Rabljene motalice za papir 60


Exapro, renomirano tržište rabljenih industrijskih strojeva, može se pohvaliti raznolikim izborom motalica papira prilagođenih dinamičkim zahtjevima raznih industrija. Ovi strojevi igraju ključnu ulogu u sektorima tiskanja, pakiranja i proizvodnje papira, pomažući tvrtkama u promjeni veličine i premotavanju rola papira za optimalnu produktivnost.

Renomirani proizvođači poput Valmeta, Voitha i Jagenberga, poznati po svom inženjerskom umijeću, često su predstavljeni na Exaprou. Platforma osigurava da čak i rabljeni strojevi budu u skladu s kvalitetom i operativnim standardima, nudeći i prodavačima i kupcima transparentno, učinkovito iskustvo trgovanja.

Cijene ovih neophodnih sredstava obično se kreću između 15.000 € i 55.000 €, na što utječu čimbenici kao što su starost stroja, reputacija marke, radni sati i uključene značajke. Tražite li povoljnu opciju ili vrhunski model, Exapro nudi širok spektar izbora za različite potrebe.

Za tvrtke, kupnja putem Exaproa ne samo da osigurava isplativost, već i pouzdanost isprobanih i testiranih strojeva. Uz dodatnu sigurnost strojeva cijenjenih proizvođača, Exapro predstavlja platformu za one koji se upuštaju u svijet strojeva za namotavanje rabljenog papira.

Spag 1800 mm Vruća ponuda

Godina: 1998

Radna širina 1800 mm
Vrsta materijala Papir


Lyish LRS-2300 Vruća ponuda

Godina: 2021

Radna širina 2250 mm
Vrsta materijala Papir

Jagenberg 2500 mm Vruća ponuda

Godina: 1980

Radna širina 2500 mm
Vrsta materijala Papir

Elsner HS800 Vruća ponuda

Godina:

Radna širina 800 mm
Vrsta materijala Papir

34.500 EUR

Pogledajte proizvod

GB Ujedinjeno Kraljevstvo


HengCheng Machinery HCSR600

Godina: 2011

Radna širina 1700 mm


Noel Noel Pre 500

Godina: 2007

Radna širina 800 mm

motač papira Custom Custom

Godina: 1990

Radna širina 330 mm

Guzzetti CR 190

Godina: 2006

Radna širina 1600 mmPrati Vega Plus LF330 CNT

Godina: 2008

Radna širina 330 mm
Vrsta materijala Papir

Prati Vega Plus LF330 CNT

Godina: 2014

Radna širina 330 mm
Vrsta materijala Papir

Rabljeni stroj za namatanje papira Horizon SMSL - 100

Godina: 2017

Radna širina  mm
Vrsta materijala Papir

Ashe OPAL 410

Godina: 2015

Radna širina 410 mm

Cijena na upit

Pogledajte proizvod

GB Ujedinjeno Kraljevstvo


Alpha III

Godina: 2008

Radna širina 1050 mm

Hudson Sharp Wicketer 175W-15

Godina: 2009

Radna širina 380 mm

GIAVE RG-1200

Godina: 1992

Radna širina 1250 mm

Heidelberg Bielomatik CutStarPlus 76

Godina: 2004

Reel To Sheet uređaj Koristi se sa SM102-8-P5-S (2005) Kompatibilan za PresetPlus Feeder (npr. CD102, XL105, XL106)


Exapro vodič kroz strojeve za namotavanje rabljenog papira u kategoriji tiskarskih strojeva

U ogromnoj areni tiskanja i izdavaštva, tehnološki napredak donio je razne strojeve. Ovi strojevi ne samo da povećavaju učinkovitost proizvodnog procesa, već također obećavaju točnost i visokokvalitetne rezultate. Jedan od takvih nezamjenjivih strojeva u domeni tiska je stroj za namatanje papira.

Motač papira je mehanički uređaj koji se koristi u tiskarskoj industriji za namotavanje i premotavanje papira ili drugih materijala za papir. Njegova primarna svrha je pretvoriti velike role papira u veličine koje su podesne za daljnju obradu ili ispis. Ovaj stroj osigurava glatko i ravnomjerno namotavanje papira, sprječavajući nabore ili oštećenja papira. Budući da je papir jedna od kritičnih komponenti u tiskarskoj industriji, pravilno rukovanje njime osigurava besprijekorne procese koji slijede.

Zašto odabrati Exapro?

Kretanje tržištem rabljenih industrijskih strojeva može biti zastrašujuće, ali Exapro pojednostavljuje ovaj zadatak. Rabljeni strojevi, po svojoj prirodi, imaju djelić cijene potpuno nove opreme. Ali uz Exapro, ne dobivate samo strojeve; dobivate jamstvo kvalitete. Naš izbor strojeva za namotavanje rabljenog papira zadržava veći dio svog radnog vijeka, što vam omogućuje dobro ulaganje koje se vraća. 

Na Exaprou, raspon cijena za rabljene strojeve za namatanje papira u kategoriji tiskarskih strojeva općenito je između 15.000 € i 55.000 €. Bilo da ste startup tvrtka koja traži isplativo rješenje ili etablirani subjekt koji cilja na nadogradnju, raznolik raspon cijena zadovoljava širok spektar potreba.

U Exaprou razumijemo važnost pouzdanih strojeva. Naša platforma ima veliki izbor strojeva za namatanje papira, od kojih je svaki provjeren za radnu učinkovitost. Osiguravamo da strojevi koje kupite nisu samo isplativi, već i pouzdani i funkcionalni.

Exaprova ekspanzivna mreža obuhvaća kontinente, nudeći široku ponudu rabljenih industrijskih strojeva od prodavača diljem svijeta. Ovaj širok izbor daje vam fleksibilnost odabira strojeva koji najbolje odgovaraju vašim operativnim potrebama i proračunu.

Od trenutka kada izrazite interes za stroj do vremena kada je instaliran u vašem objektu, Exapro je s vama. Naš predani tim pomaže u svemu, od tehničkih pitanja do logistike, osiguravajući iskustvo kupnje bez muke.

Kupnja rabljenih strojeva doprinosi održivosti. Umjesto odbacivanja strojeva kojima je ostao znatan radni vijek, njihova prodaja na platformi kao što je Exapro osigurava da se ti resursi učinkovito koriste, smanjujući rasipanje i promičući kružno gospodarstvo.

Za profesionalce u tiskarskoj industriji, uređaj za namatanje papira ključan je za pojednostavljenje operacija. Odabirom rabljenih strojeva putem Exaproa, poduzeća ne samo da čine ekonomski opravdan izbor, već i doprinose održivijoj budućnosti. Dakle, ako ste u potrazi za rabljenim strojem za namatanje papira ili bilo kojim drugim strojevima za ispis, vjerujte Exaprou da će pružiti kvalitetu, podršku i vrijednost.

 

Glavne prednosti strojeva za namatanje papira 

Motalice za rabljeni papir nude nekoliko prednosti poduzećima, posebno kada se uzmu u obzir zahtjevi tiskarske i papirne industrije. Evo glavnih prednosti odabira strojeva za rabljeni papir:

Isplativo: Kupnja rabljenih strojeva za namatanje papira može rezultirati značajnim uštedama u usporedbi s kupnjom potpuno novih strojeva. Ovo je posebno korisno za tvrtke koje rade s ograničenim proračunom ili novoosnovane tvrtke koje pokušavaju minimizirati početne troškove.

Amortizacija: Novi strojevi mogu brzo izgubiti vrijednost u prvim godinama. Kupnjom rabljenog stroja tvrtke mogu izbjeći najstrmiju krivulju amortizacije, osiguravajući bolje zadržavanje vrijednosti tijekom vremena.

Brzo postavljanje: Strojevi za namotavanje rabljenog papira često dolaze unaprijed konfigurirani i mogu uključivati ​​potrebne alate ili dodatke. To može dovesti do kraćih vremena postavljanja u usporedbi s potpuno novim strojevima koji mogu zahtijevati kalibraciju ili dodatna ulaganja u komplementarne alate.

Pouzdanost: Rabljeni stroj već je bio u funkciji, dokazujući svoju funkcionalnost i pouzdanost. Ako se dobro održavaju, ovi strojevi mogu ponuditi dosljednu izvedbu bez problema sa zubima koji su ponekad povezani s novim strojevima.

Ekološki prihvatljivo: Kupnjom rabljenih strojeva poduzeća doprinose smanjenju otpada i promicanju kružnog gospodarstva. Umjesto da se stroj odbaci nakon svog početnog životnog ciklusa, dobiva novi životni vijek, smanjujući utjecaj na okoliš povezan s proizvodnjom novog.

Dostupnost: Vrijeme nabave rabljenih strojeva obično je puno kraće nego za novu opremu. Dok novi stroj može zahtijevati tjednima ili čak mjesecima čekanja, posebno ako su uključene prilagođene značajke, rabljena oprema obično je spremna za trenutnu otpremu i instalaciju.

Dokazana tehnologija: Uz rabljene strojeve, tvrtke često dobivaju tehnologiju koja je već testirana u scenarijima stvarnog svijeta. To može biti prednost u odnosu na novoobjavljene modele koji možda još uvijek imaju neotkrivene nedostatke ili zahtijevaju zakrpe.

Fleksibilnost u izboru: Tržište rabljenih strojeva često predstavlja širi niz izbora u pogledu marki, modela i konfiguracija. To tvrtkama daje fleksibilnost da odaberu stroj koji savršeno odgovara njihovim zahtjevima.

Prilika za kratkoročno korištenje: Za tvrtke kojima je potreban uređaj za namatanje papira za određeni kratkoročni projekt, kupnja rabljenog stroja financijski ima više smisla od ulaganja u potpuno novi stroj.

Obuka i poznavanje: Ako tvrtka nadograđuje ili zamjenjuje postojeći stroj sličnim rabljenim modelom, krivulja učenja za operatere može biti manje strma. Možda su već upoznati s njegovim radom, smanjujući vrijeme obuke.

Iako je privlačnost potpuno novih strojeva neosporna, strojevi za namotavanje rabljenog papira nude mnoštvo prednosti, posebno u smislu cijene, pouzdanosti i ekoloških pitanja. Za mnoge tvrtke oni predstavljaju održivu i atraktivnu alternativu novoj opremi.

 

Glavni parametri stroja za namatanje papira 

Kada kupujete ili prodajete strojeve za namatanje papira na tržištu kao što je Exapro, neophodno je razumijevanje ključnih parametara stroja kako bi se osiguralo da stroj zadovoljava operativne zahtjeve i kako bi se potencijalnim kupcima pružili potrebni detalji. Ovdje su glavni parametri stroja koje treba uzeti u obzir:

Maksimalna širina mreže: Ovo određuje maksimalnu širinu papira ili role materijala koju uređaj može obraditi. Ključno je za osiguravanje kompatibilnosti motalice s veličinom rola papira koje koristi vaš rad.

Maksimalni i minimalni promjer role: Označava raspon veličina role koje uređaj za namatanje može primiti. To uključuje i ulaznu rolu (često se naziva "roditeljska rola") i namotane role.

Veličina jezgre: Ovo se odnosi na unutarnji promjer rola papira. Od vitalne je važnosti osigurati da je namotač kompatibilan s jezgrama koja se koriste u vašem radu.

Brzina namotavanja: Maksimalna brzina kojom stroj može namatati papir ključna je mjera produktivnosti. Neophodno je za procjenu koliko brzo stroj za namatanje može obraditi materijal.

Vrsta namota: Postoje različite vrste namota kao što su središnje namotavanje, površinsko namotavanje i središnje površinsko namotavanje. Izbor ovisi o primjeni i željenoj kvaliteti role.

Kontrola napetosti: Sposobnost stroja da održava dosljednu napetost tijekom procesa namotavanja utječe na kvalitetu gotovih rola.

Mogućnosti rezanja: Neki strojevi za namatanje opremljeni su jedinicama za rezanje koje omogućuju uzdužno rezanje papirne trake tijekom procesa motanja, proizvodeći više užih rola. Važni su detalji o vrsti rezača (kao što su brijač, smicanje ili rez) i njihovoj podesivosti.

Pogonski sustav: Pojedinosti o motoru, bez obzira radi li se o izravnom pogonu, remenskom pogonu ili koristi druge mehanizme, mogu utjecati na učinkovitost stroja i zahtjeve za održavanjem.

Kompatibilnost materijala: Iako se prvenstveno koriste za papir, neki uređaji za namatanje mogu rukovati drugim materijalima poput folija, filmova ili tkanina. Bitno je znati s kojim materijalima je motač kompatibilan.

Radni sati: Baš kao i kilometraža na automobilu, broj radnih sati može dati uvid u količinu istrošenosti stroja.

Upravljački sustav: Informacije o kontrolnom sustavu stroja, bilo da je ručni, poluautomatski ili potpuno automatiziran, te pojedinosti o programibilnim logičkim kontrolerima (PLC-ovima) ili sučeljima mogu biti ključni.

Sigurnosne značajke: značajke poput zaustavljanja u nuždi, zaštitnih štitnika i kočionih sustava osiguravaju siguran rad i mogu biti odlučujući faktor za mnoge kupce.

Pomoćna oprema: Detalji o bilo kojoj dodatnoj opremi ili značajkama, kao što su sustavi za uklanjanje rubova ili kamere za inspekciju, mogu dodati vrijednost stroju.

Evidencija o održavanju i servisiranju: Dobro održavan stroj s jasnom poviješću servisiranja može zahtijevati višu cijenu i pružiti sigurnost potencijalnim kupcima.

Razmatranje ovih parametara prilikom kupnje ili prodaje na tržištu kao što je Exapro osigurava transparentnost, pomaže u postavljanju prave cijene i osigurava da kupci i prodavači imaju glatku transakciju.

 

Područje upotrebe

Područje upotrebe strojeva za namatanje papira je opsežno i raznoliko. Razumijevanje ovih aplikacija najvažnije je za potencijalne kupce i prodavače na platformama kao što je Exapro, jer daje jasnoću u vezi s potencijalnim funkcijama stroja i gdje se može najbolje primijeniti. Evo raščlambe primarnih područja upotrebe ovih strojeva:

Tiskarska industrija: Strojevi za namatanje papira igraju ključnu ulogu u domeni ispisa. Prije i nakon procesa ispisa, rolama papira možda će biti potrebno promijeniti veličinu ili premotati kako bi se osiguralo da budu spremne za sljedeće korake poput rezanja ili uvezivanja. Na primjer, nakon ispisa velike količine, stroj za namatanje papira može se koristiti za pripremu rola za transport ili skladištenje.

Industrija pakiranja: Mnogi materijali za pakiranje, poput papira za pakiranje, folija ili plastičnih filmova, dolaze u obliku rola. Motalice papira mogu se koristiti za promjenu veličine ovih rola ili njihovu pripremu za različite primjene u pakiranju.

Proizvodnja papira: Na samom početku opskrbnog lanca papira, tvornice papira koriste strojeve za namatanje kako bi pripremile velike role svježe proizvedenog papira, segmentirajući ih u veličine kojima je lakše upravljati za distribuciju ili daljnju obradu.

Proizvodnja etiketa i naljepnica: Proizvodnja samoljepljivih etiketa ili naljepnica često uključuje velike role materijala. Motalice mogu pomoći u prilagođavanju ovih smotuljka na pravu veličinu za različite proizvodne zahtjeve.

Proizvodnja filmova i folija: Osim papira, motalice se koriste u proizvodnji plastičnih folija, metalnih folija i drugih materijala na bazi rola. Oni mogu biti presudni za proizvodnju rolata koje odgovaraju zahtjevima naknadnih koraka obrade ili pakiranja.

Tekstilna industrija: dok se "papirnati" uređaji za namatanje prvenstveno mogu povezati s papirom, slični se strojevi koriste u tekstilnoj industriji. Pomažu pri namotavanju tkanina ili konca, osiguravajući da su spremni za upotrebu poput tkanja, bojenja ili šivanja.

Trake i ljepljivi proizvodi: Industrije koje proizvode trake, bilo za uredsku upotrebu, industrijske primjene ili medicinske svrhe, koriste motalice za pripremu rola ovih ljepljivih proizvoda.

Specijalni papiri i materijali: To može uključivati ​​tapete, ukrasne papire ili tehničke papire koji se koriste u određenim industrijama. Motači pomažu prilagoditi ove role na veličine prikladne za namjeravanu primjenu.

Prodavačima na Exaprou razumijevanje različitih područja upotrebe strojeva za namatanje papira može pomoći u reklamiranju strojeva široj publici i isticanju specifičnih značajki relevantnih za svaki sektor. Nasuprot tome, kupcima prepoznavanje ovih aplikacija osigurava odabir stroja prilagođenog njihovim operativnim potrebama, osiguravajući učinkovitu integraciju u njihove proizvodne procese.

 

Glavni proizvođači strojeva za namatanje papira

Postoji nekoliko renomiranih proizvođača strojeva za namatanje papira, poznatih po svojoj kvaliteti i pouzdanosti. Ako pregledavate tržište kao što je Exapro, mogli biste naići na strojeve nekih od ovih poznatih marki:

Valmet: Veliko ime u industriji papira i celuloze, Valmet nudi širok raspon strojeva, uključujući mašine za namatanje papira.

Voith: Ova njemačka tvrtka ima dugu povijest u sektoru proizvodnje papira i nudi visokokvalitetne strojeve za namatanje u svom širokom asortimanu proizvoda.

Jagenberg: Još jedno značajno ime u industriji strojeva za papir, Jagenberg je poznat po svojim naprednim rješenjima za namatanje i rezanje.

Goebel: S naslijeđem dugim desetljećima, Goebel nudi inovativne premotače za rezanje i druga rješenja za namotavanje prilagođena različitim industrijama.

Pasaban: Specijaliziran za projektiranje i proizvodnju strojeva za industriju papira i kartona, Pasaban nudi pouzdane motalice u svom asortimanu opreme.

Parkinson Technologies: Prepoznatljiv po svojim Dusenbery® brand, Parkinson Technologies opskrbljuje prerađivače i proizvođače visokoučinkovitim premotačima za rezanje.

Tidland: robna marka pod Maxcessom, Tidland nudi rješenja za namatanje i rezanje, uključujući rezače za premotavanje i sustave za kontrolu napetosti.

Atlas Converting: S globalnim dosegom, Atlas Converting je specijaliziran za tehnologiju premotavanja rezača i nudi motalice za razne primjene.

Küsters: Poznat po svojoj stručnosti u tehnologiji valjanja i namotavanja, Küsters pruža rješenja prilagođena specifičnim potrebama papirne i tekstilne industrije.

Mario Cotta: Poznato ime u rješenjima za rezanje, Mario Cotta nudi niz namotača prikladnih za različite primjene.

Ovo su samo neki od vodećih proizvođača koje možete sresti na platformama kao što je Exapro. Svaka marka nudi niz modela s različitim značajkama i mogućnostima. Bilo da ste kupac ili prodavač, poznavanje ugleda i posebnosti ovih proizvođača može uvelike pomoći u donošenju informiranih odluka na tržištu.