U Exapro nudimo sveobuhvatan asortiman rabljenih zaslona i monitora, bitnih za visokokvalitetni vizualni izlaz u radiodifuznoj, filmskoj i audio industriji. Ovi zasloni dizajnirani su za isporuku oštrih, jasnih slika s točnim prikazom boja, što ih čini idealnim za zadatke uređivanja, produkcije i emitiranja. Cijene naših zaslona i monitora kreću se od 500 € za osnovne modele do 20 000 € za napredne jedinice profesionalne razine vodećih marki kao što su Sony, Panasonic, Blackmagic Design i Eizo. Svaki monitor ima jedinstvene specifikacije kao što su veličina zaslona, ​​razlučivost, točnost boja i mogućnosti povezivanja, osiguravajući da zadovoljavaju vaše specifične operativne potrebe.

Prilikom odabira zaslona i monitora, uzmite u obzir ključne čimbenike poput vrste sadržaja koji se proizvodi, potrebne rezolucije i točnosti boja, veličine zaslona i jednostavnosti kalibracije. Ovi elementi su ključni za postizanje precizne vizualne reprezentacije, poboljšanje učinkovitosti tijeka rada i osiguravanje pouzdanosti vaše proizvodne postavke. Ulaganje u naše rabljene zaslone i monitore ne samo da omogućuje pristup visokokvalitetnoj opremi po značajno sniženim cijenama, već također podržava održive prakse produljenjem životnog ciklusa izdržljive tehnologije. Vjerujte Exaprovoj predanosti izvrsnoj korisničkoj usluzi i pronađite savršene zaslone i monitore kako biste unaprijedili svoje mogućnosti emitiranja, filma i audio produkcije.

Istražite Exapro popise danas kako biste otkrili pouzdane zaslone i monitore koji pružaju iznimne performanse i vrijednost za vaše potrebe vizualne produkcije.

Sony PVM-14L1

Godina:

1 x Monitor 14″ Sony PVM-14L1

Podizanje vizualnih sadržaja: Opsežan vodič za zaslone i monitore u emitiranju, filmu i zvuku

Zasloni i monitori ključni su u radiodifuznoj, filmskoj i audio industriji jer pružaju vizualnu jasnoću i preciznost potrebnu za stvaranje, uređivanje i emitiranje sadržaja. Ovi uređaji osiguravaju da su vizualni elementi točno predstavljeni, omogućujući profesionalcima kritične prilagodbe i isporuku visokokvalitetnog sadržaja. Razumijevanje različitih vrsta, značajki i razmatranja za kupnju zaslona i monitora može značajno poboljšati vaše proizvodne mogućnosti. Exapro, vodeće internetsko tržište za rabljene industrijske strojeve, nudi raznolik izbor zaslona i monitora, osiguravajući tvrtkama pristup visokokvalitetnoj opremi po konkurentnim cijenama.

Vrste zaslona i monitora

Zasloni i monitori dolaze u različitim vrstama i konfiguracijama kako bi zadovoljili specifične potrebe industrije. Evo pregleda glavnih vrsta:

Monitori emitiranja

Monitori za emitiranje dizajnirani su za profesionalnu videoprodukciju i emitiranje uživo, nudeći vrhunsku točnost boja i pouzdanost.

 • Studijski monitori: Visokokvalitetni monitori koji se koriste u televizijskim i filmskim studijima za ocjenjivanje boja, uređivanje i emitiranje uživo. Ovi monitori pružaju preciznu reprodukciju boja i bitni su za postprodukcijski rad.
 • Monitori na terenu: prijenosni monitori koji se koriste na lokaciji tijekom snimanja. Kompaktni su, izdržljivi i često dolaze sa značajkama kao što su baterijsko napajanje, čitljivost na sunčevoj svjetlosti i robusna izrada za vanjsku upotrebu.

Referentni monitori

Referentni monitori koriste se za kritične zadatke gledanja kao što su ocjenjivanje boja i postprodukcijsko uređivanje. Nude preciznu točnost i dosljednost boja.

 • 4K referentni monitori: pružaju razlučivost ultra visoke razlučivosti, idealnu za detaljno ocjenjivanje boja i rad na uređivanju. Ovi monitori osiguravaju točan prikaz svakog detalja.
 • HDR referentni monitori: podržavaju sadržaj visokog dinamičkog raspona (HDR), nudeći širi raspon boja i bolji kontrast. Neophodan za moderno stvaranje sadržaja koji zahtijeva HDR.

Proizvodni monitori

Proizvodni monitori koriste se tijekom procesa snimanja kako bi u stvarnom vremenu pružili povratne informacije o snimljenom materijalu.

 • Monitori na kameri: Mali monitori pričvršćeni na kamere, omogućujući operaterima da gledaju snimke koje se snimaju. Oni su presudni za osiguravanje ispravnog kadriranja, fokusa i ekspozicije.
 • Redateljski monitori: Veći monitori koje koriste redatelji na setu za gledanje snimaka uživo s kamere. Ovi monitori pružaju bolji pregled scene i pomažu u donošenju kreativnih odluka.

Računalni monitori

Računalni monitori koriste se za uređivanje, grafički rad i općenite računalne zadatke u proizvodnim okruženjima.

 • IPS monitori: In-Plane Switching (IPS) monitori pružaju izvrsnu točnost boja i široke kutove gledanja, što ih čini idealnim za grafički dizajn i uređivanje videa.
 • Ultraširoki monitori: Nude širi prostor na zaslonu, korisni za multitasking i gledanje velikih vremenskih linija u softveru za uređivanje videa.

Exapro nudi niz ovih zaslona i monitora, osiguravajući da tvrtke mogu pronaći opremu koja zadovoljava njihove specifične operativne potrebe.

Ključne značajke i specifikacije

Prilikom odabira zaslona ili monitora, ključno je uzeti u obzir specifične značajke i specifikacije kako biste bili sigurni da uređaj ispunjava vaše radne zahtjeve. Ključni čimbenici uključuju:

Rezolucija

Razolučivost monitora određuje razinu detalja i jasnoću prikaza. Uobičajene rezolucije uključuju Full HD (1920x1080), 4K (3840x2160) i 8K (7680x4320). Više razlučivosti pružaju više detalja, bitnih za zadatke poput ocjenjivanja i uređivanja boja.

Točnost boja

Točnost boja ključna je za osiguravanje da su vizualni elementi predstavljeni onako kako je predviđeno. Potražite monitore s visokom točnošću boja, širokim rasponom boja i mogućnostima kalibracije. Značajke kao što su 10-bitna dubina boje i podrška za prostore boja kao što su Adobe RGB, sRGB i DCI-P3 bitne su za profesionalni rad.

Omjer kontrasta i svjetlina

Visoki omjer kontrasta i svjetlina važni su za jasne i živopisne slike. Monitori s visokim omjerima kontrasta i razinama svjetline prikladniji su za HDR sadržaj i okruženja s različitim uvjetima osvjetljenja.

Povezivost

Provjerite ima li monitor potrebne mogućnosti povezivanja kao što su HDMI, SDI, DisplayPort i USB-C. Višestruke mogućnosti unosa pružaju fleksibilnost za povezivanje s različitim uređajima i postavkama.

Veličina i oblik

Veličina i oblik monitora trebaju odgovarati vašem radnom prostoru i zahtjevima upotrebe. Veći monitori ili postavke s dva monitora idealne su za uređivanje i multitasking, dok su prijenosni monitori potrebni za snimanje na lokaciji.

Vrijeme odziva i stopa osvježavanja

Brzo vrijeme odziva i visoka stopa osvježavanja važni su za glatku reprodukciju i uređivanje u stvarnom vremenu. Monitori s niskim vremenom odziva (mjerenim u milisekundama) i visokim stopama osvježavanja (mjerenim u hercima) smanjuju zamućenje pokreta i pružaju bolje iskustvo gledanja.

Vodeći brendovi u zaslonima i monitorima

Ugledne marke osiguravaju višu kvalitetu i bolju podršku. Evo nekoliko vrhunskih marki na tržištu zaslona i monitora:

 • Sony: Poznat po svojim visokopreciznim i inovativnim monitorima, Sony nudi robusna rješenja prikladna za razne aplikacije za emitiranje i produkciju.
 • EIZO: Poznati po svojoj naprednoj tehnologiji i točnosti boja, EIZO-ovi monitori popularni su u filmskoj i postprodukcijskoj industriji.
 • Canon: Nudi niz monitora visokih performansi, poznatih po svojoj pouzdanosti i preciznosti u zahtjevnim aplikacijama.
 • Blackmagic Design: nudi svestrane monitore koje karakterizira učinkovitost i robusnost, prikladne za operacije velikih razmjera.
 • Flanders Scientific: Poznat po visokokvalitetnim referentnim monitorima dizajniranim za precizno i ​​brzo stvaranje sadržaja, idealno za složenu i veliku proizvodnju.

Exapro nudi opremu ovih i drugih renomiranih marki, osiguravajući pristup pouzdanim i dobro podržanim strojevima.

Cijene rabljenih zaslona i monitora

Cijena rabljenih zaslona i monitora uvelike varira ovisno o čimbenicima kao što su starost, stanje, marka i specifične značajke. Općenito, cijene se mogu kretati od nekoliko stotina do nekoliko tisuća dolara. Na primjer, cijena rabljenog Sony monitora za emitiranje mogla bi biti oko 1.000 do 5.000 USD, dok bi vrhunski EIZO referentni monitor mogao koštati između 3.000 i 10.000 USD. Tržište Exapro nudi niz opcija određivanja cijena, osiguravajući transparentnost i konkurentne ponude za kupce.

Zaključak

Zasloni i monitori ključni su alati u radiodifuznoj, filmskoj i audio industriji, nudeći učinkovita i pouzdana rješenja za gledanje i uređivanje sadržaja. Razumijevanjem različitih vrsta monitora i ključnih čimbenika koje treba uzeti u obzir pri kupnji, tvrtke mogu donositi informirane odluke koje poboljšavaju njihove operativne sposobnosti. Exapro nudi sveobuhvatnu platformu za nabavu visokokvalitetnih rabljenih strojeva, pružajući detaljne popise i konkurentne cijene. Bilo da trebate monitor za emitiranje, referentni monitor ili proizvodni monitor, Exaproov opsežan inventar i korisničko sučelje olakšavaju pronalaženje prave opreme za vaše potrebe.