U Exaprou vam predstavljamo sveobuhvatan asortiman rabljenih strojeva za bojenje. Ključni u tekstilnoj industriji, ovi strojevi dizajnirani su da dodaju život i živost vašim tekstilnim proizvodima putem boje i završni postupci.

Strojevi za bojanje nezamjenjivi su alati u procesu proizvodnje tekstila, koji se koriste za dodavanje boje različitim tekstilnim materijalima kao što su pređa, tkanine i odjeća. Funkcioniraju uranjanjem tekstila u kupku za bojanje pod određenim uvjetima temperature, vremena i omjera tekućine, osiguravajući optimalno prodiranje boje i jednoliko bojenje za visokokvalitetne rezultate.

Naš izbor rabljenih strojeva za bojenje nudi mnoštvo prednosti. Svestrani su, mogu se nositi s širokim spektrom tekstilnih materijala i vrsta boja, nudeći vam slobodu stvaranja širokog spektra boja i uzoraka. Ovi strojevi također jamče učinkovitost, omogućujući vam brzu obradu velikih količina tekstila. Štoviše, naš asortiman uključuje strojeve dizajnirane imajući na umu održivost, uključujući tehnologije koje smanjuju potrošnju vode i energije te minimiziraju otpad.

Svaki stroj koji prodajemo prolazi rigorozan postupak inspekcije, čime se osigurava da zadovoljava naše stroge standarde kvalitete. Naš izbor uključuje strojeve renomiranih proizvođača, kao što su Thies, Sclavos i Fong’s, poznati po svojoj izdržljivosti, naprednoj tehnologiji i izvrsnim performansama u bojanju tekstila.

 

Odabir Exaproa znači odabir partnera posvećenog pružanju najbolje moguće usluge. Naš tim stručnjaka uvijek vam stoji na raspolaganju kako bi vas vodili kroz proces odabira, odgovorili na sva pitanja koja biste mogli imati i pružili stalnu podršku nakon što obavite kupnju. Otkrijte našu ponudu rabljenih strojeva za bojanje danas i učinite korak prema poboljšanju procesa proizvodnje tekstila.

Stroj za bojanje LAIP 198-HT

Godina: 2008

Stroj ima 2 seta nosača (svaki set 2 nosača) vretena za pakete promjera 21 cm - 64 bobina na svakoj razini. Promjer glavnog spremnika 1760-3000 Ukupni kapacitet bojenja PES-a je 1300 KG, korišten je za sintetičku pređu, uglavnom za PES. Stroj ima 777 setex kontroler. Godina proizvodnje 2008 Stroj je radio prije demontaže prošle godine.

Zatim uzorak stroj za bojanje 300gr

Godina: 2018

Zatim uzorak stroj za bojanje 300gr Stroj za izradu uzoraka s automatskim regulatorom simulira praksu. 2018
Stroj za bojanje MONFORT MONTEX 62130

Godina: 1984

MONFORT MONTEX 62130, termouljni stroj za grananje iz 1984. godine, prilagođen je tekstilnoj industriji. Koristi termalno ulje za precizno i ​​učinkovito termofiksiranje, čime se osigurava visokokvalitetna obrada tkanina. Izdržljivost i vrhunski dizajn ovog stroja čine ga pouzdanim izborom za zahtjevne tekstilne operacije.
Stroj za bojanje Minox 3

Godina: 2018

Kapacitet u kg 30 kg

ALLIANCE Colora HT10

Godina: 1999

Kapacitet u kg 10 kg

Pimatex MTFC

Godina: 2001

Kapacitet u kg 250 kg

Alliance Baby Jet

Godina: 1996

Kapacitet u kg 10 kg

125 čaša za MATHIS Labomat laboratorijske strojeve za bojanje

Godina:

ukupno 125 jedinica sastavljenih od nekoliko kompleta čaša za MATHIS Labomat laboratorijske strojeve za bojanje sljedećih kapaciteta: 100 ml, 200 ml, 400 ml, 500 ml, 1000 ml


THIES Mini-Soft 140/1

Godina: 1991

Kapacitet u kg 20 kg


Revolucionirajte svoju proizvodnju tekstila s našim asortimanom rabljenih strojeva za završnu obradu - bojanje

Exapro je vaše pouzdano tržište rabljenih industrijskih strojeva! Danas vam predstavljamo našu vrhunsku ponudu rabljenih strojeva za završnu obradu i bojanje. Ovi su strojevi ključni dio procesa proizvodnje tekstila, nudeći vam mogućnost dodavanja živih boja i zamršenih uzoraka vašim tkaninama.

Razumijevanje strojeva za bojanje

Stroj za bojanje koristi se za bojanje tekstilnih materijala poput pređe, tkanina i odjeće. Ovi strojevi rade korištenjem određenog postupka bojenja koji obično uključuje uranjanje tekstila u kupku za bojenje pod određenim uvjetima temperature, vremena i omjera tekućine (omjer količine vode i količine tekstilnog materijala).</p >

Zašto odabrati naše strojeve za bojanje?

Naš izbor rabljenih strojeva za bojanje nudi nekoliko jasnih prednosti:

 • Široki raspon primjena: Naši strojevi mogu raditi s raznim tekstilnim materijalima, od prirodnih vlakana poput pamuka i vune do sintetičkih materijala poput poliestera i najlona.
 • Optimalno prodiranje boje: dizajnirani su da osiguraju optimalno prodiranje boje i jednoliko bojenje, što rezultira visokokvalitetnim, vizualno privlačnim tekstilom.
 • Učinkovitost i brzina: Naši strojevi za bojanje nude impresivnu učinkovitost, omogućujući vam obradu velikih količina tekstila u kratkom vremenu.
 • Ekološki prihvatljivost: mnogi naši strojevi dizajnirani su imajući na umu održivost, koristeći tehnologije koje smanjuju potrošnju vode i energije te minimiziraju otpad.
 • Pristupačnost: Budući da su ovo rabljeni strojevi, koštaju samo djelić cijene nove opreme, što ih čini isplativim rješenjem za vaše potrebe bojanja.</li >

Kvaliteta i pouzdanost

U Exaprou razumijemo da ulaganje u rabljene strojeve može izgledati kao kockanje. Zato se trudimo osigurati kvalitetu i pouzdanost naših strojeva. Svaki rabljeni stroj za bojanje koji prodajemo prošao je temeljit postupak provjere kako bismo osigurali da zadovoljava naše stroge standarde kvalitete.

Exaproova posvećenost vama

Kada odaberete Exapro, odabirete više od samog stroja. Vi birate partnera posvećenog pružanju najbolje moguće usluge. Naš tim stručnjaka uvijek vam stoji na raspolaganju kako bi vas vodili kroz proces odabira, odgovorili na sva vaša pitanja i pružili stalnu podršku nakon što obavite kupnju.

U brzom svijetu proizvodnje tekstila, posjedovanje pouzdanih, učinkovitih strojeva može vam dati konkurentsku prednost. Naši rabljeni strojevi za završnu obradu i bojanje nude savršen spoj performansi, kvalitete i pristupačnosti, što ih čini idealnim izborom za proizvođače tekstila svih veličina.

Istražite našu ponudu rabljenih strojeva za bojanje danas i učinite prvi korak prema poboljšanju procesa proizvodnje tekstila. U Exaprou smo posvećeni pomoći vam u postizanju vaših poslovnih ciljeva s našim opsežnim izborom rabljenih industrijskih strojeva vrhunske kvalitete. Dopustite nam da vam pomognemo unijeti dašak boje u svijet tekstila!

Strojevi za doradu i bojanje pružaju nekoliko ključnih prednosti u tekstilnoj industriji. 

Ovdje je nekoliko primarnih prednosti:

 • Svestranost: Ovi strojevi mogu raditi s različitim tekstilnim materijalima, uključujući prirodna vlakna poput pamuka i vune i sintetička vlakna poput najlona i poliestera . Širok raspon boja i dizajna također je moguć zahvaljujući njihovoj sposobnosti prilagodbe različitih boja.
 • Dosljednost i kvaliteta: Kako bi se proizvodili dosljedni, visokokvalitetni proizvodi, visokokvalitetni strojevi za bojenje jamče optimalno prodiranje boje i ravnomjerno bojenje. U poljima gdje je potrebno točno podudaranje boja, ta je homogenost bitna.
 • Učinkovitost: Oprema za završnu obradu i bojanje napravljena je za brzu i učinkovitu obradu ogromnih količina tekstila. Kapacitet proizvodnje i vrijeme isporuke tvrtke mogu se uvelike povećati pomoću ovih mogućnosti velike količine.
 • Isplativi: Pojednostavljanjem procesa bojenja i smanjenjem ručnog rada, ovi strojevi mogu pomoći u smanjenju troškova proizvodnje. Nadalje, rabljeni strojevi nude pristupačno rješenje za tvrtke koje žele proširiti svoje mogućnosti bez velikih ulaganja.
 • Ekološki prihvatljivo: Mnogi moderni strojevi za bojenje uključuju ekološki prihvatljive tehnologije. To uključuje značajke koje smanjuju potrošnju vode i energije, minimiziraju otpad i koriste ekološki prihvatljive boje.
 • Prilagodba: strojevi za bojenje omogućuju proizvođačima da prilagode svoje tekstile, nudeći fleksibilnost za stvaranje jedinstvenih i raznolikih proizvoda. Ova sposobnost tvrtkama može dati konkurentsku prednost na tržištu.
 • Automatizacija: Mnogi strojevi za bojanje sadrže automatizirane elemente koji smanjuju mogućnost ljudske pogreške, povećavaju dosljednost i olakšavaju rukovanje bojanjem.</ li>
 • Trajnost: Industrijska oprema za bojanje napravljena je da izdrži. Oni su pouzdana i dugotrajna investicija zbog svog čvrstog dizajna, koji može podnijeti zahtjeve tekstilne proizvodnje velike količine.

Koji su glavni proizvođači strojeva za bojanje

Postoji nekoliko proizvođača globalno priznatih po svojim visokokvalitetnim i inovativnim strojevima za bojenje. Evo nekih od vodećih marki:

 • Thies: sa sjedištem u Njemačkoj, Thies je više od jednog stoljeća glavno ime u tehnologiji bojanja tekstila. Ovi su strojevi poznati po svojoj svestranosti, energetskoj učinkovitosti i najsuvremenijim sustavima upravljanja.
 • Fong's: Fong's Industries Co Ltd je vodeći proizvođač opreme za bojenje i završnu obradu sa sjedištem u Hong Kongu. Njihovi se strojevi koriste diljem svijeta, a poznati su po naprednim značajkama automatizacije i održivom dizajnu.
 • Sclavos: ova grčka tvrtka ima bogatu povijest proizvodnje strojeva za bojenje. Sclavos je poznat po svom fokusu na ekološku održivost i energetsku učinkovitost.
 • Then: Then je njemačka tvrtka koja proizvodi opremu za bojanje i dio je Fong's Industries Group. Poznati su po svojoj Airflow tehnologiji koja smanjuje potrošnju vode i energije.
 • Brückner: Poznati proizvođač opreme za završnu obradu i bojanje, Brückner ima sjedište u Njemačkoj. Njihove su vrhunske tehnologije izrađene za rukovanje različitim vrstama tekstila i metodama obrade.
 • Američka tvrtka McCollough specijalizirana je za dizajn i proizvodnju opreme za bojanje tekstila. Od modela laboratorijskih do industrijskih veličina, oni nude razne strojeve.
 • A.T.E. Poduzeća: Ova indijska tvrtka nudi niz rješenja za tekstilnu industriju, uključujući opremu za bojenje. Stavljaju veliki naglasak na očuvanje energije i održivost.

Ovi proizvođači imaju značajan globalni otisak i nude niz strojeva koji zadovoljavaju potrebe u rasponu od velike količine industrijske proizvodnje tekstila do male prilagođene proizvodnje. Prilikom odabira stroja ključno je uzeti u obzir elemente kao što su posebne potrebe vašeg proizvodnog procesa, značajke stroja i iskustvo proizvođača za visokokvalitetne proizvode i podršku nakon prodaje.

Koji su glavni parametri stroja?

Prilikom ocjenjivanja stroja za bojanje, važno je uzeti u obzir nekoliko ključnih parametara koji mogu utjecati na njegovu izvedbu i prikladnost za vaše specifične potrebe. Ovdje su neki od najvažnijih parametara:

 • Kompatibilnost materijala: Stroj bi trebao biti kompatibilan s vrstama tekstila koje namjeravate bojiti, bilo da se radi o prirodnim vlaknima poput pamuka i vune ili sintetička vlakna poput poliestera i najlona.
 • Kompatibilnost s bojama: stroj bi trebao moći raditi s vrstama boja koje namjeravate koristiti. Neki strojevi mogu biti dizajnirani za specifične vrste boja, kao što su reaktivne, izravne, kisele ili disperzne boje.
 • Kapacitet: Količina tekstila koju stroj može obraditi u jednom ciklusu naziva se njegovim kapacitetom. Ovisno o veličini i dizajnu stroja, to može uvelike varirati.
 • Omjer tekućine: Omjer tekućine je udio težine tekstila i vode korištene u kupki za bojenje. Niži omjer tekućine rezultira manjim korištenjem vode, što je i ekonomičnije i ekološki prihvatljivije.
 • Raspon temperatura: Razni tekstilni materijali i boje zahtijevaju različite temperature bojenja. Uređaj mora moći postići i održavati potrebne temperature.
 • Raspon tlaka: Određeni rasponi tlaka mogu biti potrebni za određene postupke bojenja. Ključni element je sposobnost stroja da kontrolira i održava te okolnosti.

Vrijeme koje je stroju potrebno da završi ciklus bojenja poznato je kao vrijeme ciklusa bojenja. Produktivnost bi mogla porasti kao rezultat skraćenog vremena ciklusa. Moderna oprema za bojenje ima nekoliko automatiziranih mogućnosti za kontrolu procesa, uključujući programibilne postavke temperature i vremena, automatizirane sustave za doziranje boje i kemikalija i još mnogo toga. Provjerite potrošnju energije stroja za učinkovitost. Dugoročne uštede mogu biti značajne s energetski učinkovitijim strojevima. Lakoća održavanja: Stroj treba biti napravljen tako da se lako čisti i održava. To bi moglo povećati njegovu pouzdanost i trajnost. Imajte na umu da se važnost svakog od ovih čimbenika može promijeniti ovisno o vašim jedinstvenim zahtjevima i situaciji. Ako želite biti sigurni da birate najbolji stroj za svoje potrebe, uvijek je dobra ideja razgovarati sa stručnjakom ili proizvođačem stroja.

Koje je područje upotrebe strojeva za doradu - bojanje

Strojevi za doradu i bojanje intenzivno se koriste u raznim sektorima unutar tekstilne industrije. Njihova primarna funkcija je dati boju i željenu završnu obradu tekstilnim materijalima, što uključuje pređu, tkanine i odjeću. Evo nekih specifičnih područja u kojima se ti strojevi obično koriste:

 • Proizvodnja odjeće: U industriji odjeće, strojevi za bojanje koriste se za bojanje tkanina i odjeće. To može uključivati ​​bojanje cijelih odjevnih predmeta ili bojanje tkanina prije nego što se izrežu i sastave u odjevne predmete.
 • Proizvodnja pređe i konca: Strojevi za bojenje koriste se za bojanje pređe i konca. To se može učiniti u obliku pakiranja ili kao labava vlakna, ovisno o vrsti stroja za bojanje i željenom učinku.
 • Proizvodnja tepiha i sagova: U ovom sektoru, strojevi za bojanje koriste se za dodavanje boje na sagove i sagove. To može uključivati ​​bojenje po komadu (bojanje nakon izrade) ili bojanje pređe (bojanje prije izrade).
 • Kućni tekstil: Predmeti kao što su posteljina, ručnici, zavjese i tkanine za presvlake često se boje pomoću strojeva za bojanje.
 • Tehnički tekstil: Ovo uključuje tekstil za industrijsku, poljoprivrednu, medicinsku i drugu tehničku primjenu. Ovi materijali često zahtijevaju posebne boje za identifikaciju ili funkcionalne svrhe, a za postizanje tih specifikacija koriste se strojevi za bojanje.
 • Tekstilna umjetnost i zanat: Manji strojevi za bojenje ili uređaji za ručno bojanje mogu se koristiti u manjim tekstilnim umjetničkim i zanatskim primjenama, kao što su ručno bojana pređa za pletenje ili ručno bojana tkanina za prošivanje.

Ukratko, gdje god je potreban tekstil u boji, vjerojatno ćete pronaći upotrebu strojeva za doradu i bojanje. Oni su kamen temeljac tekstilne industrije, omogućujući proizvodnju živih, visokokvalitetnih i postojanih obojenih tekstila.

Prilikom odabira stroja potrebno je uzeti u obzir nekoliko čimbenika


Zaista, pri odabiru stroja za bojanje potrebno je uzeti u obzir nekoliko čimbenika kako biste bili sigurni da odabirete pravu opremu za svoje specifične potrebe i okolnosti. Ovdje su neka ključna razmatranja:

 • Vrsta tekstilnog materijala: Različiti strojevi dizajnirani su za obradu različitih vrsta materijala, kao što su prirodna vlakna, sintetika ili mješavine. Vrsta tekstila koju namjeravate obojiti značajno će utjecati na odgovarajući stroj.

 • Proizvodni opseg: Količina materijala koju planirate obojiti unutar određenog vremenskog razdoblja odredit će kapacitet stroja koji vam je potreban. Za veliku proizvodnju bit će potreban stroj velikog kapaciteta.

 • Postupak bojanja: Vrsta postupka bojanja koji planirate koristiti također može utjecati na vaš izbor. Različiti strojevi dizajnirani su za različite metode bojenja, kao što su bojenje mlazom, tamponom, zrakom ili jigger bojenjem.

 • Razina automatizacije: Moderni strojevi za bojenje nude različite stupnjeve automatizacije. Ako želite smanjiti ručni rad i povećati dosljednost, razmislite o stroju s automatiziranim značajkama kao što su programabilne kontrole temperature i vremena.

 • Energetska učinkovitost: Potrošnja energije može značajno utjecati na operativne troškove. Odlučite se za strojeve koji nude energetski učinkovite značajke.

 • Lakoća održavanja: Redovito održavanje ključno je za učinkovit rad stroja za bojenje. Strojevi koji se lako čiste i održavaju mogu vam dugoročno uštedjeti vrijeme i novac.

 • Reputacija robne marke: Razmotrite reputaciju proizvođača za kvalitetu, pouzdanost i uslugu nakon prodaje. Poznate marke često pružaju bolju pouzdanost i podršku.

 • Proračun: Vaš je proračun očito značajan faktor. Iako rabljeni strojevi mogu biti isplativa opcija, važno je osigurati da su u dobrom radnom stanju i da ispunjavaju vaše proizvodne zahtjeve.

 • Razmatranja okoliša: Neki su strojevi dizajnirani imajući na umu održivost, korištenjem tehnologija koje smanjuju potrošnju vode i energije te minimiziraju otpad.

 • Lokalni propisi: Ovisno o vašoj lokaciji, mogu postojati propisi koji se odnose na odlaganje otpadnih boja, razine buke ili potrošnje energije koji mogu utjecati na vaš izbor stroja.

Pažljivim razmatranjem ovih čimbenika možete odabrati stroj za bojanje koji najbolje odgovara vašim potrebama, pomažući u osiguravanju učinkovite i visokokvalitetne proizvodnje.

 

Uvijek možete upotrijebiti naš algoritam za određivanje cijena Valorexo kako biste odredili fer tržišnu cijenu.</strong >