Exapro, istaknuto tržište rabljenih industrijskih strojeva, nudi niz strojeva za bušenje i grickanje prilagođenih različitim industrijama, od automobilske do zrakoplovne. Poznati po preciznosti i učinkovitosti, ovi strojevi pojednostavljuju obradu lima, brzo dajući zamršene oblike i dizajne. Ključni proizvođači poput Amade, Trumpfa i Salvagninija, među ostalima, svoju opremu često navode na popisu, osiguravajući kupcima pristup strojevima vrhunske kvalitete.

Ključan faktor za potencijalne kupce su parametri stroja. Od sile probijanja, radnog područja do CNC kontrola, ovi pokazatelji osiguravaju kompatibilnost s proizvodnim potrebama. Iako Exapro nudi širok raspon opcija, cijene ovih strojeva uglavnom padaju između €10.000 i €39.000, nudeći ravnotežu između kvalitete i vrijednosti.

Bilo da se bavite HVAC, medicinskom opremom ili pomorskom industrijom, Exapro ispunjava različite zahtjeve, osiguravajući visok stupanj kompatibilnosti sa specifičnim industrijskim aplikacijama. Sa strojevima koji potječu od vodećih proizvođača i transparentnim informacijama o specifikacijama strojeva, Exapro pojednostavljuje proces kupnje i prodaje, osiguravajući da obje strane izvuku maksimalnu vrijednost iz transakcije.

Stroj za bušenje Boschert Ecco Line EL-500-Digital Vruća ponuda Dobra vrijednost

Godina: 2004

Snaga u tonama 28 T
Širina metala 1000 mm
Dužina metala 2000 mm
Maksimalna debljina čelika 6 mm

Stroj za bušenje GEKA BENDICROP 60

Godina:

Snaga u tonama 60 T
Širina metala 150 mm
Maksimalni promjer bušenja 40 mm
Dužina metala 350 mm
Maksimalna debljina čelika 11 mm
Broj udaraca u minuti 32

GEKA OLAZ HYDRACROP 100SD univerzalni stroj za probijanje

Godina: 2003

Snaga u tonama 100 T
Maksimalna debljina čelika 26 mm
Maksimalni promjer bušenja 100 mm
Širina metala 650 mm
Metalna širina s repozicioniranjem 1300 mm
Broj alata 1

GEKA PUMA 55S

Godina: 2020

Snaga u tonama 55 T
Maksimalna debljina čelika 10 mm
Broj udaraca u minuti 37
Dužina metala 500 mm
Maksimalni promjer bušenja 40 mm

Stroj za bušenje Technology Italiana Tecnotransfer 15 SR

Godina: 2004

Talijanska tehnologija Tecnotransfer 15 SR stroj za bušenje godina 2004

WEMO sustav probijanja i savijanja

Godina: 1992

Ovaj WEMO sustav za probijanje i savijanje proizveden je 1992. godine u Njemačkoj. U dobrom je stanju zbog savjesnog i dokumentiranog održavanja. Stroj je još uvijek u funkciji i može se pogledati i pregledati u svakom trenutku. Isporučuje se uključujući dodatnu opremu sa zaliha operatera. Stroj se prodaje zajedno sa priborom sa lagera operatera Zbog savjesnog i dokumentiranog održavanja u …

Stroj za bušenje Omera OP / 120 HY

Godina: 2001

Snaga u tonama 120 T
Maksimalni promjer bušenja 35 mm
Maksimalna debljina čelika 25 mm
Broj udaraca u minuti 29

Stroj za bušenje Kingsland 115XS

Godina:

Snaga u tonama 115 T
Širina metala 380 mm
Maksimalni promjer bušenja 55 mm
Dužina metala 600 mm
Maksimalna debljina čelika 26 mm

Stroj za bušenje GEKA PUMA 50/E-750

Godina: 1991

Snaga u tonama 50 T
Širina metala 500 mm
Dužina metala 1000 mm
Maksimalna debljina čelika 13 mm

EUROMAC CX 1000/30

Godina: 1999

Snaga u tonama 30 T
Dužina metala 2000 mm

Stroj za bušenje BOSCHERT KST 25-500

Godina: 1992

Snaga u tonama 25 T
Maksimalni promjer bušenja 105 mm
Maksimalna debljina čelika 10 mm
Broj udaraca u minuti 160

METALLKRAFT HLS-55

Godina: 2008

Snaga u tonama 55 T
Maksimalna debljina čelika 20 mm

Geka Hydracrop 70sd univerzalni stroj za probijanje smicanjem

Godina: 2017

Snaga u tonama 70 T
Maksimalna debljina čelika 12 mm
Dužina metala 450 mm
Maksimalni promjer bušenja 28 mm

Stroj za bušenje ECKOLD KF 665

Godina: 1993

Maksimalna debljina čelika 8 mm

MUBEA KBLH 550

Godina:

Snaga u tonama 50 T
Širina metala 180 mm
Dužina metala 400 mm

Stroj za bušenje GOITI DANOBAT PGA-3

Godina: 1999

Snaga u tonama 30 T
Širina metala 1250 mm
Dužina metala 1250 mm
Maksimalna debljina čelika 6 mm


Boschert EL1000 ROTAINDEX

Godina: 2004

Boschert EL 1000 ROTAINDEX hidraulični stroj za bušenje Proizvođač: Boschert Model: EL1000 ROTAINDEX Serijski broj: 102 Godina: 2004 CE oznaka

Stroj za bušenje DURMA IW 55/100 BTD

Godina: 2007

Snaga u tonama 55 T
Broj udaraca u minuti 37

Stroj za bušenje SCHIAVI VULCANO K 1020

Godina: 2009

SCHIAVI VULCANO K 1020 grickalica za bušenje s remontiranom mehanikom. Zahtijeva spajanje nekih kabela na električnu ploču.


Strojevi za bušenje i grickanje u kategoriji strojeva za limove na Exaprou

Ako ste u proizvodnom ili inženjerskom sektoru, vjerojatno ste upoznati sa središnjom ulogom koju metalni lim ima u raznim industrijama, od automobilske do građevinske i šire. Ključni korak u rukovanju limom je umjetnost bušenja i grickanja. Ovi procesi osiguravaju da su metalni limovi oblikovani, dimenzionirani i dizajnirani s preciznošću, zadovoljavajući višestruke potrebe krajnjih korisnika.

Strojevi za bušenje koriste se za stvaranje rupa, uzoraka ili oblika u limu. Koriste probijač i matricu određenih oblika i veličina, a pomoću mehanizma za prešanje lim se postavlja između njih. Probijač zatim pritišće metalni lim, gurajući ga u matricu kako bi stvorio željenu rupu ili oblik.

Strojevi za grickanje, s druge strane, malo su nijansiraniji. Oni 'grickaju' ili rade niz usko raspoređenih rezova kako bi proizveli složene profile u limu. To je poput uzimanja sitnih zalogaja iz metalnog lima dok se ne postigne željeni oblik.

Zašto odabrati Exapro za kupnju i prodaju?

Odabir gdje ćete kupiti ili prodati rabljene strojeve, posebno nešto tako specijalizirano kao što su strojevi za bušenje i grickanje, odluka je koja se ne smije uzeti olako. Exapro blista kao tržište u ovoj areni. Ne samo da sadrži sveobuhvatan raspon strojeva, osiguravajući da pronađete upravo ono što vam je potrebno, već također pruža platformu na kojoj su povjerenje, transparentnost i jednostavnost transakcije najvažniji.

Za one koji razmišljaju o prodaji na Exaprou, platforma nudi veliku međunarodnu publiku. To znači da vaš strojevi dobivaju vidljivost izvan granica, povećavajući šanse za bržu i profitabilniju prodaju. Štoviše, proces uvrštavanja i prodaje je pojednostavljen, s predanim stručnjacima u Exaprou koji će vas voditi na svakom koraku, osiguravajući da cijeli proces bude što je moguće bez muke.

Za kupce, prednosti su višestruke. Exapro-ov pedantan postupak popisa znači da možete biti sigurni u kvalitetu i autentičnost strojeva koje kupujete. Osim toga, opsežan inventar osigurava da ćete pronaći strojeve skrojene prema svojim potrebama, bez obzira koliko nišni ili specifični bili.

Kada razmišljate o kupnji rabljenog stroja za bušenje ili grickanje na Exaprou, ključno je uravnotežiti proračunska ograničenja sa svojim operativnim potrebama.  Ekspanzivan asortiman Exapro osigurava da ćete, bez obzira na vaš budžet, vjerojatno pronaći stroj koji odgovara vašim zahtjevima. Na Exaprou, cijene rabljenih strojeva za bušenje i grickanje razlikuju se ovisno o čimbenicima kao što su starost, marka, model i stanje. Općenito, raspon cijena za ove strojeve pada između €10,000 i €39,000 odražavajući faktore kao što su starost, marka, model i stanje. Ali uvijek imajte na umu da viša cijena ne znači nužno veću vrijednost — sve je u pronalaženju pravog stroja za vaše specifične potrebe.

Bilo da želite nadograditi svoje trenutne strojeve, prodati višak opreme ili se upustiti u novi proizvodni projekt, Exapro nudi robusnu platformu za kupnju i prodaju strojeva za probijanje, strojeva za grickanje i drugih strojeva za limove. Svojom predanošću kvaliteti, golemim zalihama i pristupom usmjerenim na korisnika, Exapro ostaje omiljeno tržište za poslovanje s industrijskim strojevima. Istražite danas i uvjerite se u Exapro razliku.

 

Glavne prednosti strojeva za bušenje i grickanje

Strojevi za probijanje i grickanje sastavni su dio područja obrade limova, nudeći nekoliko prednosti industrijama kojima je prioritet učinkovitost, preciznost i svestranost. Evo glavnih prednosti ovih strojeva:

Prednosti strojeva za bušenje:

Visoka učinkovitost i brzina: Mogu brzo proizvesti velike količine obradaka, značajno skraćujući vrijeme proizvodnje.

Preciznost i dosljednost: Ovi strojevi nude rezultate visoke točnosti, osiguravajući da svaki komad ujednačeno ispunjava točne specifikacije.

Svestranost: s mogućnošću prilagodbe različitim kalupima i probojcima, mogu stvoriti raznolik raspon oblika i dizajna na metalnim limovima.

Isplativi: Smanjuju otpad i općenito su ekonomičniji u smislu troškova rada i materijala u usporedbi s drugim metodama.

Malo održavanje: Moderni strojevi dizajnirani su za dugotrajne operacije s minimalnim potrebama održavanja.

Prednosti grickalica:

Fleksibilnost: Vješti su u stvaranju zamršenih oblika, čak i na debljim pločama, što može biti izazovno s drugim postupcima.

Glatki rubovi: Proces grickanja obično proizvodi čiste rubove bez neravnina, smanjujući potrebu za sekundarnom završnom obradom.

Bez izobličenja materijala: Kao ne-toplinski proces, grickanje osigurava da nema izobličenja izazvanog toplinom ili promjene svojstava materijala.

Prilagodljivost: Mogu se brzo prilagoditi različitim specifikacijama dizajna, što ih čini prikladnima za dinamične projekte.

Niski operativni troškovi: Općenito, strojevi za grickanje rade po nižoj cijeni, posebno pri izradi složenih profila.

Ove prednosti naglašavaju zašto su strojevi za bušenje i grickanje vitalna imovina u raznim industrijama, pokrećući učinkovitost proizvodnje i osiguravajući rezultate visoke kvalitete.

 

Glavni parametri strojeva za probijanje i grickanje 

Kada razmatrate kupnju ili prodaju strojeva za bušenje i grickanje na tržištu kao što je Exapro, važno je obratiti pozornost na određene parametre stroja. Ovi parametri daju ključne informacije o sposobnostima, stanju i prikladnosti stroja za određene zadatke. Ovdje su glavni parametri stroja koje treba uzeti u obzir:

Za strojeve za bušenje:

Sila probijanja: Ovo označava maksimalni kapacitet sile stroja i obično se mjeri u tonama. Određuje debljinu i vrstu materijala koji stroj može obraditi.

Veličina radnog područja/stola: Označava veličinu metalnog lima koji stroj može primiti. Veći radni prostor omogućuje obradu većih listova bez premještanja.

Maks. Debljina materijala: Maksimalna debljina metalnog lima koji se može obraditi.

Broj alatnih stanica: Određuje broj različitih alata ili matrica koje stroj može držati odjednom. Više stanica može povećati svestranost i smanjiti vrijeme izmjene alata.

Brzina udaraca: Broj udaraca ili udaraca koje stroj može napraviti u minuti. Veći broj udaraca obično znači bržu proizvodnju.

Konfiguracija revolvera: Neki strojevi za probijanje imaju dizajn revolvera, a poznavanje broja stanica i njihovih konfiguracija može ukazivati ​​na svestranost stroja.

CNC upravljanje: Ako je stroj numerički upravljan računalom (CNC), vrsta i verzija CNC sustava su vitalni jer utječu na preciznost, jednostavnost programiranja i kompatibilnost sa softverom za dizajn.

Za strojeve za grickanje:

Maks. Brzina grickanja: Ovo označava koliko brzo stroj može 'gristati' ili rezati metalni lim.

Veličina radnog područja/stola: Kao i kod strojeva za probijanje, ovo označava veličinu metalnog lima koji stroj može obraditi.

Maks. Debljina materijala: Maksimalna debljina materijala koju stroj može grickati.

Brzina poteza: Broj grickanja koje stroj može izvesti u minuti.

CNC upravljanje: Kao i kod strojeva za bušenje, vrsta i verzija CNC sustava bitni su, posebno za složene i zamršene dizajne.

Sveobuhvatnom procjenom ovih parametara, i kupci i prodavači na Exaprou mogu donositi informirane odluke, osiguravajući da dotični stroj dobro odgovara njihovim zahtjevima i očekivanjima.

 

Područje upotrebe

Kada razmišljate o kupnji na Exapro-u, područje upotrebe strojeva za bušenje i grickanje je ključno jer značajno utječe na potražnju, vrijednost i prikladnost stroja za potencijalne kupce, dok prodavači mogu istaknuti specifične karakteristike i mogućnosti svojih strojeva koji se usklađuju sa zahtjevima kupaca iz različitih industrija. Evo kako se ti strojevi koriste u različitim sektorima:

Automobilska industrija: Strojevi za bušenje i grickanje nezamjenjivi su u automobilskom sektoru za proizvodnju komponenti kao što su šasije, ploče karoserije i nosači. Kupci iz ovog sektora često traže strojeve koji nude preciznost i mogu podnijeti velike količine proizvodnje.

Zrakoplovna industrija: U zrakoplovnom sektoru naglasak je na preciznosti i cjelovitosti materijala. Ovi se strojevi koriste za proizvodnju komponenti koje zadovoljavaju stroge standarde kvalitete i sigurnosti. Kupci iz ove industrije često imaju posebne zahtjeve u pogledu rukovanja materijalom i točnosti.

Građevinska industrija: Ovi strojevi ključni su u izradi komponenti poput panela, okvira i nosača koji se koriste u zgradama, mostovima i drugim strukturama. Kupci u građevinarstvu obično zahtijevaju robusne strojeve koji mogu rukovati većim i debljim materijalima.

Električna i elektronička industrija: U ovom sektoru, strojevi za probijanje i grickanje koriste se za izradu komponenti kao što su kućišta i nosači. Potražnja u ovom sektoru obično se vrti oko strojeva koji mogu ponuditi visoku preciznost za manje komponente.

Proizvodnja namještaja: Ovi se strojevi koriste za proizvodnju dijelova poput okvira, nosača i okova. Sektor namještaja često traži svestrane strojeve koji mogu rukovati različitim materijalima i proizvoditi različite oblike.

HVAC industrija: Proizvodnja komponenata za grijanje, ventilaciju i klimatizaciju kao što su kanali i ploče često uključuje upotrebu strojeva za bušenje i grickanje. Kupci u ovoj industriji općenito trebaju strojeve koji mogu rukovati različitim oblicima i veličinama.

Proizvodnja medicinske opreme: Preciznost i kompatibilnost materijala najvažniji su u sektoru medicinske opreme, gdje se ovi strojevi koriste za izradu komponenti poput kućišta i držača. Kupci iz medicinskog sektora obično zahtijevaju strojeve koji se pridržavaju strogih kontrola kvalitete i mogu rukovati specijaliziranim materijalima.

Pomorska industrija: strojevi za probijanje i grickanje ključni su za izradu komponenti koje se koriste u brodogradnji, kao što su ploče i okviri. Kupci iz pomorske industrije često imaju zahtjeve za strojevima koji mogu rukovati velikim komponentama i ponuditi obradu otpornu na koroziju.

 

Vodeći proizvođači strojeva za bušenje i grickanje

Nekoliko renomiranih proizvođača proizvodi strojeve za bušenje i grickanje, a mnogi se njihovi proizvodi često mogu pronaći na Exapro-u. Evo popisa nekih značajnih:

Amada: Globalno poznato ime u opremi za obradu lima, Amada nudi širok raspon strojeva za probijanje i kombiniranje. Njihovi su strojevi poznati po preciznosti i pouzdanosti.

Trumpf: Još jedan lider u industriji, Trumpf nudi visokokvalitetne strojeve za bušenje, grickanje i kombiniranje. Njihova serija TruPunch posebno je cijenjena zbog učinkovitosti i preciznosti.

Salvagnini: Specijaliziran za fleksibilnu automatizaciju i industrijske strojeve, Salvagnini nudi rješenja koja su inovativna i prilagođena različitim potrebama obrade lima.

Prima Power: Nude niz rješenja za obradu lima, uključujući opremu za probijanje i rezanje. Njihovi su strojevi dizajnirani za visoku učinkovitost i preciznost.

Murata (Muratec): Poznata po seriji Motorum, Murata nudi strojeve za bušenje koji su svestrani i pouzdani.

LVD: LVD-ova Strippit serija nudi niz CNC revolverskih preša za bušenje poznate po svojoj preciznosti i naprednim značajkama.

Euromac: Ova tvrtka nudi razne strojeve za bušenje, s fokusom na fleksibilnost, učinkovitost i performanse.

Nisshinbo: Kao etablirani proizvođač, Nisshinbo nudi preše za revolversko bušenje koje su izdržljive i svestrane.

Finn-Power (sada dio Prima Power): njihovi strojevi imaju dobru reputaciju u industriji lima, poznati po svojoj robusnosti i svestranosti.

Durma: Nudeći niz rješenja za probijanje, Durma strojevi poznati su po svojoj kvaliteti i inovativnim značajkama.

Kada razmišljate o kupnji ili prodaji na Exaprou, uvijek je korisno upoznati se s ovim proizvođačima. Njihov ugled često igra ulogu u određivanju vrijednosti, pouzdanosti i očekivanih performansi strojeva. Osim toga, dostupnost dijelova, servisa i podrške može se razlikovati ovisno o proizvođaču, pa je uvijek dobro uzeti u obzir i ove faktore.