U Exapro nudimo sveobuhvatan asortiman rabljenih ckompletnih jedinica za proizvodnju hrane i pića, neophodnih za učinkovitu i veliku proizvodnju u industriji hrane i pića. Ove proizvodne jedinice po principu "ključ u ruke" dizajnirane su za upravljanje svim fazama obrade hrane i pića, od pripreme sirovina do pakiranja, osiguravajući visokokvalitetan i dosljedan rezultat. Cijene naših proizvodnih jedinica kreću se od €50.000 za manje postavke do €500.000 za naprednesustave velikog kapaciteta vodećih marki kao što su Tetra Pak, Krones, GEA i Alfa Laval. Svaka jedinica ima jedinstvene specifikacije kao što su proizvodni kapacitet, razina automatizacije, vrste opreme i mogućnosti integracije, osiguravajući da zadovoljavaju vaše specifične proizvodne potrebe.

Prilikom odabira cjelovite jedinice za proizvodnju hrane i pića, uzmite u obzir ključne čimbenike kao što su vrsta proizvoda koji se proizvode, potreban obujam proizvodnje, automatizacija i sustavi upravljanja te usklađenost s higijenskim i sigurnosnim standardima. Ovi su elementi ključni za postizanje visokokvalitetne proizvodnje, optimizaciju učinkovitosti i osiguravanje sigurnosti i dosljednosti proizvoda. Ulaganje u naše rabljene cjelovite proizvodne jedinice ne samo da omogućuje pristup vrhunskoj opremi po znatno sniženim cijenama, već također podržava održive prakse produljenjem životnog ciklusa robusnih strojeva. Pouzdajte se u predanost Exapro izvrsnoj korisničkoj usluzi i pronađite savršenu proizvodnu jedinicu koja će unaprijediti vaše proizvodne operacije hrane i pića.

Istražite Exapro popise danas kako biste otkrili pouzdane kompletne jedinice za proizvodnju hrane i pića koje pružaju iznimnu izvedbu i vrijednost za vaše proizvodne potrebe.


Am Tehnolog PS200

Godina: 2012

Ova je biljka idealna za preradu širokog spektra sjemenki uljarica, uključujući suncokret, uljanu repicu, soju i još mnogo toga, nudeći mogućnosti hladnog i vrućeg prešanja kako bi se zadovoljile različite zahtjeve tržišta i zahtjevi prerade. Srž ovog postrojenja je snažna pužna preša, opremljena motorom od 22 kW, optimizirana za ekstrakciju ulja s visokom učinkovitošću uz očuvanje nutritivne vrijednosti i čistoće …

Bronto E500

Godina:

Pojednostavljeni proces u tvornici započinje pužnim transporterom koji neprimjetno ubacuje sirovine u snažan ekstruder od 97 kW. Ovdje se žitarice podvrgavaju obradi pod visokim tlakom i visokom temperaturom, čime se učinkovito lome stanične stijenke kako bi se poboljšala probavljivost i dostupnost hranjivih tvari. Nakon ekstruzije, drugi pužni transporter učinkovito transportira prerađeni proizvod do hladnjaka, osiguravajući da se materijal dovede na …








Sveobuhvatna rješenja za proizvodnju hrane i pića: Vodič za kompletne proizvodne jedinice

Kompletne jedinice za proizvodnju hrane i pića sastavni su dio industrije prerade hrane, nudeći rješenja po principu "ključ u ruke" za proizvodnju i pakiranje raznih prehrambenih proizvoda i pića. Ove jedinice dizajnirane su za pojednostavljenje proizvodnih procesa, povećanje učinkovitosti i osiguravanje usklađenosti s industrijskim standardima. Razumijevanje različitih vrsta, značajki i razmatranja za kupnju kompletnih proizvodnih jedinica može značajno poboljšati vaše operativne sposobnosti. Exapro, vodeće internetsko tržište rabljenih industrijskih strojeva, nudi raznovrstan izbor cjelovitih jedinica za proizvodnju hrane i pića, osiguravajući tvrtkama pristup visokokvalitetnoj opremi po konkurentnim cijenama.

Što su kompletne jedinice za proizvodnju hrane i pića?

Cjelovite proizvodne cjeline obuhvaćaju sve potrebne strojeve i opremu potrebnu za cjelokupni proces proizvodnje prehrambenih proizvoda i pića. Ove jedinice uključuju sustave za rukovanje sirovinama, obradu, kuhanje, miješanje, punjenje, pakiranje i označavanje, pružajući integrirano rješenje koje osigurava učinkovitost i dosljednost u proizvodnji.

Vrste cjelovitih jedinica za proizvodnju hrane i pića

Kompletne proizvodne jedinice prilagođene su specifičnim vrstama hrane i pića, čime se osigurava da ispunjavaju jedinstvene proizvodne zahtjeve. Evo pregleda glavnih vrsta:

Jedinice za proizvodnju mlijeka

Jedinice za proizvodnju mlijeka dizajnirane su za preradu i pakiranje mliječnih proizvoda kao što su mlijeko, sir, jogurt i maslac.

 • Jedinice za preradu mlijeka: uključuju opremu za pasterizaciju, homogenizaciju i punjenje mlijeka.
 • Jedinice za proizvodnju sira: Sadrže sustave za sirenje mlijeka, rezanje, kuhanje i starenje sira.
 • Jedinice za proizvodnju jogurta: sadrže strojeve za fermentaciju, miješanje i pakiranje jogurta.

Jedinice za proizvodnju pića

Jedinice za proizvodnju pića služe za proizvodnju alkoholnih i bezalkoholnih pića, uključujući vodu, sokove, bezalkoholna pića, pivo i vino.

 • Jedinice za proizvodnju vode i sokova: uključuju sustave za filtriranje, sterilizaciju i punjenje u boce za proizvodnju vode i sokova.
 • Jedinice za proizvodnju bezalkoholnih pića: sadrže strojeve za karbonizaciju, miješanje i punjenje za proizvodnju bezalkoholnih pića.
 • Jedinice za alkoholna pića: Sadrže opremu za kuhanje, fermentaciju i punjenje u boce za proizvodnju piva i vina.

Jedinice pekara i slastičarnica

Jedinice za proizvodnju pekara i slastica prilagođene su za proizvodnju pekarskih proizvoda i slatkiša, uključujući kruh, kolače, kolače, čokolade i bombone.

 • Jedinice za kruh i peciva: uključuju mješalice za tijesto, aparate za dizanje tijesta, pećnice i rezače za proizvodnju kruha i peciva.
 • Jedinice za proizvodnju čokolade: sadrže opremu za preradu kakaovca, oblikovanje čokolade i pakiranje.
 • Jedinice za proizvodnju slatkiša: Sadrže sustave za kuhanje, oblikovanje i zamatanje raznih slatkiša.

Jedinice za proizvodnju mesa i plodova mora

Jedinice za proizvodnju mesa i plodova mora namijenjene su preradi i pakiranju proizvoda od mesa, peradi i plodova mora.

 • Jedinice za preradu mesa: uključuju strojeve za rezanje, mljevenje, miješanje i pakiranje mesnih proizvoda.
 • Jedinice za preradu plodova mora: sadrže opremu za čišćenje, filetiranje, kuhanje i pakiranje plodova mora.

Jedinice gotove hrane

Jedinice za proizvodnju gotove hrane služe za proizvodnju unaprijed zapakiranih obroka i grickalica.

 • Jedinice za smrznutu hranu: uključuju strojeve za kuhanje, zamrzavanje i pakiranje smrznutih obroka.
 • Jedinice za proizvodnju grickalica: Sadrže sustave za miješanje, kuhanje i pakiranje grickalica poput čipsa i orašastih plodova.

Ključne značajke i specifikacije

Prilikom odabira cjelovitih jedinica za proizvodnju hrane i pića, ključno je razmotriti specifične značajke i specifikacije kako biste bili sigurni da jedinice ispunjavaju vaše operativne zahtjeve. Ključni čimbenici uključuju:

Proizvodni kapacitet

Proizvodni kapacitet određuje količinu proizvoda koju jedinica može obraditi unutar zadanog vremenskog okvira. Osigurajte da jedinica može ispuniti vaše proizvodne ciljeve, bilo da se radi o malim serijama ili velikim industrijskim operacijama. Popisi tvrtke Exapro pružaju detaljne specifikacije proizvodnog kapaciteta, pomažući vam da pronađete jedinicu koja odgovara vašim potrebama.

Automatizacija i kontrola

Napredni sustavi automatizacije i kontrole povećavaju preciznost, dosljednost i učinkovitost u procesu proizvodnje. Značajke kao što su programabilne postavke, sučelja zaslona osjetljivog na dodir, nadzor u stvarnom vremenu i automatske prilagodbe mogu značajno povećati produktivnost.

Higijenski i sigurnosni standardi

Poštivanje higijenskih i sigurnosnih standarda ključno je u industriji hrane i pića. Potražite jedinice sa značajkama kao što su konstrukcija od nehrđajućeg čelika, dizajn koji se lako čisti i automatizirani sanitarni sustavi kako biste osigurali sigurnost i kvalitetu proizvoda.

Fleksibilnost i svestranost

Svestrane jedinice mogu rukovati različitim proizvodima i proizvodnim procesima, poboljšavajući vaše operativne sposobnosti. Potražite jedinice s modularnim dizajnom i podesivim postavkama za prilagodbu različitim proizvodima i receptima.

Energetska učinkovitost

Energetski učinkovite jedinice smanjuju operativne troškove i utjecaj na okoliš. Potražite strojeve sa značajkama za uštedu energije kao što su izolirane komore, učinkoviti izmjenjivači topline i napredni sustavi upravljanja za optimizaciju potrošnje energije.

Integracija i skalabilnost

Osigurajte da se proizvodna jedinica može besprijekorno integrirati s vašim postojećim sustavima i omogućiti buduću skalabilnost. Jedinice s modularnim komponentama i fleksibilnim konfiguracijama pružaju mogućnost proširenja i prilagodbe promjenjivim proizvodnim potrebama.

Vodeće robne marke u cjelovitim jedinicama za proizvodnju hrane i pića

Ugledne marke osiguravaju višu kvalitetu i bolju podršku. Evo nekoliko najboljih marki na tržištu:

 • Tetra Pak: poznat po svojim visoko preciznim i inovativnim rješenjima, Tetra Pak nudi robusne i pouzdane proizvodne jedinice za razne primjene u hrani i piću.
 • GEA Grupa: Poznate po svojoj izdržljivoj i naprednoj tehnologiji, proizvodne jedinice GEA-e popularne su u prehrambenoj industriji.
 • Krones: Nudi niz visokoučinkovitih jedinica za proizvodnju pića, poznatih po svojoj pouzdanosti i učinkovitosti u zahtjevnim primjenama.
 • SPX FLOW: nudi svestrane proizvodne jedinice koje karakteriziraju učinkovitost i robusnost, prikladne za operacije velikih razmjera.
 • Alfa Laval: Poznat po visokokvalitetnim strojevima dizajniranim za preciznu i brzu proizvodnju, idealnim za složene i velike proizvodne potrebe.

Exapro nudi opremu ovih i drugih renomiranih marki, osiguravajući pristup pouzdanim i dobro podržanim strojevima.

Cijene rabljenih kompletnih jedinica za proizvodnju hrane i pića

Cijena rabljenih kompletnih proizvodnih jedinica uvelike varira ovisno o čimbenicima kao što su starost, stanje, robna marka i specifične značajke. Općenito, cijene se mogu kretati od nekoliko desetaka tisuća do nekoliko stotina tisuća dolara. Na primjer, cijena rabljene jedinice za preradu mlijeka Tetra Pak mogla bi biti između 100.000 i 300.000 dolara, dok bi vrhunska jedinica za proizvodnju pića Krones mogla koštati između 200.000 i 500.000 dolara. Tržište Exapro nudi niz opcija određivanja cijena, osiguravajući transparentnost i konkurentne ponude za kupce.

Zaključak

Kompletne jedinice za proizvodnju hrane i pića ključni su alati u prehrambenoj industriji, nudeći učinkovita i pouzdana rješenja za cijeli proizvodni proces. Razumijevanjem različitih vrsta jedinica i ključnih čimbenika koje treba uzeti u obzir pri kupnji, tvrtke mogu donositi informirane odluke koje poboljšavaju njihove operativne sposobnosti. Exapro nudi sveobuhvatnu platformu za nabavu visokokvalitetnih rabljenih strojeva, pružajući detaljne popise i konkurentne cijene. Bilo da trebate jedinicu za proizvodnju mliječnih proizvoda, jedinicu za proizvodnju pića, jedinicu za proizvodnju pekara ili jedinicu za proizvodnju gotove hrane, Exapro opsežan inventar i korisničko sučelje olakšavaju pronalaženje prave opreme za vašu proizvodnju potrebe.