 830 mm
Vrsta rashladnog sredstva
Izlaz 700 kg/h


Air Products IQF 1220.15/3070 Rashladni tunel

Godina:

Širina trake/pojasa 1220 mm
Vrsta rashladnog sredstva Nitrogen
Izlaz 5000 kg/h

Tunel za hlađenje Kaak cooling tower

Godina: 2007

Širina trake/pojasa 1075 mm
Vrsta rashladnog sredstva


Tunel za hlađenje Triphase double spiral freezer

Godina: 1993

Širina trake/pojasa 660 mm
Vrsta rashladnog sredstva

Esquema SM-NH3

Godina: 2007

Izlaz 1000 kg/h
Vrsta rashladnog sredstva NH3


Rashladni tuneli u sektoru prerade hrane: Duboko zaronite s Exaprom

U užurbanoj domeni obrade hrane, uloga strojeva je monumentalna. A kada govorimo o postizanju optimalne temperature proizvoda u postprodukciji, rashladni tuneli su uistinu neizostavni. U Exaprou prepoznajemo važnost ovih alata i pružamo pouzdano tržište za kupnju i prodaju rabljenih industrijskih strojeva, uključujući rashladne tunele. Dakle, raspakirajmo čudo koje je rashladni tunel i shvatimo kako se Exapro ističe u svojoj ponudi.

Rashladni tuneli su specijalizirani strojevi koji se uglavnom koriste u prehrambenoj industriji za brzo snižavanje temperature proizvoda na željenu razinu. To može biti iz različitih razloga, od osiguravanja pravilnog postavljanja proizvoda (poput čokolade) do produljenja roka trajanja i osiguravanja sigurnosti proizvoda. Obično proizvodi putuju pokretnom trakom kroz okolinu s kontroliranom temperaturom, dobivajući ravnomjerno hlađenje dok napreduju.

Dizajn i mogućnosti rashladnih tunela mogu varirati ovisno o vrsti prehrambenog proizvoda, željenoj krajnjoj temperaturi i brzini kojom se treba dogoditi hlađenje. Mogu koristiti metode kao što su rashlađeni zrak, hlađenje ili čak rashladne tekućine, ovisno o specifičnim zahtjevima.

Zašto odabrati Exapro za svoje potrebe?

Uz široku lepezu dostupnih opcija, Exapro se može pohvaliti opsežnom zbirkom rashladnih tunela koji zadovoljavaju različite potrebe obrade hrane. Ova raznolikost osigurava da profesionalci mogu pronaći stroj koji savršeno odgovara njihovim specifičnim zahtjevima. Naši popisi strojeva prolaze rigorozne provjere. To osigurava da ono što vidite je ono što dobivate, eliminirajući neugodna iznenađenja nakon kupnje. U Exaprou prioritet su transparentni poslovi. Od cijene do pojedinosti o strojevima, sve informacije su jasno navedene za kupce i prodavače.

Odabir rabljenih strojeva ne znači samo uštedu, već i optimizaciju resursa. U Exaprou razumijemo ovu ravnotežu, zbog čega nudimo opcije po konkurentnim cijenama bez kompromisa u kvaliteti. Kod Exaproa, raspon cijena rabljenih rashladnih tunela u sektoru prerade hrane uglavnom oscilira između 21.000 € i 70.000 €. Dakle, bilo da ste naklonjeni osnovnom stroju ili razmišljate o vrhunskom ulaganju, Exaproov opsežan katalog osigurava da će vaše specifične potrebe biti riješene.

Exapro nije ograničen na određenu regiju. Naš doseg obuhvaća cijeli svijet, povezujući kupce i prodavače iz različitih krajeva svijeta. To znači veće mogućnosti za kupce i širu publiku za prodavače.

Ako tražite rashladni tunel ili ga želite prodati, Exapro je vaše pouzdano tržište koje premošćuje jaz između potražnje i ponude u području rabljenih industrijskih strojeva. S našom predanošću kvaliteti, povjerenju i besprijekornim transakcijama, Exapro osigurava da profesionalci u cijeloj industriji prerade hrane imaju resurse koji su im potrebni za učinkovit i djelotvoran rad.

 

Glavne prednosti rashladnih tunela

Rashladni tuneli igraju ključnu ulogu u prehrambenoj industriji i raznim drugim sektorima koji zahtijevaju brzo i ravnomjerno hlađenje proizvoda. Evo glavnih prednosti korištenja rashladnih tunela:

Jednomjerno hlađenje: Rashladni tuneli osiguravaju da se proizvodi stalno hlade. Ova ujednačenost sprječava stvaranje temperaturnih gradijenata koji mogu uzrokovati nedostatke proizvoda, posebno u osjetljivim artiklima poput čokolade gdje ravnomjerno hlađenje osigurava sjajnu završnicu i sprječava cvjetanje.

Povećana učinkovitost: S kontinuiranom linijom za obradu, rashladni tuneli omogućuju veće stope proizvodnje. Proizvodi se mogu brzo hladiti jedan za drugim, čime se povećava ukupna propusnost proizvodnog procesa.

Optimizacija prostora: Umjesto širenja proizvoda na velikom području radi hlađenja ili korištenja više rashladnih jedinica, rashladni tuneli pojednostavljuju proces u ograničenom prostoru, učinkovito iskorištavajući tvorničke nekretnine.

Poboljšana kvaliteta proizvoda: Dosljedno i kontrolirano hlađenje može značajno poboljšati kvalitetu proizvoda. Osigurava da proizvodi zadrže svoj oblik, teksturu i okus, što je posebno važno u hrani kao što su slastice ili pekarski proizvodi.

Svestranost: Moderni rashladni tuneli mogu se prilagoditi za različite proizvode i potrebe za hlađenjem. Mogu se prilagoditi u smislu brzine pokretne trake, postavki temperature i metoda hlađenja (zrak, tekućina ili kombinacija).

Energetski učinkovit: Kada se optimalno održavaju i koriste, rashladni tuneli mogu biti energetski učinkovitiji u usporedbi s tradicionalnim šaržnim procesima hlađenja, što dugoročno dovodi do uštede troškova.

Siguran i higijenski: rashladni tuneli smanjuju izloženost proizvoda vanjskom okruženju koje može biti potencijalni izvor kontaminacije. Ovo je osobito korisno za prehrambene proizvode, osiguravajući da ostanu higijenski i sigurni za konzumaciju.

Smanjenje ručnog rukovanja: s automatiziranim transporterima, postoji smanjenje ručnog rukovanja proizvodima, što ne samo da povećava učinkovitost, već i smanjuje rizik od kontaminacije i ljudske pogreške.

Skalabilnost: Za tvrtke koje žele povećati proizvodnju, integracija rashladnog tunela može promijeniti igru. Osigurava da se povećanim količinama može upravljati bez ugrožavanja kvalitete proizvoda ili učinkovitosti hlađenja.

Fleksibilnost u proizvodnji: Rashladni tuneli proizvođačima omogućuju brzo prebacivanje između različitih proizvoda ili serija. Moderni sustavi često dolaze s brzim podešavanjem postavki, čime se osigurava minimalno vrijeme zastoja tijekom promjena.

Rashladni tuneli industriji pružaju kombinaciju učinkovitosti, osiguranja kvalitete i fleksibilnosti, što ih čini nezamjenjivim sredstvom u svakoj proizvodnoj liniji gdje je kontrolirano hlađenje najvažnije.

 

Glavni parametri stroja za rashladne tunele 

Kada se upuštate u kupnju ili prodaju rashladnih tunela na tržištu kao što je Exapro, potrebno je pažljivo razmotriti nekoliko glavnih parametara stroja kako bi se osiguralo pravo pristajanje kupcu i transparentna komunikacija između obje strane. Ovdje su bitni parametri:

Širina, visina i duljina: Odredite veličinu proizvoda koji se mogu smjestiti.

Metoda hlađenja & Kapacitet: Pojedinosti o tome koristi li zračno, tekućinsko ili kontaktno hlađenje i temperaturni raspon koji može postići.

Vrsta transportne trake & Brzina: Priroda pokretne trake i podesivi raspon brzine utječu na trajanje hlađenja i vrstu proizvoda s kojima se može nositi.

Zahtjevi za napajanje & Potrošnja energije: Kompatibilnost s lokalnim izvorima energije i radna energetska učinkovitost presudni su za dugotrajnu upotrebu.

Održavanje & Povijest servisiranja: Redovito servisirani i dobro održavani strojevi obično su pouzdaniji i vrjedniji.

Stanje & Funkcionalnost: Jasan prikaz trenutnog stanja stroja i svih mogućih nedostataka ili dijelova koje treba zamijeniti.

Dodatne značajke: Sve dodatne značajke kao što su mogućnosti automatizacije, integrirani senzori ili podesive postavke koje poboljšavaju funkcionalnost stroja.

Točnim i transparentnim navođenjem ovih parametara, prodavači mogu značajno povećati privlačnost svog unosa ozbiljnim kupcima, a kupci mogu donositi informirane i pouzdane odluke o svojim kupnjama na platformama kao što je Exapro.

 

Područje upotrebe 

U kontekstu kupnje i prodaje na Exaprou, područja upotrebe rashladnih tunela pretežno su koncentrirana u industrijama u kojima je precizno i ​​učinkovito hlađenje sastavni dio proizvodnje. Razumijevanje područja upotrebe ključno je jer pomaže kupcima u prepoznavanju strojeva koji su u skladu s njihovim zahtjevima i pomaže prodavačima u pozicioniranju svojih popisa pravoj publici.

Industrija hrane i pića. Ovdje su rashladni tuneli bitni, posebno u proizvodnji slastica i pekarskih proizvoda, kako bi se osiguralo pravilno postavljanje i očuvanje okusa i teksture.

Farmaceutska industrija. Za lijekove i druge zdravstvene proizvode koji zahtijevaju kontrolirane temperature, rashladni tuneli ključni su za održavanje cjelovitosti proizvoda.

Kemijska industrija. Koriste se u određenim kemijskim procesima koji zahtijevaju brzo i kontrolirano hlađenje kako bi se postigle željene karakteristike krajnjeg proizvoda.

Plastika & Industrija smolaa. U proizvodnji plastičnih i smolastih komponenti, rashladni tuneli ubrzavaju proces vezivanja ili stvrdnjavanja.

Obrada metala. Koriste se za postupno hlađenje dijelova kako bi se izbjegle strukturne slabosti u metalnim proizvodima.

Kozmetička industrija. U proizvodnji kozmetičkih proizvoda poput ruževa za usne koriste se rashladni tuneli kako bi se osiguralo pravilno oblikovanje i stvrdnjavanje.

Kada kupuju ili prodaju rashladne tunele na Exaprou, važno je da prodavači jasno navedu predviđeno područje uporabe za svoje navedene strojeve, a kupcima razumijevanje ovih područja korištenja pomaže pri odabiru stroja koji je u skladu s njihovom industrijom standardima. 

 

Glavni proizvođači rashladnih tunela

Nekoliko je proizvođača poznato po proizvodnji visokokvalitetnih rashladnih tunela, a njihovi se strojevi često mogu pronaći na Exaprou. Ovdje su neki od poznatih proizvođača rashladnih tunela:

Sollich: Renomirano ime u konditorskoj industriji, Sollich proizvodi širok raspon opreme, uključujući rashladne tunele, posebno za preradu čokolade.

GEA: Glavni igrač u industriji prerade hrane, GEA nudi niz tunela za hlađenje i zamrzavanje koji zadovoljavaju različite potrebe.

Haas: Prvenstveno poznat po proizvodnim linijama za vafle, kekse i slastice, Haas također proizvodi rashladne tunele kao dio svojih sveobuhvatnih rješenja.

Bosch: Boschov odjel za pakiranje i preradu proizvodi niz opreme, uključujući rashladne tunele, posebno za prehrambeni i farmaceutski sektor.

Aasted: Specijaliziran za čokoladnu i pekarsku opremu, Aasted nudi niz rješenja za hlađenje prilagođenih ovim industrijama.

Rieckermann: Nude razna industrijska rješenja, a njihovi rashladni tuneli poznati su po pouzdanosti i učinkovitosti.

Frigoscandia: Prepoznatljivi po svojim rješenjima za zamrzavanje i hlađenje, njihovi se tuneli naširoko koriste u prehrambenoj industriji.

Savage Bros. Co.: Posebno poznati u konditorskoj industriji, proizvode rashladne tunele prvenstveno prilagođene za čokolade i bombone.

Nestléacute;: Iako prvenstveno tvrtka za hranu i piće, Nestléacute; također proizvodi neke svoje strojeve, a povremeno se njihovi rashladni tuneli mogu naći na tržištu rabljenih.

Teknoice: Specijalizirani za opremu za proizvodnju sladoleda, njihovi rashladni tuneli dizajnirani su posebno za brzo i ravnomjerno zamrzavanje.

Ako želite kupovati ili prodavati na platformi kao što je Exapro, bilo bi dobro da se upoznate s ovim proizvođačima. Priznate robne marke često mogu postići veću vrijednost pri preprodaji, a iz perspektive kupca, odabir poznate marke može pružiti određenu razinu sigurnosti u smislu kvalitete, trajnosti i podrške nakon prodaje.